Szymek Posted February 5, 2004 Report post Posted February 5, 2004 Witam W końcu dzięki berkutowi i jego highendowemu aparatowi mogę pokazać jak zmodować IC7. Mody już stare ale w końcu można je odświeżyć Po lewej wylutowany R50 (VDD) Po prawej w miejsce wylutowanego MC51 podłaczone przewody do potencjometru. Pod spodem płyty przecięta ścieżka łącząca górny mosfet z MC51 dla obejścia tejże ścieżki - VTT mod. Inna perspektywa. Po lewej przecięta ścieżka i przewód dolutowany od strony ścieżki prowadzącej do pinu Winbonda (napięcie AGP) Z bliska. Obejście drivera AGP Moja magistrala przewodów 8) Coraz bliżej... Stacja rezystorów + obejście regulatora napięcia mostka przy slocie AGP (napięcie drivera nieodwracające zwiększone poprzez prąd z +12V pin8->VR->pin5) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Raptor Posted February 5, 2004 Report post Posted February 5, 2004 ehh nieźle - ja chyba bym spiedzielił 3x płyte przy wykonywaniu tego. Robisz na wynos ;) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
berkut Posted February 5, 2004 Report post Posted February 5, 2004 Tak zmodyfikowana plyta chodzi na 330mhz fsb i pewnie byloby wiecej ale moj procek sie stawia ;] Niestety mamy problemy z pamieciami, nie mozemy ich stabilnie uruchomic z dzielnikiem 5:4 : Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Raptor Posted February 5, 2004 Report post Posted February 5, 2004 berkut jak miałem kostki hynix z pomarańczową naklejką to dziłały mi tylko na 1:1 i 5:4 (ale słabo) a 3:2 w ogóle nie uruchamiała sie płyta - teraz mam z białą naklejką i działają wszystkie dzielniki :| probowaliście na innych kościach :?: PS 330 na standartowym coolerku NB 8O Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Szymek Posted February 5, 2004 Report post Posted February 5, 2004 No akurat berkut ma BH5, które powinne dziłac wlasnie najlepiej bez zająknięcia na 875 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
berkut Posted February 5, 2004 Report post Posted February 5, 2004 PS 330 na standartowym coolerku NB I delta 7000 rpm ;] Jak mowi Szymek mam BH5 i z napieciem ktore przez nie przepusczalismy napewno powinny na 240mhz chodzic a nie chcialy... (na AI7 testowalem je do 250 z 3.2V) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Jormungandur Posted February 5, 2004 Report post Posted February 5, 2004 Wygląda troche syfnie płytka teraz :) Ale efekt pewnie osiągnięty. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Szymek Posted February 5, 2004 Report post Posted February 5, 2004 Wygląda troche syfnie płytka teraz :) Ale efekt pewnie osiągnięty. No wiesz za ladą sklepową nie stoi :lol: Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Jormungandur Posted February 5, 2004 Report post Posted February 5, 2004 Wygląda troche syfnie płytka teraz :) Ale efekt pewnie osiągnięty. No wiesz za ladą sklepową nie stoi :lol: Można było przewody lepiej poprowadzić, jeden przy drugim równo pozaginać, a nie byle jak :) Chaos z tego wyszedł, niewygląda to ładnie dla potencjalnego kupca takiej płyty :) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 5, 2004 Report post Posted February 5, 2004 a jakimi pamiatkami dysponojecie?? Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...