Skocz do zawartości
..::SNAP::..

DRAGON ORB 3 / 7000

Rekomendowane odpowiedzi

nie bierz dragona, z tego nawet miskera nie sklepiesz, volcano 7+ bije na glowe ten szajs, warto oszczedzic, a jak bedziesz (moze_ przesiadal sie na intela to takze bedzie paswoac. ponadto w v7+ masz regulacje obrotow

regulator to zaden problem ale chybazdecyduje sie na V7+.wiecie czy mozna gdzies kupic V9?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie bierz dragona, z tego nawet miskera nie sklepiesz, volcano 7+ bije na glowe ten szajs, warto oszczedzic, a jak bedziesz (moze_ przesiadal sie na intela to takze bedzie paswoac. ponadto w v7+ masz regulacje obrotow

Hmm.. Nie nazwałbym DOrba3/7000 szajsem. Toż to przecież jeden z najwydajniejszych coolerów!! Miałem go i przyznaję, że jest świetny! (pomijając oczywiście kwestię hałasu, chyba, że lubisz odgłosy wyjącej suszarki :D, ale na 7V działa znośnie :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dragon Orb 3 to nie szajs, bo wydajnościowo idzie na równi z każdym coolerem na rynku wyposażonym w Deltę, czyli Globalwiny, Cooljaq, Vantec itd.

Wygląda zajebiście, a jeżeli idzie o hałas, to zgodnie z tym co pisze producent powinien być cichszy od konkurencji (37 db, a delty 46,5) dalej, jego jedynym tak naprawde mankamentem jest waga. Skubany wazy 690 g, a to jest niewiele w tyle za najcięższym modelem Swiftech'a.

Ja osobiście przesiadam się na niego, już na przeciągu tego/ przyszłego tygodnia (jak paczka przyjdzie), choć miałem czekać na Volcano 9, ale nadarzyła się okazja, żebyu tanio brać Dragon Orba, to skorzystałem.

Jeżeli zaś tyczy się Volcano 7+ to wydajniejszy jest tylko na High, a wtedy moi drodzy Volcano ryczy jeszcze głośniej niż Dragon. Taka jest prawda.

Zresztą, można puścić go na niższych obrotach (4900) i mamy 31 db, więc mi niech nikt nie wmawia, że jest za głośny, i nic sie nie da z tym zrobić.

No i oczywiście jest tańszy. Ja tam nie zamierzam żałować mojego zakupu, bo wiem, że od tego co mam jest wydajniejszy, a na hałas to sobie macham ręką bo w odudowie działa już 12 wiatraków:

1. 80x80 zasilacz (stary, po czyszczeniu, ostro już mu sie na kaszel czasem zbiera)

2. 80x80 exhaust przy procku (od titana 31 db)

3. 80x80 blower na dole obudowy (stary, ale jary)

4. 80x80 na procku

5. 80x80 na śledziu pod prockiem

6. podwójny 80x80 system bracket fan (60 CFM dmucha na kartę graficzną, POWER!!, i ma jedynie 25 db)

7. 50x50 na śledziu, od titana, wydajniejszy jak 80x80, a umiesciłem go pod dyskiem twardym, żeby dmuchał do obudowy.

8. Podwójny 40x40 w panelu chłodzącym HDD.

9. Na chipsecie i na karcie, ale to juz standardzik.

Tak więc, moja rada, to bierz Dragon Orba, albo czekaj na Volcano 9, a o drogiej V7+ zapomnij. Volcano 7, jest porównywalne z Dragonem, ale również na High obrotach jest głośniejsze. Niestety, sporo ludzi narzeka na to, że dostosowywanie obrotów, osłabia ogólną wydajność tego coolera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglądaj 4maxcool raz na tydzień, jak bedzie to na pewno powiadomią, ale własnie nie wiadomo kiedy będzie...

Z tego co z się dowiedziałem gadając z nimi, to ma być całkiem niedługo, ale wiadomo jak to działa...

Ja tam już mam dosyć czekania, więc po prostu kupiłem to... może jak wyjdzie to zmienie, i jeżeli cena będzie faktycznie tak jak mnie poinformowali: 70 - 95 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglądaj 4maxcool raz na tydzień, jak bedzie to na pewno powiadomią, ale własnie nie wiadomo kiedy będzie... 

Z tego co z się dowiedziałem gadając z nimi, to ma być całkiem niedługo, ale wiadomo jak to działa... 

Ja tam już mam dosyć czekania, więc po prostu kupiłem to... może jak wyjdzie to zmienie, i jeżeli cena będzie faktycznie tak jak mnie poinformowali: 70 - 95 zł.

nei wiem czy bedzie "tylko" tyle kosztowal. a 4maxa ogladam codziennie bo czekam na niego ... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co sadzicie o Volcano 7? Bez +

To TITANa bede mial wentylator ThermalTake SmartFan 80mm. Zobacze co to bedzie... Naraziejest cieplutko 46-52 C

Mam V7 (bez + ) i jestem zadowolony ale.....

....ale dopiero po modzie, ktory zrobilem :)

Z termistorem w te upaly jechal pod 4000 rpm. Zreszta teraz tez daje 4000 rpm ale jak w nocy chce cisze to daje sobie 1400rpm - cisza jak na WC, temp. skacze wtedy o 6st C do ale przez te pare godzin (do rana) nic sie nie stanie z procem. Temp. przez noc siega 46st C.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zarząd odpowiedzialny z marketing czy inne cudo w 4maxcool listownie poinformował mnie o cenach nowego Volcano 9. Jeżeli cena będzie inna, to znaczy, że w 4maxcool kłamią w żywe oczy, ale w to wątpię, gdyż troszeczkę pogadałem z tymi ludźmi i wnoszę wrażenie, że to nie jest żadna bezduszna firma, chcącą odessać z człowieka całą gotówkę, ale normalni kolesie, z którymi można pohandlować, więc się nie martwie i ufam im.

Sęk w tym, że naprwde nie wiadomo, czy Volcano 9 będzie za tydzień czy za 3 miesiące, dlatego nie warto czekać na niego, a wymienić teraz już, i ewenetualnie potem znowu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli ktos nazywa szajsem dragona to ja nie wiem ale chyba nie mial z nim do czynienia Ja mialem Duron 1,2@1,4 temp nie przekraczala 40' celsjusza jest jeden minus tego qlerka czyli ''glosnosc'' ale jezeli to nie przeszkadza komus to polecam byc moze v7+ jest o troche lepsze ale nawet jak jest to sa to marginalne roznice

ps. ma do sprzedania dragona powiedzmy za 40 zyli (7000 rpm) takze jezlei kogos interesuje to.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...