Skocz do zawartości
uchmanek

temperatura hdd

Rekomendowane odpowiedzi

Mam Seagate Barracude IV 60 GB. U mnie 30 stopni jeżeli tylko słucham winampa, lub bawię się jakimiś progsami które nie gwałcą mojego dysku :D. Potrafi podskoczyć do 37 stopni po godzinnej defragmentacji.

PS: Wydawało mi się że w WD nie ma termometru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napal czasem w piecu :D Musisz mieć zimno w chacie skoro wyciskasz takie temperatury. Jak mój komp przez nockę postoi wyłaczony to rano mam 18 stopni na dzień dobry. Ale potem temperatura spokojnie powoli dochodzi do 30 stopni. Na dysku nie mam żadnego chłodzenia, standard.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz właśnie mi się przypomniało że jak mój dysk był nowy to też sie grzał jak popieprzony. Pamiętam jak chodzłem po kumplach z dyskiem to był gorący jak sie go brało do ręki. A teraz jest lekko ciepły. mam już swoją barracude już prawie 2 lata. Po pierwszym roku chyba przestał się grzać. Tak samo się ostatnio dziwiłem, że Seagate Barracuda 120 GB kumpla ma temperaturkę 47 stopni na Dtemp'ie. A u mnie tylko 30 stopni. Szkoda, że odkryłem Dtempa dopiero kilka dni temu :D jak przypadkowo czytałem o S.M.A.R.T.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napal czasem w piecu :D Musisz mieć zimno w chacie skoro wyciskasz takie temperatury. Jak mój komp przez nockę postoi wyłaczony to rano mam 18 stopni na dzień dobry. Ale potem temperatura spokojnie powoli dochodzi do 30 stopni. Na dysku nie mam żadnego chłodzenia, standard.

mam taki wentylator jeszcze z kompa z 1986 roku, jak go wyłącze to mam temperaturkę 45-55

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja barracuda troszke się grzała bo temp. wachały się w granicach 48-52 C. Dlatego zamontowałem to o to skromne chłodzonko i teraz temp. nieprzekracza 30 C. Przy okazji położyłem dysk na gąbce co sprawia że pracuje troszke ciszej.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi