Skocz do zawartości
MARTiiii

Zrzucanie fizycznej pamięci - problem a strony WWW

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno pisałem o tym problemie w innym temacie jednak w tej chwili sytuacja już się całkiem zmieniła i tu prosze znowu o pomoc :( .

Komputer z podpisu, jedynie w tej chwili wszytko jest ustawione w Biosie na DEFAULT (proc, pamięć) . Windows XP ze wszytkimi nowymi łatkami, do tego firewall oraz antyvir.

Komputer nie wykazuje żadnych problemów przy graniu, oglądaniu filmów, pisaniu, słuchaniu muzyki, ściaganiu czegoś. Wszytko glanc do czasu i tu uwaga przeglądania stron www :x, okazało się, że za każdym razem zrzut pamięci fizyccznej na dysk (czyli błąd, niebieski ekran lecące % zrzucania i restart kompa) odbywa mi się jak przeglądam strony www, a właściwie to, jak narazie przy jednej stronie to zauważyłem - pewnego znanego sklepu interenetowego (w flashu robiona). Jednak niezawsze to następowało i nie ma żadnej zależnoości w czasie włączonego kompa. Raz po kilku minutach po właczeniu, a innym razem po kilku godzinach, jednak za każdym razem przeglądałem strony www.

Co wy na to??? Co może podować zrzut pamięci i restart, jakieś ustawienia w windowsie (nic zbytnio nie ustawiałem), jak się tego pozbyć???

p.s. Mam w domu 4 kości pamięci i je zmieniałem, czyli to raczej nie pamięć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie problem przeglądarki, wcześniej to się nie działo i jak napisałem wyżej w różnym czasie. Raz odrazu po włączeniu kompa, a innym razem po paru godzinach. Ważne jest że za każdym razem, gdy to się działo przeglądałem strony www.

na jakimś forum widzialem identycznego posta jak twój...okazało się że problemem był radeon i explorer opera pomogla dopiero więc radzę idź tym tropem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy zrzucanie pamięci na dysk może mieć związek ze zbyt małym napięciem dla procka???

Oczywiście, od tego bym zaczął: mi to pomogło.

Stwierdziłem, że jeżeli w BIOSie jest ustawione napięcie procka na deflaut = 1,65 to faktycznie wynosi ono od 1,61 do 1,63V z przypadkami spadku nawet do 1,595V. Zasilacz mam pewny (Forton), więc coś szwankuje z zasilaczami na MoBo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi wrocil problem :((

Zmienialem juz 3 kostki pamieci , napieci dla proca 1,75 (bios pokazuje 1,71) napieci dl plyty nawet podnioslem do 1,8V temp nb 33C

temp procka 41-47C

Potrafi chodzic 2 h prime z roznymi testami i dodatkowo telewizja a pozniej jak to wylaczam i po 5 min wlaczam gierke arkanoid tzn zona nie ja :) to blue screen , juz mi rece opadaja do tego kompa :(( Czego to moze byc wina prezciez jak prime wytrzymuje to dlaczego to go wywala ??? Moze wina tkwi w winxp ??? Mozna jakos sprawdzic jaki blad spowodowal ten zwis i co jest przyczyna ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi wrocil problem ... Moze wina tkwi w winxp ??? Mozna jakos sprawdzic jaki blad spowodowal ten zwis i co jest przyczyna ???

Faktem jest (u mnie), że problem występuje wyłącznie pod winXP, pod win2ksp4 się nie zadarzał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@^#%@$&@^#$ jego w $#*@#&$* #@&$# mac :evil: Tuner mam ten co ty i jest spox ,a napiecie nawet 1,8V nie pomaga wczoraj podnioslem na tyle i zadowlony mowie do zony to zagraj sobie w ta glupia gierke a tu $%#^@%# 2 zwisy po rzad a pozniej znowu dlugo nic i znowu zwisy , nie ma reguly na to :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze faktycznkie to kwestia OS'a.Sprawdzcie jak sprawa wyglada na win2k+sp4

Potwierdzam, że na winXP znacznie częściej zachodzi ten przypadek niż na win2kSP4.

Stwierdzam też, że na win2kSP4 mogę mieć FSB o ok. 10MHz wyższe niż na winXP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie zauwazylem ze mam jeden zolty wkrzykinik w menadzerze urzadzen (brak wolnych zasobow dla port gier sound blaster), czy to moze miec jakis wplyw na stabilnosc ???

Mam powylaczane tez w biosie wszystki porty i comy , moze to przez to ???

Doradzcie cos bo juz nie wytrzymuje :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobilem tak

Format , instalacja win2k + sp4 i reszte updatow , spawdzenie softem od producenta czy na dysku nie ma badow , podnioslem jeszcze troche napiecie i jak narazie odpukac wszystko chula

W dlaszym ciagu mam ten #^$%#@^$ wykrzyknik przy "port gier dla creative" i nie moge sie go w zaden sposob pozbyc, u kumpla wkladam moja karte i jest spoko a u mnie zawsze sie pokaze ten wykrzyknik ze brak zasobow.Recznie tez nie mozna ustawic :((

Tasowanie kart w slocie nic nie dalo :((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi