Watcher Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 Zapraszam do pobrania i flashowania (wersja TFA43): http://www.fica.com/site/html/services/faq...?c_id=240000655 Zmiany: -Fixed Overclocking Error message bug -Fixed DMI Table CPU Speed for MAX -Added code to support new AMD CPU Pozdrawiam userów AU13 ;) U mnie już AU13 hula na tym biosie od 2 rano i jest ok :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 Chyba nie ten dział :? Ale wiem, że już późno :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 z tego co zauważyłem to podnieśli max fsb do 255mhz w biosie, poprawili błędy w wyświetlanio częstotliowosci pracy CPU powyżej 200mhz. Generalnie płytka na tym biosie lepiej działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 ale zabezpieczenia z temperaturką nie dali :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 ale zabezpieczenia z temperaturką nie dali :cry: dobrze ze wogóle coś dali :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 a pokazuje ci temperature taką samą jak na tym starszym biosie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 a pokazuje ci temperature taką samą jak na tym starszym biosie ? wydaje mi sie ze troche nizszą - jakieś 5-7 stopni, ale nie jestem pewny. Ostatnio nie mialem czasu bawic sie ficem. Szkoda ze nie zrobili update'u biosu sata. Dzis mam w planie pomeczyc troszke fica na twinmosach pc3200, moze fsb jakies fajne synchro wskoczy, moze 255mhz bez modów :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 11 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2004 Hmm jest zonk - nie mogę flashnąć biosa - bo prawdopodobnie BIOS guardian jest aktywny... a co najśmieszniejsze nie ma tej opcji tam gdzie według instrukcji powinna być - czy wy musialiście odbezpieczać bios guardiana czy poszło bez zabaw ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 11 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2004 Hmm jest zonk - nie mogę flashnąć biosa - bo prawdopodobnie BIOS guardian jest aktywny... a co najśmieszniejsze nie ma tej opcji tam gdzie według instrukcji powinna być - czy wy musialiście odbezpieczać bios guardiana czy poszło bez zabaw ?? w AU13 nie ma czegoś takie go jak Bios Guardian. Sprawdź czy na płycie masz napisane TFA42, możliwe że masz wersje TCC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 11 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2004 ej no bez przesady - wiem jaką mam wersję - tfa42 w tej chwili - ale flasherka awarda która jest w tym samym zipie wychodzi z siebie po naciśnięciu 'Y' do zapisu biosu .. używaliście tamtej flasherki czy innej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 LOBO nie flashuj na kreconym cpu i tylko w czystym dosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOBO Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Hmmm to też próbowałem - procesor na default i dyskietka MSDOS ...spróbuję innej flasherki... Update : Poszło - ale nie z dyskietki systemowej formatowanej pod XP tylko z mojego starego bootowalnego CD z win98.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
John M. Kane Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Miałem ten sam problem co LOBO, w manualu pisze o BIOS Guardianie, który to niby występuje na płycie z "Novus'em" (Aida potwierdza istnienie tegoż czegoś). Oczywiście w BIOSie nie widać nigdzie funkcji wymienionej w manualu. No, zobaczę czy mi się uda sflashować i pozbyć uciążliwego problemu (vide mój thread). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YrC Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 W00T 8O ! Nareszcie ... update: temp bez zmian (dalej zawyza) , aida pokazuje o 10 mb mniej w wydajnosci pamieci z 1471 wskoczylo na 1461 (test read - mam durona 700) ale to moze byc wina zasmieconego windka , sprawdzcie to . update2: hmm nie czaje ... zaraz po flashu weszlem do biosu i temp 45 (czyli taka sama jak na TFA42) - pozniej restarcik - windek - cpucool - 39 C , strange ... cya Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=32743 zapraszam na zreaktywowany topic o AU13 jonathan dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...