dakar00 Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2002 mam pytanie jeżeli kupię radiator z wentylatorem na ramy to bede mógł bardziej kręcić magistralą. mam athlona 1800 volcano 7 i hdd segateBIV i płyte solteka drv5 pamięci 256mb 333mhz seitek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2002 wiadome ze cos to pomoze ... ram w tych czasach grzeje sie i to mocno jak mu dolozysz magistrala .. wiec powinny pomoc tylko nie wiem na ile to sie sprawdzi .. ale np takie OCZ maja standardowo montowane radiatory i krecoa sie swietnie .. wiec chyba jednak pomoze :))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2002 wystarcza 3-4 wentyle 4x4, lub 3x3, temp spada znacznie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2002 radiator z wentlatorem jest tylko pozornie dobrym rozwiazaniem, duzo lepszy jest dobry przeciag w obudowie + np. zwykle radiatory thermaltak'a, radiatory z wentylem zbija ci gora 1-2 stopien na ramach IMHO, chociaz czasami taka roznica przy oc moze dac ci pare mhz na fsb do gory Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Ja co prawda nie podszedlem do sprawy dosc profesjonalnie ale tak dla proby bezposrednio chlodzilem je dwoma deltami 7000 rpm. U mnie granica stabilnosci podniosla sie o tyle ze moglem zapuscic najlepsze timingi przy 166Mhz a wczesniej tylko ok. 160Mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Ja co prawda nie podszedlem do sprawy dosc profesjonalnie ale tak dla proby bezposrednio chlodzilem je dwoma deltami 7000 rpm. U mnie granica stabilnosci podniosla sie o tyle ze moglem zapuscic najlepsze timingi przy 166Mhz a wczesniej tylko ok. 160Mhz. no to pieknie ale uwazam ze halas 2 delt 7k nie jest warty tych 6 mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Ja co prawda nie podszedlem do sprawy dosc profesjonalnie ale tak dla proby bezposrednio chlodzilem je dwoma deltami 7000 rpm. U mnie granica stabilnosci podniosla sie o tyle ze moglem zapuscic najlepsze timingi przy 166Mhz a wczesniej tylko ok. 160Mhz. no to pieknie ale uwazam ze halas 2 delt 7k nie jest warty tych 6 mhz Wszystko to mialo posmak experymentu trwajacego dwie godziny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Ja co prawda nie podszedlem do sprawy dosc profesjonalnie ale tak dla proby bezposrednio chlodzilem je dwoma deltami 7000 rpm. U mnie granica stabilnosci podniosla sie o tyle ze moglem zapuscic najlepsze timingi przy 166Mhz a wczesniej tylko ok. 160Mhz. no to pieknie ale uwazam ze halas 2 delt 7k nie jest warty tych 6 mhz Wszystko to mialo posmak experymentu trwajacego dwie godziny. no jesli tak to rozumiem :), ja z vantekiem tornado 92 mm 119cfm 56 db na procu wytrzymalem 10 min hehehehe, to byl prawdziwy hardcore :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2002 To co powiesz na totalny extreme. Byl okres kiedy mialem oba zalozone na CPU, do tego na boku dwa potezne 14cm sr. cos kolo 4000 rpm 110V i jeden taki na gorze, do tego na grafie, na chipsecie i oczywiscie w zasilaczu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2002 no fakt total hardcore extreme, szacunek :), ale bez stoperow to do kompa nie siadales ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Twardym trzeba byc a nie mientkim :wink: Wiesz, wszystko bylo podlaczone i gotowe do sieczki ale wlaczalem to tylko na czas testow. Kiedy to ruszalo to przygasalo swiatlo i robil sie wir w pokoju :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 4 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2002 raczej ze trzeba byc twardym hehehehe, dobre z tym przygasaniem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...