Skocz do zawartości
Hubert

Odnosnie zmiany coolerka.

Rekomendowane odpowiedzi

Jesli zmienie w zasilaczu coolerek na mniej wydajny albo zmniejsze na 7V to moze to zaszkodzic zasilaczkowi?

Zależy od zasilacza i od obciążenia jakie mu dajesz, ale skoro dali już taki wentyl to chyba wiedzieli co robią. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli zmienie w zasilaczu coolerek na mniej wydajny albo zmniejsze na 7V to moze to zaszkodzic zasilaczkowi?

Możesz też zdjąć obudowę zasilacza dla lepszego chłodzenia. I jak puścisz na 7V powinno być ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym nic nie grzebal w zasilaczu.jak wyciagniesh wiatraczek to po dlugiej pracy mozesh spalic zasilacz.nie warto ryzykowac.

Rok u mnie nie ma wiatraka i działa, a komp ciągnie 100W.

100W to malutko

Te jaki komp ciągnie 100 W przecież to jest bardzo mało. Na zasilaczu powiedzmy 200 W odważył bym się na odłączenie wiatraka (pod warunkiem że komp ciągnie 100W)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym nic nie grzebal w zasilaczu.jak wyciagniesh wiatraczek to po dlugiej pracy mozesh spalic zasilacz.nie warto ryzykowac.

100W to malutko

Te jaki komp ciągnie 100 W przecież to jest bardzo mało. Na zasilaczu powiedzmy 200 W odważył bym się na odłączenie wiatraka (pod warunkiem że komp ciągnie 100W)

a moze w zasilaczu 550W wyciagnac wiatraczki i dac mu pelne obciazenie ...bedzie FAJNIE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem że malutko, mam zasilacz 200W i jest luz 8) jak zaczne używać 2xVoodoo2 to pobór prądu troche podskakuje :)

i ja nikogo nie namawiam żeby odłączali wiatraki, tylko pisze że w starych kompach to jest możliwe :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

100W to malutko

a moze w zasilaczu 550W wyciagnac wiatraczki i dac mu pelne obciazenie ...bedzie FAJNIE

Nie o to mi chodziło. Jeżeli zasilacz nie dostaje nawet połowy maxymalnego obciążenia - to prawie wcale się nie grzeje. Bo nie ma takiego powodu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w poprzednim kompie wywaliłem osłone (siatkę z tylu zasilacza) i z przodu wyciąłem co drugi "pręcik" w ten sposónb zmniejszylem opory poweitrza a kierunek przepływu powietrza jest taki sam i mosfety sa dlej dobrze chłodzone. Mozna tez wyciąć wszystkie "pręciki" i wtedy zmniejszyc zasilanie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...