Skocz do zawartości
Liptonti

Przydatne programy

Rekomendowane odpowiedzi

No to Ci tlumacze, ze to pytanie ma sens tylko wtedy, jesli je odnosisz do konkretnego problemu w stylu: "jakis fajny program do zarzadzania budzetem domowym". Wtedy jeden Ci powie gnucash, drugi kbudget i tak dalej. Zerknij sobie na www.sourceforge.net. Jest tam troche projektow, moze Ci cos wpadnie w oko, skoro juz tak bardzo lakniesz czegos nieokreslonego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra wiec szukam czegos w stylu corela draw do grafikii wektorowej

innego niz karbon

samuraize wzialem superkarambe ale nie potrafie znalesc zrudeł a jak sciagam z rozszezeniem deb to wywala mi blede ze mam wlasciwie ze nie mam tego i tego...

jakis odtwarzacz do filmoow ale obsługujacy napisy

hmm to by bylo na tyle na razie.....

uzywam knoppixa 3.3 zainstalowanego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Corel Draw jest w wersji pod Linuksa. Nie wiem, jak to dziala, bo nigdy nie probowalem. Oprocz tego jest sketch i xfig i pewnie jakies inne, jesli glebiej poszukac. Oczywiscie Corel bedzie zapewne najbardziej rozwiniety, ale czasem nie trzeba wszystkich tych bajerow...

Co do superkaramby... Nie instalowalem, ale po pierwsze to dokladnie bym przeczytal jakas dokumentacje, ktora na pewno autor projektu udostepnia. Jesli system krzyczy Ci o niespelnionych zaleznosciach, to wklej ten komunikat, nikt Ci nie wywrozy, co jest nie tak. Najpewniej trzeba bedzie doinstalowac jakies dodatkowe pakiety.

Do DivX i DVD dobry jest mplayer, xine czy gxine lub oggle (DVD).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi