fit Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 myslę że w tym topiku mogliby szacowni posiadacze L12 przedstawic swoje wyniki byc może będzie to zachętą do rozmontowania mojejgo WC zeby wsadzic w socket magiczne druciki... - a i przyszli wlasciciele NF7 będą zmotywowani!! poprosze o info w postaci: szyna przed modem / szyna po modzie / napiecie NB / timingi pamieci / Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 skoro czytałeś to powinieneś wiedzieć. przed modem często płyta siada na 220-230 a po modzie 250 bez problemu łyka jeśli pamięci tylko pozwolą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 z tym ze nie napewno... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 U mnie sprzet siadal na FSB 230.. po modzie 240 idzie jak nic.. Tylko mam jeden problem.. Zrobilem tego Moda i w biosie wcale procka mi nie wykrywa jako FSB 200.. nie rozumiem tego... a co najlepsze mod wydaje mi sie ze dzial bo jak apisalem wyzej przed zabiegiem leciala na 230.. a teras 240 luzem..A samego procka dalem ustawienia standart i nie wykrywa FSB 200 tylko 100 ... i nie rozumiem tego.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 a mi na odwrot , proca wykrywaan 3.2 ale niemoglem otrzymac w pelni stabilnego >230 .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 przed...niewiem :D ,po.... Vdd 1.6V,Vdimm2.9V 2.5-4-4-11 narazie max stabilne fsb250 2.5-3-4-11 Vdimm 2.9V ,ale proacuje nad Vdimm modem na 3.25V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 skoro czytałeś to powinieneś wiedzieć. przed modem często płyta siada na 220-230 a po modzie 250 bez problemu łyka jeśli pamięci tylko pozwolą. mogles sobie darowac tego posta - nie interesuje mnie co sie tobie wydaje - chce realnej statystyki w jednym miejscu od osob ktore maja nf7 i zrobily moda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 Przed modem - max stable 222. Po: posty na 246, ale ramy nie wyrabiaja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiderko Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 Ja dzisiaj otarłem się o śmierć przy tym modzie, zawyła syrena, cooler zwolnił obroty i szybko wyłączyłem kompa. Naszczęscie wszystko przetrwało tą awarie. Wyrypałem druciki z socketu i narazie jestem wyleczony z modowania, nie sram kasą żeby się w to bawić, wystarczy mi to co mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 30 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2004 :lol: nie ma sie czego bac...jak sie sfajcy to zawsze mozna na gware oddac :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 :lol: nie ma sie czego bac...jak sie sfajcy to zawsze mozna na gware oddac :wink: tak i zwykle nie uwzględnią :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 1 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2004 :lol: nie ma sie czego bac...jak sie sfajcy to zawsze mozna na gware oddac :wink: tak i zwykle nie uwzględnią :cry: aaa tam,moj soltek byl zdewastowany modami ,a jednak gware uwzglednili :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 Przed modem stable 220, po modzie stable 220, ale udalo mi sie troszke pobawic z wyzszym FSB, choc pamiatki slabe do takiej zabawy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Mam abit an7 i mam do was pytanie da sie na niej zrobić moda jakiegos np: L12. Jak tak to na jakich stronach można znaleźć jak je zrobić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Mam abit an7 i mam do was pytanie da sie na niej zrobić moda jakiegos np: L12. Jak tak to na jakich stronach można znaleźć jak je zrobić http://www.geocities.com/trats102002/nf7sFsbsense.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Dzieki ENT :) za link ale czy mi sie moje an7 nie sfajczy po tym wszystkim Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 a jest gdzieś po polsku ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 a jest gdzieś po polsku ? jasne ze jest :D - http://www.oc-serwis.pl/?page=articles&id=71 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Pytanie bardzo ogulne i pomocne dal ludzi mających AN7!!!:) CZY TEN L12 MOD PODZIAŁA NA AN7 v1,0. Niechciałbym sie jako pierwszy przekonać o (złych) konsekwencjach:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 jesli do an7 potrzebne sa specjalne procki inne niz do nf7 to rzeczywiscie nie dziala. zrozum ze to nie jest sprawa modelu plyty tylko polaczenia nozek procka/podstawki aczkolwiek na oc-serwis pisza ze'UWAGA!!! L12 MOD MOŻLIWY JEST TYLKO NA PŁYCIE ABIT NF7(S) rev. 2.0!!!' ciekawe czemu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 jesli do an7 potrzebne sa specjalne procki inne niz do nf7 to rzeczywiscie nie dziala. zrozum ze to nie jest sprawa modelu plyty tylko polaczenia nozek procka/podstawki aczkolwiek na oc-serwis pisza ze'UWAGA!!! L12 MOD MOŻLIWY JEST TYLKO NA PŁYCIE ABIT NF7(S) rev. 2.0!!!' ciekawe czemu? zagadajcie do Lagiera,to On pisal ten art :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Przed modem Stable 220. Na 230 POST, na 231 już nie wstawał. Po modzie POST na 251, więcej nie próbowałem. Lecę teraz na FSB 241 Prime Stable :D Wyżej trzymają mnie pamięci, trzeba będzie nad modem pomyśleć coby im napięcie podnieść :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Przed modem Stable 220. Na 230 POST, na 231 już nie wstawał teraz jade na 233 i spooko stabilnie tylko paieci mi siadaja ale nie długo kupie jakeis lepsiejsze :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty2001 Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 jesli do an7 potrzebne sa specjalne procki inne niz do nf7 to rzeczywiscie nie dziala. zrozum ze to nie jest sprawa modelu plyty tylko polaczenia nozek procka/podstawki aczkolwiek na oc-serwis pisza ze'UWAGA!!! L12 MOD MOŻLIWY JEST TYLKO NA PŁYCIE ABIT NF7(S) rev. 2.0!!!' ciekawe czemu? zagadajcie do Lagiera,to On pisal ten art :wink: Napisal go dzieki mnie 8) nie uwzglednil wszystkiego ale najwazniejsze uchwycil :wink: L12 Mod przeznaczony jest dla plyt ABIT NF7/NF7-M/NF7-S (-SL) na AN7 nie zadziala! Na plytach innych producentow po'mod'owego przyrostu FSB byc nie powinno. _Vip_ jezeli mozesz usun L12 mod'a i sprawdz jak bedzie krecil sie Twoj Barton, czy bedzie gorzej a jezeli tak to o ile? Prosze Cie o to poniewaz L12 mod przeznaczony jest / byl dla procesorow Athlon XP na jadrze Thoroughbred a nie Barton :idea: Ciekawi mnie to, niestety aktualnie nie mam jak tego sprawdzic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 dlaczego uwazasz shorty2001, ze nie zadziala? L12 mod powoduje zmiane defaultowej czstotliwosci FSB wykrywanej przez plyte glowna. Jest on rownoznaczny z zamalowaniem jednego z mostkow L12 i MUSI zadzialac na kazdej plycie glownej. Nie musi jedynie wplynac na max FSB z tym sie zgodze, ale zadzialac musi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty2001 Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 dlaczego uwazasz shorty2001, ze nie zadziala? L12 mod powoduje zmiane defaultowej czstotliwosci FSB wykrywanej przez plyte glowna. Jest on rownoznaczny z zamalowaniem jednego z mostkow L12 i MUSI zadzialac na kazdej plycie glownej. Nie musi jedynie wplynac na max FSB z tym sie zgodze, ale zadzialac musi. Masz 100% racje. Swojego post'a pisalem w poznych godzinach wieczornych i troche zle go sformulowalem :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 A u mnie nic nie dalo :( Jak mialem 241 to mam dalej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 >> _Vip_ Robiłeś l12 dla bartka ?? po co ?? na 3 NF7 przy obsadzeniu bartkami - nie miałem konieczności robienia moda L12 (wszystkie osiągały fsb >240) Dla proców z fsb 133 mod dawał ok +25MHz fsb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 jak kupilem NF7 to pierwsze co zrobilem po wyjeciu MoBo z pudla to L12mod :lol: nawet jesli nic nie daje to napewno nie przeszkadza :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dorr Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Witam Przed L12 max fsb było 210, obecnie 240 i wiecej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...