Skocz do zawartości
kuebk

Problem z tempaeraturą na Cel633

Rekomendowane odpowiedzi

Mam mały problem z temperaturą na mym celku. Dodam że nie kręce go czyli cały czas jest ustawiony na 633 przy napięciu 1.7 (standardowym). To na standardowym coolerze boxowym intela mam w stresie 40C czy to nie za dużo?? Mam zamiar kupić ThermalTake Volcano 9 CoolMod + DuctingMod, czy przy takim chłodzeniu procek by poszedł na 950 albo na więcej??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz troche za dużą temeperature jak na tego proca , ja mam duron 1.6@2.0 i zwyłky cooler firmy "data cooler" 28zł 80x80, 3500obr/min, zamknięta obudowa , żadnych dodatkowych wiatraków i temperatura w stresie to własnie 40C

jak chcesz podkręcac to lepiej wymień na jakiś inny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też mam Celka 600 który chodzi lekko podkręcony jako 633 i cały czas mam 31 do 36 w stresie. Pewnie twój radiator jest zasyfiony kurzem, musisz wykręcić wentyl wszystko przedmuchać i ma być; ewentualnie wentyl się przycina i trzeba go wymienić (ja wymieniłem na jakiegoś tam Jamicona na łożyskach kulkowych i no problem)

Ponadto jeżeli masz płytę obsługującą szynę 100 to przestaw zworę zobaczysz czy ruszy (ja to robiłem - wstał jako 900, załadował windę i po 30 sek.zwis), jak masz możliwość to możesz lekko podnieść napięcie na procu bo ja tego na mojej płycie nie mogę zrobić). Poza tym Celki się tak nie grzeją i o lepszym wentylu pomyśl jak ci się uda postawienie go na 900 lub 900coś. Powodzenia. Dmuchaj wentyl z kurzu to podstawa !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi