Skocz do zawartości
Gość

Wiatrak 120x120mm za szybko się kręci.

Rekomendowane odpowiedzi

Yo kupiłem już dosyć dawno wiatrak na nagrzewnice 120x120mm od firmy

Nidec ale nie mogłem go zamontowac bo miałem za krótkie kabelki ale podłaczałem go do końcówki 3-pinowej i wiał sobie wręcz idealnie niesłyszalny i całkiem mocno dmuchał. A teraz kiedy dolutowałem kable wiatrak wyje jak głupi co jest przecież chore bo ja tylko przedłużyłem kable 8O :? podłączałem tez pod molexa na 5V ale to jeszcze nie to ja chce żeby było jak na początku czyli cicho i przez 3-pin. Wiedzie może gdzie jest problem :?:

Z góry dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie potrafie poradzic ale mam pytanie. co to za wiatrak 120x120 ? dokaldnie jaki model moze jakis link. bo malo sie takich nieslyszalnych 120stek spotyka!!

Przy jakich obrotach byl nieslyszalny? z 3pinowej koncowki czyli na 12v byl nieslyszalny??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie potrafie poradzic ale mam pytanie. co to za wiatrak 120x120 ? dokaldnie jaki model moze jakis link. bo malo sie takich nieslyszalnych 120stek spotyka!!

Przy jakich obrotach byl nieslyszalny? z 3pinowej koncowki czyli na 12v byl nieslyszalny??

Wiatrak jest od firmy nidec :arrow: http://www.nidec.com/ jest z serii SlimLine TA450DC ma 2300obr/min i ma 37,7dba według producenta (z 1m nie słyszalny) ale jak by ci zależało na ultra ciszy to są też wiatraki o 1500obr/min i mają zalediwe 26,1dba to tyle samo co papst a są o wiele tańsze.

P.S. Ja za swojego dałem 38zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi