kuebk Opublikowano 28 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2004 Mam mały problem z temperaturą na mym celku. Dodam że nie kręce go czyli cały czas jest ustawiony na 633 przy napięciu 1.7 (standardowym). To na standardowym coolerze boxowym intela mam w stresie 40C czy to nie za dużo?? Mam zamiar kupić ThermalTake Volcano 9 CoolMod + DuctingMod, czy przy takim chłodzeniu procek by poszedł na 950 albo na więcej?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeride Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 Masz troche za dużą temeperature jak na tego proca , ja mam duron 1.6@2.0 i zwyłky cooler firmy "data cooler" 28zł 80x80, 3500obr/min, zamknięta obudowa , żadnych dodatkowych wiatraków i temperatura w stresie to własnie 40C jak chcesz podkręcac to lepiej wymień na jakiś inny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaulPlaski Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 Ja też mam Celka 600 który chodzi lekko podkręcony jako 633 i cały czas mam 31 do 36 w stresie. Pewnie twój radiator jest zasyfiony kurzem, musisz wykręcić wentyl wszystko przedmuchać i ma być; ewentualnie wentyl się przycina i trzeba go wymienić (ja wymieniłem na jakiegoś tam Jamicona na łożyskach kulkowych i no problem) Ponadto jeżeli masz płytę obsługującą szynę 100 to przestaw zworę zobaczysz czy ruszy (ja to robiłem - wstał jako 900, załadował windę i po 30 sek.zwis), jak masz możliwość to możesz lekko podnieść napięcie na procu bo ja tego na mojej płycie nie mogę zrobić). Poza tym Celki się tak nie grzeją i o lepszym wentylu pomyśl jak ci się uda postawienie go na 900 lub 900coś. Powodzenia. Dmuchaj wentyl z kurzu to podstawa ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 Dzięki za pomoc. Ale ja już kupiłem TT Volcano 9 i już jest lux. Temat uważam za zamknięty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 Dzięki za pomoc. Ale ja już kupiłem TT Volcano 9 i już jest lux. Temat uważam za zamknięty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...