CHECK-IT Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 Zakupiłem AMD ATHLON THORTON XP 2000+ AXDC2000DUT3C od krostrego z tąd http://www.allegro.pl/show_item.php?item=20578785 ;0 Dzisiaj wsadzam w płyte na n-force (chaintech 7njl1) z pamieciami hynixa 2x256 i zalmanem 7000a-cu i mysle sobie pokręcce!!! Zmienilem z 2000+(ledwo sie krecil 1750 max za doplata 100 zeta) wsadzam wszystko ok. Daje FSB 200 mnożnik 12 przy 1.75v , pamieci na 200 mhz timingi 2,3,3,7 2.7-2.8v i testuje.. Wszytsko ladnie przechodzi .. Prime 95 leci nic nie jest zle , tempertaturka 39 stopni (podobno chaintech zawyza) pcmark2k2 przelecial wydaje sie ze wszystko ok.. Ale odpalam 3dsmarka 2k3 przechodzi ladnie do momentu testowania cpu.. Przeszedl pierwszy test cpu a na drugim zgasl ekran i musialem kompa zrestartowac.. CO moze byc nie tak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 Dzwignij napiecie ponad 1.8V Przy tej temp. mozna dopiero jechac FSB200 i w gore majac pewnosc stabilnosci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 Dałem w biosie 1.825 v i mam temperature w idle 50 stopni ,a wMBM jest napisane ze mam 1,78 v!!! Chyba troszku duzo jak na zalmana 7000 a -cu i arctic silver 5? a jeszcze mam pytanie czy oplaca sie ryzykowac i odblokowwywac 512kb l2? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 Wiekszego przyspieszenia niz pare pkt w 3dmarkow nie zauwazysz. Ale ladnie wyglada w POST barton 3200+ (albo i wiecej) za 300 pln. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 5 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2004 Ja nie wiem co jest..? Dalem 200fsb i 11 mnoznik napiecie 1,9 v w biosie (ale napisane ze 1,85) i przy grze sie wiesza ,restartuje a po restarcie wieksza rozdzielczosc ekranu.. Co sie moze dziac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 No więc moim problemem byl stary bios ktory nei obsluguje duala 400 mhz a jak wsadzilem bez duala to wszystko jest ok ,ale nie do konca.. odpalilem proca na 200mhz i 12 mnoznik na 1,8v ( realnie 1,76v) wszytsko jest ok ,ale jest jeden problem.. Z zalmanem 7000a-cu i arctic silver mam 50-54 stopnie w idle a jak ggram mam 60!!!! Zakladalem 2 razy wiatrak wiec wszytsko chyba jest ok,pasta tez smarowalem ... Nic wiem co sie dzieje :roll: A jeszcze mnie zastanawia czy napiecia mam dobre.. Mam -12 dziwne.. Czy to moze miec wplyw na tak wielka temperature athlona 2400 mhz?! A jeszcze mam pytanie czy oplaca mi sie zmieniac bios dla duala? duzo to daje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 Dual da ok 3% wiecej ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 a czy te temperatury i na piecia nie sa podejrzane? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 Jak na idle to by mi pasowało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 wszystko ok wyglada, moze procek wlasniety? mierzyles temp na 1.85V w stresie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 Nie,ale przy 1,75v mam w stresie 60 stopni!!! A zdejmowalem ,smarowalem itd... Nie wiem co mam zrobic..:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 Moze twoja plyta zawyza,moze czyta temp. z diody ,moze masz cieplo w pokoju 2400MHz to jednak troche mocy wydziela,temp wcale nie straszna,a ty masz tylko wiatrak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icem@n Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 CHECK nic sie nie boj, temp sa ok bo odczyt masz z diody a nie z socketu, roznica miedzy nimi to ok 10C, u mnie w idle jest 57 a w stresie czasem mialem prawie 70 :twisted: , no ale to wina mojego padziewnego chlodzenia :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 No to luz :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...