slaw Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Mam problem z overclocking'iem tego procka... chodzi mi mianowicie o to że przy częstotliwosci 807 system się uruchamia i programy sprawdzające stabilność nie wykrywają żadnych błędów, podobnie benchmarki... A jednak pod W98SE po kilku restartach systemu, tuż po stacie pojawia się okno o treści mniej więcej: "system znalazł błąd w rejestrze. system uruchomi się ponownie i naprawi pliki.." po czym następuje restart kompa, przywrócenie starych kopii rejestru i tak w kółko, dopóki nie zmniejszę częstotliwości... dodam że przy 765MHz procek działa stabilnie... czy ktoś miał taki problem i zna jakieś dobre rozwiązanie? ewentualnie ma przepis na podkręcenie procka do 850 gdyż to mi się nigdy nie udało :( PS. czy ktos wie czy ten procek wytrzyma napięcie wyższe od 1.8V?? (oryginalnie działa na 1.5V) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 jak mash przejsciowke ze zmiana napiecie to no problem.qmpel mial celine2 - 533 i sminala na 100% na 2V,nie jestem pewien czy wiecej ale na 2V chodzila napewno.on mial podoby problem z windowsem ale pod ME wszystko bylo oki.mozesh sprobowac:)a tak nawiasem to wykrecil tego celerona na cos kolo 950,ale nie wchodzil do windy :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doctor Opublikowano 2 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2002 może pamiatki nie wytrzymują ?a co do napięcia poszukaj na stronach INTELA tam są tabele i inne dane techniczne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...