Skocz do zawartości
lukasz1

Jaki klient bittorrent...??

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki klient bittorrenta moze obejsc kozystanie z portow?? NIe mam mozliwosci forwardowania portow, wiec inne porty odpadaja. Chcialbym wiedziec czy jest jakas dostrybucja ktora potrafi to obejsc (wiem ze eetee potrafi ale jest gowniany!!) Wielkie dzieki za wszelkie namiary:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli program do komunikacji z siecią nie będzie korzystał z portów, to jak wg. ciebie uzyska do niej dostęp ?

Przez dziurki w obudowie ? :lol:

Eetee nie korzysta z portów ? Ciekawe...

EETEE FAQ• For eDonkey: 4662,4672,4711• For OpenNap: all ports 6600 to 6700• For GNUTELLA: 6346• For Bittorrent : 6880 or random port between 6880 and 6889• For JXTA Groups (connection to superpeer) : 9700,9701.

Każda aplikacja sieciowa korzysta z jakiegoś portu(ów) i nie ma możliwości, żeby to obejść.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba nie za bardzo rozumiesz o co w tym wszystkim chodzi.

Ja za to nie za bardzo łapię o co Tobie chodzi. Zakładam że nie masz zewnętrzego IP, i nie masz również poblokowanych portów skoro możesz korzystać z programów które wymieniłeś. Więc o co Ci chodzi?

Na początek proponuję trochę poczytać o zasadach działania sieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi