Gość Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 Yo kupiłem już dosyć dawno wiatrak na nagrzewnice 120x120mm od firmy Nidec ale nie mogłem go zamontowac bo miałem za krótkie kabelki ale podłaczałem go do końcówki 3-pinowej i wiał sobie wręcz idealnie niesłyszalny i całkiem mocno dmuchał. A teraz kiedy dolutowałem kable wiatrak wyje jak głupi co jest przecież chore bo ja tylko przedłużyłem kable 8O :? podłączałem tez pod molexa na 5V ale to jeszcze nie to ja chce żeby było jak na początku czyli cicho i przez 3-pin. Wiedzie może gdzie jest problem :?: Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 moze przebicie ci sie gdzies robi , a moze nie podlaczyles na 5 V tylko na 7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sampek Opublikowano 2 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2004 nie potrafie poradzic ale mam pytanie. co to za wiatrak 120x120 ? dokaldnie jaki model moze jakis link. bo malo sie takich nieslyszalnych 120stek spotyka!! Przy jakich obrotach byl nieslyszalny? z 3pinowej koncowki czyli na 12v byl nieslyszalny?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2004 nie potrafie poradzic ale mam pytanie. co to za wiatrak 120x120 ? dokaldnie jaki model moze jakis link. bo malo sie takich nieslyszalnych 120stek spotyka!! Przy jakich obrotach byl nieslyszalny? z 3pinowej koncowki czyli na 12v byl nieslyszalny?? Wiatrak jest od firmy nidec :arrow: http://www.nidec.com/ jest z serii SlimLine TA450DC ma 2300obr/min i ma 37,7dba według producenta (z 1m nie słyszalny) ale jak by ci zależało na ultra ciszy to są też wiatraki o 1500obr/min i mają zalediwe 26,1dba to tyle samo co papst a są o wiele tańsze. P.S. Ja za swojego dałem 38zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...