uchmanek Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 jaka powinna byc temperatura dysku? mam seagate baracuda4 40gb i wd800jb, oba maja po 33*. co o tym sadzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 masz o 2 stopnie za wysoką temperature :) :) ten temat powinieneś umiescić na oślej łaczce... sam sobie odpowiedz czy 33 stopnie to wysoka temperatura. Dotknij sam siebie i zobacz czy 36.6 stopni to jest gorąco ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrcin Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 wszystko zalezy od tego, jakiej firmy masz dysk twoja temp. jest w normie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart!nek Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 Mój WDek po całym dniu pracy 40-48 w pudełku sniadaniowym i juz tak sobie chwilke chodzi... i nic mu sie nie dzieje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=555...hlight=hot+disk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uchmanek Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 zmienilem cyrukulacje powietrza w budzi i mi temperaturki hdd skoczyly, np barracuda4 40gb 36-41*, wd800jb 37-43*. to chyba nie jest zle, dyski moga wytrzymac (wg producentow) 60* i 55*. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dangerox Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 Mam Seagate Barracude IV 60 GB. U mnie 30 stopni jeżeli tylko słucham winampa, lub bawię się jakimiś progsami które nie gwałcą mojego dysku :D. Potrafi podskoczyć do 37 stopni po godzinnej defragmentacji. PS: Wydawało mi się że w WD nie ma termometru. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piq Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 a ja mam takie pytanko czy temp 22* w stresie to nie za nisko normalna temp 16-19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dangerox Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 Napal czasem w piecu :D Musisz mieć zimno w chacie skoro wyciskasz takie temperatury. Jak mój komp przez nockę postoi wyłaczony to rano mam 18 stopni na dzień dobry. Ale potem temperatura spokojnie powoli dochodzi do 30 stopni. Na dysku nie mam żadnego chłodzenia, standard. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 nie warto się temperaturą przejmować :wink: moja baraka jak dotykam to paży. a działa tak już ponad rok... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dangerox Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 Wiesz właśnie mi się przypomniało że jak mój dysk był nowy to też sie grzał jak popieprzony. Pamiętam jak chodzłem po kumplach z dyskiem to był gorący jak sie go brało do ręki. A teraz jest lekko ciepły. mam już swoją barracude już prawie 2 lata. Po pierwszym roku chyba przestał się grzać. Tak samo się ostatnio dziwiłem, że Seagate Barracuda 120 GB kumpla ma temperaturkę 47 stopni na Dtemp'ie. A u mnie tylko 30 stopni. Szkoda, że odkryłem Dtempa dopiero kilka dni temu :D jak przypadkowo czytałem o S.M.A.R.T. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piq Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 Napal czasem w piecu :D Musisz mieć zimno w chacie skoro wyciskasz takie temperatury. Jak mój komp przez nockę postoi wyłaczony to rano mam 18 stopni na dzień dobry. Ale potem temperatura spokojnie powoli dochodzi do 30 stopni. Na dysku nie mam żadnego chłodzenia, standard.mam taki wentylator jeszcze z kompa z 1986 roku, jak go wyłącze to mam temperaturkę 45-55 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 Moja barracuda troszke się grzała bo temp. wachały się w granicach 48-52 C. Dlatego zamontowałem to o to skromne chłodzonko i teraz temp. nieprzekracza 30 C. Przy okazji położyłem dysk na gąbce co sprawia że pracuje troszke ciszej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dangerox Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 Trochę przesadziłeś ufok :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uchmanek Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 zadam glupie pytanie: a jak halasem? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 Wszystkie wentylatory mam ustawione na 5V. Tak że hałas niejest zbyt uciążliwy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...