Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

wiadome ze cos to pomoze ... ram w tych czasach grzeje sie i to mocno jak mu dolozysz magistrala .. wiec powinny pomoc tylko nie wiem na ile to sie sprawdzi .. ale np takie OCZ maja standardowo montowane radiatory i krecoa sie swietnie .. wiec chyba jednak pomoze :)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

radiator z wentlatorem jest tylko pozornie dobrym rozwiazaniem, duzo lepszy jest dobry przeciag w obudowie + np. zwykle radiatory thermaltak'a, radiatory z wentylem zbija ci gora 1-2 stopien na ramach IMHO, chociaz czasami taka roznica przy oc moze dac ci pare mhz na fsb do gory

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja co prawda nie podszedlem do sprawy dosc profesjonalnie ale tak dla proby bezposrednio chlodzilem je dwoma deltami 7000 rpm. U mnie granica stabilnosci podniosla sie o tyle ze moglem zapuscic najlepsze timingi przy 166Mhz a wczesniej tylko ok. 160Mhz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja co prawda nie podszedlem do sprawy dosc profesjonalnie ale tak dla proby bezposrednio chlodzilem je dwoma deltami 7000 rpm. U mnie granica stabilnosci podniosla sie o tyle ze moglem zapuscic najlepsze timingi przy 166Mhz a wczesniej tylko ok. 160Mhz.

no to pieknie ale uwazam ze halas 2 delt 7k nie jest warty tych 6 mhz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko to mialo posmak experymentu trwajacego dwie godziny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko to mialo posmak experymentu trwajacego dwie godziny.

no jesli tak to rozumiem :), ja z vantekiem tornado 92 mm 119cfm 56 db na procu wytrzymalem 10 min hehehehe, to byl prawdziwy hardcore :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...