sebasw Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 mam straszny problem :( nie moge odpalic w mandrake, auroxie mojej grafiki dziala tylko jak dam VESA co robic ? mial ktos ten problem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 a sterowniki to pan sciagal? zreszta wystarczylo poszukac na forum jak mowisz o 2.6 to torche wyzsza szkola jazdy, ale da sie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 taka ze mnie lama nie jest :) drivery sciagniete i zainstalowane - nie trzeba nawet kompilowac, bo same sie instaluja i nic to nie dalo. najnowszy aurox - 9.2 ps. przy okazji, jak zmienic odswiezanie ekranu ? mam 85 Hz ustawione, a ciagle 50 Hz mam, chyba, ze to wina vesy :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 co do auroxa to jestem zielony - nie mialem stycznosci. poza tym, jakos nie lubie jak sie cos samo robi. zawsze wole sam sobie skomilowac jesli jest taka mozliwosc ;] co do odswiezania to nie rozumiem, wszystko jest w XF86Config. uzywales fglrxconfig? przeciez tam miedzy innymi podajesz parametry pracy monitora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 udalo sie wreszcie ! skonfigurowalem !!! tylko cos nie za bardzo chodzi mi 3D :((( chyba cos zle pokonfigurowalem.... czy mozecie zrobic jakis skrot co i jak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uff...AR Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 moze napisz co zrobiles, a czego nie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 ufff, wreszcie sie udalo ! zle konfigurowalem ! jednak musialem z pewnych wzgledow zmienic dystrybucje na mandrake, odpalam instalowanie pakietu driverow i pisze, ze nie moze zainstalowac, bo sa niezgodne z fglx mandrake :) normalnie, rece opadaja :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Stary, komunikaty jakies podaj, napisz co zrobiles etc. Nie Twoj za przeproszeniem belkot tylko dokladnie to, co sie na ekranie pojawilo. Jak ma Ci ktos pomoc, jesli napisales, ze nie dziala, ale zapomniales dodac co dokladnie nie dziala. Wiekszosc problemow da sie obejsc, trzeba tylko pokombinowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 co prawda, to prawda. Postaram sie juz nie dawac takich plam :) wiec pisze: Instalacja nie powiodła się: file /usr/X11R6/lib/libGL.so.1.2 from install of fglrx-glc22-4.3.0-3.7.0 conflicts with file from package libxfree86-4.3-23mdk file /usr/X11R6/lib/libGL.so.1.2 from install of fglrx-glc22-4.3.0-3.7.0 conflicts with file from package libxfree86-4.3-24.1.92mdk help me :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 A te drivery to w rpm sa? Jesli tak, to zapodaj do polecenia rpm opcje bodajze -f (ale sprawdz bo nie jestem pwewien), ktora spowoduje nadpisanie plikow, ktore to pliki pochodza z innego pakietu. Systemowi chodzi o to, ze usilujesz zainstalowac pakiet zawierajacy plik w okreslonej lokalizacji, ktory juz istnieje na dysku i nalezy do innego pakietu. Ty oczywiscie chcesz go nadpisac, bo po to instalujesz drivery miedzy innymi :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 ta, jest w rpm plik nazywa sie: fglrx-glc22-4.3.0-3.7.0.i386.rpm czy mozesz mi podac pelna komende jaka mam wpisac w konsoli ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Nie moge, man rpm. Potrzebujesz dwoch opcji, z ktorych jednej uzyles a druga wlasnie poznales... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 wpisuje wlasnie rmp - f nazwa_pliku i dupsko, dlatego pytam a moze apt-get ? pojdzie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 Gosciu, zacznij czytac manuale albo zostaw Linuksa w spokoju i uzywaj Windows. :-/ rpm -i --force <nazwa pakietu> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 hehehe, co racja to racja. staram sie czytac, ale wiesz.... nie zawsze ma sie czas, w zyciu sa wazniejsze rzeczy niz komputer, dlatego pisalem, zeby ktos wyjsnil co i jak. gdybym mial czas na dokladne wertowanie wszystkich manauli to nie pisalbym na tym forum. dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 No to po co Ci Linux, skoro nie masz na niego czasu? ;-) Trzeba owego czasu poswiecic duzo na poznanie i przyzwyczajenie sie do systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebasw Opublikowano 24 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2004 heh. przy okazji, mam problem :( instaluje karte sieciowa. sciagnalem najnowsze drivery daje make install przewija sie masa ekranow i na koniec pojawia sie blad: In file included from /usr/src/linux-2.4/include/linux/fs.h:200, from /usr/src/linux-2.4/include/linux/capability.h:17, from /usr/src/linux-2.4/include/linux/binfmts.h:4, from /usr/src/linux-2.4/include/linux/sched.h:10, from /usr/src/linux-2.4/include/linux/mm.h:22, from /usr/src/linux-2.4/include/linux/slab.h:14, from /usr/src/linux-2.4/include/linux/proc_fs.h:5, from skge.c:346: /usr/src/linux-2.4/include/asm/semaphore.h: At top level: /usr/src/linux-2.4/include/asm/semaphore.h:47: field `wait' has incomplete type /usr/src/linux-2.4/include/asm/semaphore.h:81: confused by earlier errors, bailing out make: *** [skge.o] Błąd 1 co to ? jak/ co zrobic, zeby je zainstalowac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...