Skocz do zawartości
Themonic

9500@9700

Rekomendowane odpowiedzi

mam do kupna radka 9500 pamieci L 128 nowy oplaca sie za 700 zl ?

Jak się go da przerobić na 9700 (to znaczy da radę odblokować potoki) to się opłaca - jak się nie da, to się nie opłaca ;)

nie dowiesz się, jak nie sprawdzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

potoki zawsze sie da odblokować, ale układ L nie daje gwarancji ze te 4 oblokowane bedą sprawne

uklad pamieci L mówi nam tylko o szynie 256 bit (tak jak r9700)

musisz sprawdzic czy odblokowane potoki bedą sprawne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uda się = po odblokowaniu będą sprawne (bo odblokować zawsze się da - kwestia pozostaje taka, czy odblokowane będą działać poprawnie)

a te ustawienia ze ma pamieci L  nie oznacza ze da sie potoki odblockowac ? :o

To ustawienie w L oznacza że karta ma 256 bitów szynę i nic więcej, oznacza też że jeśli się uda potoki odblokować to będziesz miał r9700 - a nie r9500pro

w związku z tym - opłaca się ją kupić tylko pod warunkiem gwarancji że da radę ją zmodować do 9700 na 100% - ale jak mniemam na allegro nikt ci takiej gwarancji nie da (bo jakby dało sie ją zmodować - to koleś by to napisał wyraźnie! i podbił cenę o 100 zł np.). PRzecież zainstalowanie sterów omega to 10 min roboty i nic nie kosztuje. Więc jeśli kolo kręci - to znaczy że będziesz miał kartę 9500 z 256 bit pamięciami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, tylko ze jest problem bo zamawiam ja przez mojego kolege ktory pracuje w sklepie internetowym . On sam sie na tym nie zna tak czy inaczej sciaga ja z jakiejs hurtowni. Jaka jest szansa w procentach ze bedzie sie dala zmodowac ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, tylko ze jest problem bo zamawiam ja przez mojego kolege ktory pracuje w sklepie internetowym . On sam sie na tym nie zna tak czy inaczej sciaga ja z jakiejs hurtowni. Jaka jest szansa w procentach ze bedzie sie dala zmodowac ?

maksymalnie 50%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi