Skocz do zawartości
gagal

Drzewo katalogu

Rekomendowane odpowiedzi

Czy da rade sie cos takiego zrobic. Jezeli tak to czy ktos ma jakies propozycje.

W firmie kazdy ma dostep do udostepnionego katalogu i moze w nim zakladac swoje wlasne katalogi, kopiowac dane itp. I teraz chodzi mi o to aby przy pomocy pogramu/pliku wsadowego zostalo pobrane cale drzewo katalogu, kto zalozy i kiedy dany katalog, kiedy w nim i kto zrobil ostatnio zmiane i oczywiscie ile katalog ten zajmuje. I pozniej te informacje zapisac do excela. System to win2000.

Z gory dziekuje i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wyorazam jak za pomoca bat'a (czy nawet innego prg) mozna by zrobic:

- kto zalozyl [...] dany katalog

- kto zrobil ostatnia zmiane

reszta jest wykonalna.

Od strony exela pobranie danych stworzonych przez skrypt - to sobie wyobrazam, ale aby bat nawiazywal jakies polaczenie z exelem? Raczej nie wierze....

A zrobienie czegos takiego na pewno nie jest szybkie i wyjatkowo latwe.

Jesli nikt Ci nie bedzie w stanie pomoc to zglos sie do mnie na priv pogadamy ale sie nie napalaj....

BTW pisze sie "drzewo" nie "dzewo"...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej moglbys poszukac jakiegos programu "szpiegujacego", ktory sledzilby dzialania wszystkich uzytkownikow...

ale tutaj postawiles takie warunki, ze nie wiem, czy znajdziesz kandydata. Mogles sobie do tego zazyczyc, zeby jeszcze przy twoim wejsciu robil kawke lub drinka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi