Gość Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2002 niedawno kupilem obodowe Codegena Big Tower ktora ma zasilacz 300W (250XA)...mam jeszcze zasilacz ze starej obodowy (ModeCom Fine I) firmy Feel tez 300W...i porownalem co jest napisane na ich nalepkach...wyszlo niby ze Codegen jest duzo "lepszejszy" (porownujac natezenia Codegen jest super np. przy +5V jest 30A, przy +12V jest 13A a w tym starym bylo duzo,duzo mniej) lecz: -PC Alert 3(dolaczany do MSI) pokazuje nizsze napiecia np. przy +5V mam 4,92V a przedtem bylo 5,1V -przy 12V mam .....uwaga....0,0V :/// przedtem bylo 12,58 V nawet (wiem ze to nieprawda ze jest 0V bo by komp nie ruszyl ale dlaczego tak jest?????) I TERAZ PYTANIE: ktory zasilacz ma byc podlaczony???? Codegen niby teoretycznie lepszy ale ten stary w praktyce lepszy? A co do moda obodowy to jak proponujecie rozmiescic wiataki? teraz mam otwarta obodowe i mam 49C na procu w stressie wiec wykombinowalem tak: - z boku walne pleksi i w nim wiatrak (tez przezroczysty ha!) wiejacy na procka - z gory tez pleksi i tez wiatrak wyciagajacy - i jeszcze myslalem nad wiatrakiem w tej pleksi(z boku) ale z prawej strony wyciagajacy (nie z przodu bo to g... da) thx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2002 ja np dzisiaj wymienilem mojego 400w codegena na 250w enlighta i ejstem b. hepi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Z tymi W'atami w zasilaczach to też rónie bywa bo zazwyczaj to te większe nadrabiają swoją moc mocą zasilaczy odpowiedzialnych za napięcia 12v i 5 v a pozostałe są już takie jak przy mniejszych zasilaczach . Wniosek z tego taki że zmiana zasilacza na ten o większej mocy ma jedyne uzasadnie gdy jest to zestaw o rozbudowanej ilości napedów + do tego ogniwka ... dodatkowe wiatrakii inne takie "uzupełniacze". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2002 do tego ogniwka ... dodatkowe wiatrakii inne takie "uzupełniacze". ja do tego mam oddzielny zasilacz:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2002 nie dawaj plexi bo przy pierwszym przetarciu szmatka sie porysuje :) a te przezroczyste wiatraczki qpa.wydasz 50 zeta za wiatraczek 80/80 ktory normalnie kosztuje 15 zeta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2002 ja np dzisiaj wymienilem mojego 400w codegena na 250w enlighta i ejstem b. hepiA skad go wytrzasnales? Ja widzialem w sklepach najnizej 350W a te sa dla mnie za drogie, pozatym nie wykorzystam 350W. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 3 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2002 przezroczysty wentyl tak ale na szybie a nie na plexi, to bedzie zajebisty klimat, jakbym mial w mojej obecnej szybie dziure to tez bym zalozyl tylko przezroczysty wentyl, a co do zasilaczy to uzywaj obu, system na 1 psu a wiatraki i np peltek na 2 psu, to jest wyadjne i bezpieczne rozwiazanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 ja np dzisiaj wymienilem mojego 400w codegena na 250w enlighta i ejstem b. hepiJa od razu mówiłem byś tak zrobił. A teksty kolesi typu "nie bierz nic poniżej 300 W" są żałosne... Ja mam 235 W firmy spin (z tego co wiem nikt o niej nie słyszał, albo ogólnie bardzo przeciętna) i napięcia są wręcz wzorowe. Jedynie minimalnie przy obciązeniu cpuburnem napięcie 5v zaniża do 4,97, a przy normalnej pracy ma 5,05.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 tomasir- wrzuc ten zasilacz na epoxa 8k7a+ - zdziwisz sie jak zobaczysz napiecie 5V ; ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Ja widzialem w sklepach najnizej 350W a te sa dla mnie za drogie, pozatym nie wykorzystam 350W. gdzie widziałeś zasilacze enlighta i za ile :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 5 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2002 ja widzialem na wgk obudowe enlighta desktop (wlasnie z takiej, tylko ze starshego modelu ma zasilke) kosztooje 300 zeta i jet sooper Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...