Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Czy temperaturka mostka polnocnego moze wplywac na stabilnosc systemu?...Ostatnio zaczely mi wyskakiwac wyjatki kytyczne OE w module VxD i nie wiem co robic :( temperaturka mojego mostak to...uwaga...46*C :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie tak jak wszystko, może mieć wpływ na stabliność systemu, w końcu powstają coraz to nowsze przodukty do chłodzenia chipsetów.

Skoro producenci płyt głównych, montują coraz lepsze chłodzenie, to widać, chipsety grzeją siębardzo i potrzebują porządnego chłodzenia, a że nie każdy montojue na swojej płycie porządny cooler, stąd mamy 46 stopni na chipsecie.

Wartoby zmienić radiator/ cooler na coś wydajniejszego... Na pewno nie zaszkodzi, a kto wie, może pomoże ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyjątek krytyczny w OE, to może być wszystko. Od zepsutej grafy, przez słąbe stery, potrzebe reinstalowania DirectX, wysoką temperature dysku, aż do zbyt dużego obciążenia procka. Ostatnio mi wyskoczył, jak odpaliłem Kazee i Warcrafta III na raz, zrestartowałem i bez kazyy poszło spoko!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy temperaturka mostka polnocnego moze wplywac na stabilnosc systemu?...Ostatnio zaczely mi wyskakiwac wyjatki kytyczne OE w module VxD i nie wiem co robic :( temperaturka mojego mostak to...uwaga...46*C :roll:

Tego rodzaju błędy pojawiają się przy zbyt dużo przkręconym procku (albo zbyt dużej magistrali)

U mnie tak było a na 100 % wszystkie elementy kompa są sprawne. Może przez te upały które do nas wróciły...

najprościej najpierw zjedź mnożnikiem na procu i sprawdź.Jak dalej są błędy to winna jes magistrala.Mnożnik wraca "do góry" i zjeżdżasz magistralą aż do ustania błędów (u mnie starczało 2-3 mhz).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tego rodzaju błędy pojawiają się przy zbyt dużo przkręconym procku (albo zbyt dużej magistrali)

U mnie tak było a na 100 % wszystkie elementy kompa są sprawne. Może przez te upały które do nas wróciły...

najprościej najpierw zjedź mnożnikiem na procu i sprawdź.Jak dalej są błędy to winna jes magistrala.Mnożnik wraca "do góry" i zjeżdżasz magistralą aż do ustania błędów (u mnie starczało 2-3 mhz).

Dzieki...juz sie balem ze mi cos siadlo :roll: :roll:

Ale swoja droga tio ostatnio spalil mi sie wiatraczek i myslalem ze bylo jakies spiencie i ze usmazyla mi sie karta :P:P:P:P

Co do chlodzenia NB tio mam zalozony standardowy RADIATOR (przeciez MSI dodaje radiator na NB do kazdej swojej plyty!!)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...