Tasior Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 tak sobie kiedyś pomyślałem ze mój termometr na procku pokazuje troche za niską temperature i postanowiłem umieścić kropelke białej pasty silikonowej na termistor w taki sposób zeby połączyła go ze spodem procka bezpośrednio, i zeczywiście pokazuje mi teraz troche więcej stopni ( koło 5 , 6 ) ale za to widać jak szybko rośnie i spada tempra z i bez obciązenia czy wy tez tak macie ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 A masz jakikolweik inny czujnik temp? A w sumie to nie jest problem. Zapuść sobie program cpuburn (jest wg mnie najlepszy)do wygrzewania procka,będzie on obciążony w 100 i wtedy zobacz.... A co do wzrostu temp.to przebiegnij się z 1 km bardzo szybko i sprawdź czy będziesz się bardziej grzał? Może to nie najlepszy przykład bo człowiek jest stałocieplny ale i tak będzie ci się wydawało że jest ci cieplej... Więc sobie teraz sam odpowiedz... A że szybko to przecież jest on cały czas chłodzony radiatorem i wentylatorem a przy małym obciążeniu ilość wydzielanego ciepła gwałtownie spada a wydajnośc chłodzenia nie (chyba że masz wentylator którego szybkość zmienia się wraz z zmianami temp.), albo się zmienia minimalnie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 ciekawy pomysl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 W liceum nie wyrobiłem biegu na kilometr, a w podstawówce tak... na szczęście na studiach biegać nie trzeba :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasior Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 no tak ale mi chodziło o to ze termometr teraz szybciej pokazuje zmiany temp. niz wtedy kiedy nie było pasty na termistorku bo termistor był ogrzewany tylko powietrzem z pod procka bo styk z prockiem miał małą powiezchnie a teraz ma duzą bo jest cały przyklejony pastą która dobrze przewoszi ciepło a co do wzrostu temp to chodzi mi o to ze termometr pokazuje teraz więcej właśnie dlatego ze jest pryklejony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robin64 Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Ciekawe czy ta pasta nie jest teraz izoloatorem ciepla, nie wiem jak duzo jej tam jest :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 1 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2002 W liceum nie wyrobiłem biegu na kilometr, a w podstawówce tak... na szczęście na studiach biegać nie trzeba :) Zalezy gdzie :) u mnie na I roku byl WF. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...