Timm Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 Od pewnego czasu zauwazylem mam nie obciazone lacze a np strony www po godzinie 16 do okolo 22-23 chodza masakrycznie wolno. Ostatnio mam drugie lacze - kablowka upc chello. Dokladnie ta sama sytuacja co z osiedlowki. Ping 5-20ms np do onet a strona laduje sie 30sekund lub wogole. Dawniej myslalem osiedlowa jest przeciazona... Potem wszystko przez promocje darmowej neo i szkilet zapchany... Teraz wydaje mi sie serwisy sa po prostu nie przygotowane na obecny ruch. W koncu w ciagu ostatnich niespelna dwoch lat doszlo prawie 200 000 osob z neo... Nie wiem z jakich wy lacz kozystacie ale ja probowalem tego posta napisac od okolo 22 a udalo sie dopiero o 22.30 :(. Napiszcie jakie macie odczucia z ostatnich tygodni zwlaszcza jesli chodzi o www... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaaa Opublikowano 21 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2004 przez ostatni tydzien sie tak wali a pingi 10-25 ms na 1mb dsl @ tpsa btw widzieliscie nowa reklame tpsy dzisiaj bylo cytat ...telepunkty to nowoczesne centra w ktorych mozna sie dowiedziec wiele oinformacji od pracownikow... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sys@k Opublikowano 22 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2004 u mnie pingi tez rosna wieczorem. www nie wyrabiaja a tpsa ma zapchane lacza pingi rano do wp.pl śr30ms pingi wieczorem do wp.pl 100-150ms (NET BEZ OBCIAZENIA) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami18[CK] Opublikowano 23 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2004 ja mam najwieksze pingi popoludniu ale zeby ci sie strona otwierala 30sek to chyba masz cos nie tak a co do reklamy to powinno byc tak ...telepunkty to nowoczesne centra w ktorych co 2 pracownik nieumie rozwiazac twojego problemu :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Moze niezbyt jasno sie wyrazilem. Lacze calkowicie nie obciazone pingi do strony, ktora chce otworzyc jak najbardziej ok a strona sie nie laduje. Wiem nie jestem jedynym posiadaczem dsl z tymi klopotami bo wiele osob minie rowniez o takie klopoty pytalo. Zalozylem topic bo chce sie upewnic zanim armaty na tpsa wytocze czy to problem regionalny czy ogolno polski. Dlatego wiec prosze zwlaszcza posiadaczy dsl o ewentualne wypowiedzi. Ja podejrzewam klienci dsl sa blokowani(kolejkowani) na rzecz innych uslug - polpak, neo. Oczywiscie jeszcze nikogo o nic nie oskarzam;)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 Timm: nie wiem jak z www ale moja kumpela na dsl'u 1mbit taki bol, ze nie moze sie do irc'a podpiac.... cos z inetd :? a pare dni wczesniej chodzilo bez zarzutu :P tez tak masz :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 26 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2004 W sumie sam juz nie wiem... Ale od coanjmniej tygodnia znam problem na wlasnej skorze:(... Wczesniej raczej z relacji innych bo robilem www.onet.pl szybko wchodzil wiec myslalem ktos gada glupoty, albo wchodzi na jakis zamulony serwer i dlatego www mu nie wchodzi. Ale ostatnio to juz jest przesada... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xantos2001 Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 Dolaczam sie pograzony w bolu:( Nie dosc ze o2.pl ma przerabane z tepsa, od tygodnia sciagniecie poczty w ciagu dnia to mission imposible, tylko rano do 9 jako tako. A przez caly dzien a szczegolnie po poludniu otwieranie jakichkolwiek stron trwa bardzo dlugo, 30 sek to norma. Teraz sprobujcie tak sobie poserfowac po Allegro albo po forum Tweaku:( Tak wiem ze marudze, ale ja pracuje poprzez siec i szlag mnie trafia. To co robilem w 5 min. teraz trwa godzine i dluzej. Mam NEO+ od czerwca wiec nie sa to moje subiektywne odczucia, w zeszlym roku bylo szybko i bez problemu. Ktos wie co sie dzieje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uchmanek Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 mam to samo. najciekawsze jest to ze makabrycznemu dzialaniu www towarzysza swietne transfery z ftp/p2p, dns'y tez wydaja sie nieobciazone, pingi ok. wychodzi na to ze wiekszosc serwerow niewyrabia. bo np: mbank chodzi swietnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 Nie dosc ze o2.pl ma przerabane z tepsa, od tygodnia sciagniecie poczty w ciagu dnia to mission imposible, tylko rano do 9 jako tako. Hmm to dziwne z o2.pl byly chyba do niedzieli czy poniedzialku klopoty. Chodzilo o lacza tpsa dla nich a dokladnie dla bezplatnych uslug ale sie dogadali. Przynajmniej u mnie po tych informacjach dzialalo normalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 Ja niewmem tp.sa ale z teog co zauwazrylem to ostatnioio tpsa leci sobei w kulki podałcza kolejnych abonentów a łącze wymięka , u mnie w LUBMANIE mam takie pingi: www.onet.pl 10ms - 15ms www.wp.pl 15ms- 20ms praktycznie zawsze obydwie storny ładują sie nei dłuzej jak 1s -2s TP.SA :twisted: :twisted: :twisted: :evil: :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...