Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

jezeli taki topic jush byl, to sorry, niech mod go wytnie, ja szukalem i nie znalazlem, otoosh mam pytanie.

mamk mozliwosc wymiany mojego 400w codegena na 250 w enlighta (codegen zaniza mi napiecie +5 na 4.8 :/) , a enlight daje nawet troshe za wysokie, ale w granicach rozsadq :)

i tera nasoowa sie pytanie, czy oplaca sie ta wymiana......

obecnie enlight ten dzwiga

antka 750, cd, cdrw, 2 dyski twarde kilka wentyli, plyte gloowna :) , karte dzwiekowa, clapa i siecioiffke, aa i tuner tv :P

i przy takim obciazeniu daje zawyzone nepiecia (vcore jjest ok :D)

na decyzje mam kilka dni, wiec proshe o szybka odp :D[/u]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

roonie to bywa, jezeli miale no namea, ktos jescze sie wypowie????

Witaj

Na Twoim miejscu - nie ryzykowalbym. Obudowa jest estetyczna, fakt, ale.. Mialem podobny problem (z obudowa Codegen Max) - tu nawet 300W bylo za malo po dolozeniu.. jednego dysku. Pomogla zamiana na identyczny wymiarami zasilacz Codegen 350W. Aha, roznica 4.8V a 5V jest niezauwazalna, i moze nawet z bledu pomiaru wynikac.

--

wszystkiego Dobrego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bym wziol !

1. Wygode w montazu podzespolow !

2. Zasilacz enligta to taki sam jaki sprzedaje chieftec czyli bardzo pozadny i cichy :)

Pozatym u mnie chodzi to co widac na dole i zadnych problemow :)

po dolezeniu 2hdd i nagrywarki tez nic sie nie dzialo ! :) Wiec goraco polecam zamiane :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej czy ty biezesz cala bude czy tylko zasilacz bo ja sie doczytac nie moge :(

A mniejsza z tym i tak bym wziol ta 250 !

Witaj Libero,

Jest jeden problem, ktorego chyba nie znasz.. Otoz "pady" zasilaczy z powodu przeciazen to czesto tylko cichutenkie piski, i zaniki napiecia na ulamek sekundy. Oczywiscie, nie ma reguly - bylo tu juz o zasilaczach sporo madrych opinii, ale ryzyko jest.. Nie sa mi znane przypadki "spalenia" zasilacza (musialby to byc ewidentny bubel), ale dosc czeste sa, trudne do wykrycia "anomalie"- zaniki napiec na krotki odcinek czasu (mozna je wykryc tylko oscyloskopem z pamiecia), czy tez stale za nisie ktores z napiec. Tylko dlatego tak, nie inaczej, poradzilem Bruce`owi.

--

Wszystkiego Dobrego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tej chwili mam obodowe przerabiana z at na atx :D i wymienialbym same zasilacze :D , bo wlasnie projekooje nowa bude :D

ale z washych wypowiedzi wynika, ze nie warto sie wymieniac :/

a tak btw, to ten codegen strashnie mi sie z vcorem bawi, bo raz za wysoko, raz za nisko i wqrza mnie to troche :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a tak btw, to ten codegen strashnie mi sie z vcorem bawi, bo raz za wysoko, raz za nisko i wqrza mnie to troche :D

No to nad czym się zastanawiasz?

Jesli tak to wymieniaj. Przecież nie watami żyje zasilacz.Często niejedna 250 jest lepsza od 300,czy nawet 350 albo 400.

Ja mam 235 na moim konfigu i chodzi jak burza. Żadnych zaniżej napięcia, w zasadzie to on zawyża napięcia (choć nieznacznie)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to nad czym się zastanawiasz?

Jesli tak to wymieniaj. Przecież nie watami żyje zasilacz.Często niejedna 250 jest lepsza od 300,czy nawet 350 albo 400.

Ja mam 235 na moim konfigu i chodzi jak burza. Żadnych zaniżej napięcia, w zasadzie to on zawyża napięcia (choć nieznacznie)...

to to ja wiem :D

tyle, ze qrcze, to ejst 250, poczekam, ash sie reed wypowie :D od niego wszystko zalezy teraz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam codeshita 350W. Sprzet ponizej + 3x80x80x25 +2x60x60x25+2x60x60x15+1x120x120x38 i napiecie 5V mam 4.95 :)

Zauważ że jak Lancer wspominał niektóre codegeny są robione w Europie i one są całkiem dobre. A nawet jak masz made in China lub coś podobnego to zawsze mógł ci się trafić dobry egzemlarz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Nie ma sensu schodzic na 250, co innego jakby to byl np. 300

na poczatq myslalem, ze to 300 (brat tesh tak myslal :/), ale sie okazalo inaczej.

jak bede zmienial sprzeta to i tak zmienie zasilke, nawet ta 400, wiec wydaje mis ei ze jednak warto sei zamienic, ale sptrawdze dzisiaj ile mi ciagnie prada :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym poprostu sprawdził jak te zasiłki się sprawują na moim kompie. Jeżeli ta 250W wystarczy do zasilania Twojego sprzętu i będzie lepiej trzymała napięcia niż 400W to wymieniłbym. Na wszelki wypadek dołozyłbym jeszcze na maxa urządzen typu dyski, CD-ROMy, sieciówki itd. aby sprawdzić wytrzymałość tej 250W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie bez paniki

Wlasnie odkrylem najslabsze ogniwo w moim kompie

Wlasnie se looknalem na moja zasilka i sie dowiedzialem ze lepiej byloby dla mnie jakbym nie patrzyl.

Moja zasilka to Codegen (czy jak mu tam) i to w dodatku 200W

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]Ja bym poprostu sprawdził jak te zasiłki się sprawują na moim kompie. Jeżeli ta 250W wystarczy do zasilania Twojego sprzętu i będzie lepiej trzymała napięcia niż 400W to wymieniłbym. Na wszelki wypadek dołozyłbym jeszcze na maxa urządzen typu dyski, CD-ROMy, sieciówki itd. aby sprawdzić wytrzymałość tej 250W.

napisalem, co on obecnie dwiga, moge tam jeszcze 2 urzadzenia dolozyc (3 kanaly ide)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...