pyza Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 Witam Mam plyte Epox 8RDA+ ver.2.1 i chciałbym zmienić chlodzenie..z Wihserocka 4 na ZALMAN-a ALu-Cu obudowe mam Codegena (wysokosc jej wynosi 420 mm) i miedzy plyta a zasilaczem jest gdzies 1 cm odstepu...z tego co wyczytalem to moze sie nie zmiescic ten cooler,wiec wole sie zabezpieczyc pomózcie mi wybrac jakas obudowe - nie ważny jest zasilacz (bo i tak mam Chiefteca 360 W) wazne zeby ten cooler sie zmiecil i cena nie przekroczyla 150 zl a obudowe chce kupic tu http://www.esc.pl/index.phtml?id=cennik&gr...12e47074d9299d1 albo w www.gral.pl ja myslalem o obudoiwe Aton bo sa dosc wysokie 440 mm a moze nie potrzebnie szulkam obudowy i moze wsytarczy wygiac tego zalmana troche i bedzie dobrze ?? ma ktos codegena o o wysokosci 420mm i udalo mu sie zalozyc ten cooler?? na tej plycie glownej POZDRAWIAM I CZEKAM NA WASZE PROPOZYCJE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casio Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 1 cm to napewno zamało żeby założyć Zalmana.Polecam kupić jakiegoś Bigtowera i niebedzie problemów.Odległość u mnie pomiędzy płytą a zasilaczem to jakieś 6 cm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyza Opublikowano 4 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2004 tak tylko jest pewien problem,jesli wziąłbym obudowe Big Tower to wtedy biurko bym musial zmienic....bo w biurku mam specjalne miejsce na komputer okolo 55 cm wysokości ,wiec Big Tower pewnie nie wejdzie...a szkoda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[chester] Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 http://www.zalman.co.kr/usa/product/cnps70...d_list_eng.html tu nawet troche narysowane co musisz zrobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Jak jeszcze nie wybrałeś obudowy to powiem że wczoraj kupiłem Zalmana 7000A-Cu i zakładałem go do obudowy Codegen Midi – wysokość 43cm. Między płytą a zasilaczem mam dokładnie 14mm, Zalman wszedł i nie dotyka zasilacza, zostało jakieś 3mm luzu. Nie wiem jak w innych obudowach ale nie trzeba wcale BigTowera aby bez obaw zamontować Zalmana 7000. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario_t Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 "]http://www.zalman.co.kr/usa/product/cnps7000a-462_motherboard_list_eng.html tu nawet troche narysowane co musisz zrobic. Chester, raczej nie o to mu chodzilo. Ty podales link z problemem z zapinka, ktora przy niektorych plytach glownych trzeba przyciac, a jemu chodzilo o to, czy mu sie wentyl do obudowy zmiesci (czy zasilacz nie bedzie przeszkadzal) :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyza Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Cobex to chyba tez zaryzykuje i wezme tego Zalmana ....najwyzej wyrzuce zasilacz na gore i zrobie dziure w obudowue na kable...estetycznie to nie bedzie wygladac,ale bedzie funkcjonalne. W ogole mocno mi sie podniesie temperatura w kompie jak komputer beedzie zamkniety i zasilacza nie bedzie? bo wentylator od zasilacza ma zadanie chlodzic kompa w srodku tak ? czy tylko zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Cobex to chyba tez zaryzykuje i wezme tego Zalmana ....najwyzej wyrzuce zasilacz na gore i zrobie dziure w obudowue na kable...estetycznie to nie bedzie wygladac,ale bedzie funkcjonalne. W ogole mocno mi sie podniesie temperatura w kompie jak komputer beedzie zamkniety i zasilacza nie bedzie? bo wentylator od zasilacza ma zadanie chlodzic kompa w srodku tak ? czy tylko zasilacz? Temperatura mocno się nie podniesie, nie wiem jaki masz zasilacz. Jak masz wersję z dwoma wentylatorami to lepiej jak zostanie w obudowie, zawsze wyciągnie gorące powietrze na zewnątrz. Jak jest z jednym wentylem to praktycznie nic nie stracisz. Jak masz podobne parametry wewnętrzne obudowy co u mnie to Zalman powinien wejść. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyza Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 no wlasnie nie mam podobnych parametrow(moja obudowa ma 42 cm wys.) ,,,ale zawsze moge wywiercic troche wyzej dziury w obudowie na zasilacz Chifteca 360 W (jeden wentylator) ,bo gdzies to czytalem ze komus sie ten pomysl powiodl .......albo zasilacz dam na gore... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 wziac standrdowa tania obudowe - podniesc zsilacz jak by sie ien miescil zalaman i po problmie - ja tak swojego zlamasa wsadzilem do bydu mdecom winner - a zasilacz i tak osobno kupilem chiefa, buda mnie kosztowala ok 120zl i tak ja porznalem zeby zasilke podniesc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...