KRECIO Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Czy temperaturka mostka polnocnego moze wplywac na stabilnosc systemu?...Ostatnio zaczely mi wyskakiwac wyjatki kytyczne OE w module VxD i nie wiem co robic :( temperaturka mojego mostak to...uwaga...46*C :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cOyOte Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 wg mnie ma, w koncu ostatnio na plytach glownych montuja niezle radiatory na chipserach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Według mnie tak jak wszystko, może mieć wpływ na stabliność systemu, w końcu powstają coraz to nowsze przodukty do chłodzenia chipsetów. Skoro producenci płyt głównych, montują coraz lepsze chłodzenie, to widać, chipsety grzeją siębardzo i potrzebują porządnego chłodzenia, a że nie każdy montojue na swojej płycie porządny cooler, stąd mamy 46 stopni na chipsecie. Wartoby zmienić radiator/ cooler na coś wydajniejszego... Na pewno nie zaszkodzi, a kto wie, może pomoże ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Nio dobra co do stabilnosci to juz wiem...ale czy moga wyskakiwac takie bledy pod winda jakie opisalem czy to juz jest grafa kopnieta? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 pewnie ze ma, wiec lepiej zainwestuj w chlodzenie (radiator, ewentualnie radiator + wiatrak) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pio [PL] Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Temperatura na mostku nie powinna przekraczac 40*C do stabilnej pracy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Wyjątek krytyczny w OE, to może być wszystko. Od zepsutej grafy, przez słąbe stery, potrzebe reinstalowania DirectX, wysoką temperature dysku, aż do zbyt dużego obciążenia procka. Ostatnio mi wyskoczył, jak odpaliłem Kazee i Warcrafta III na raz, zrestartowałem i bez kazyy poszło spoko! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Czy temperaturka mostka polnocnego moze wplywac na stabilnosc systemu?...Ostatnio zaczely mi wyskakiwac wyjatki kytyczne OE w module VxD i nie wiem co robic :( temperaturka mojego mostak to...uwaga...46*C :roll:Tego rodzaju błędy pojawiają się przy zbyt dużo przkręconym procku (albo zbyt dużej magistrali) U mnie tak było a na 100 % wszystkie elementy kompa są sprawne. Może przez te upały które do nas wróciły... najprościej najpierw zjedź mnożnikiem na procu i sprawdź.Jak dalej są błędy to winna jes magistrala.Mnożnik wraca "do góry" i zjeżdżasz magistralą aż do ustania błędów (u mnie starczało 2-3 mhz). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Czy temperaturka mostka polnocnego moze wplywac na stabilnosc systemu?...Ostatnio zaczely mi wyskakiwac wyjatki kytyczne OE w module VxD i nie wiem co robic :( temperaturka mojego mostak to...uwaga...46*C :roll:Tego rodzaju błędy pojawiają się przy zbyt dużo przkręconym procku (albo zbyt dużej magistrali) U mnie tak było a na 100 % wszystkie elementy kompa są sprawne. Może przez te upały które do nas wróciły... najprościej najpierw zjedź mnożnikiem na procu i sprawdź.Jak dalej są błędy to winna jes magistrala.Mnożnik wraca "do góry" i zjeżdżasz magistralą aż do ustania błędów (u mnie starczało 2-3 mhz). Dzieki...juz sie balem ze mi cos siadlo :roll: :roll: Ale swoja droga tio ostatnio spalil mi sie wiatraczek i myslalem ze bylo jakies spiencie i ze usmazyla mi sie karta :P:P:P:P Co do chlodzenia NB tio mam zalozony standardowy RADIATOR (przeciez MSI dodaje radiator na NB do kazdej swojej plyty!!) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNtEnSe Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 To już wiesz czemu niektóre firmy zakładają dodatkowo wentylatory... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 "]Temperatura na mostku nie powinna przekraczac 40*C do stabilnej pracy To zalezy od plyty zobacz jak wielkie sa czasem roznice w temperaturze chipsetu na roznych plytach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...