Skocz do zawartości
Watcher

NOWY BIOS DO FIC AU13 WRESZCIE!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszam do pobrania i flashowania (wersja TFA43):

http://www.fica.com/site/html/services/faq...?c_id=240000655

Zmiany:

-Fixed Overclocking Error message bug

-Fixed DMI Table CPU Speed for MAX

-Added code to support new AMD CPU

Pozdrawiam userów AU13 ;)

U mnie już AU13 hula na tym biosie od 2 rano i jest ok :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a pokazuje ci temperature taką samą jak na tym starszym biosie ?

wydaje mi sie ze troche nizszą - jakieś 5-7 stopni, ale nie jestem pewny. Ostatnio nie mialem czasu bawic sie ficem. Szkoda ze nie zrobili update'u biosu sata. Dzis mam w planie pomeczyc troszke fica na twinmosach pc3200, moze fsb jakies fajne synchro wskoczy, moze 255mhz bez modów :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm jest zonk - nie mogę flashnąć biosa - bo prawdopodobnie BIOS guardian jest aktywny... a co najśmieszniejsze nie ma tej opcji tam gdzie według instrukcji powinna być - czy wy musialiście odbezpieczać bios guardiana czy poszło bez zabaw ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm jest zonk - nie mogę flashnąć biosa - bo prawdopodobnie BIOS guardian jest aktywny... a co najśmieszniejsze nie ma tej opcji tam gdzie według instrukcji powinna być - czy wy musialiście odbezpieczać bios guardiana czy poszło bez zabaw ??

w AU13 nie ma czegoś takie go jak Bios Guardian. Sprawdź czy na płycie masz napisane TFA42, możliwe że masz wersje TCC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ej no bez przesady - wiem jaką mam wersję - tfa42 w tej chwili - ale flasherka awarda która jest w tym samym zipie wychodzi z siebie po naciśnięciu 'Y' do zapisu biosu .. używaliście tamtej flasherki czy innej ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm to też próbowałem - procesor na default i dyskietka MSDOS ...spróbuję innej flasherki...

Update :

Poszło - ale nie z dyskietki systemowej formatowanej pod XP tylko z mojego starego bootowalnego CD z win98....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem ten sam problem co LOBO, w manualu pisze o BIOS Guardianie, który to niby występuje na płycie z "Novus'em" (Aida potwierdza istnienie tegoż czegoś). Oczywiście w BIOSie nie widać nigdzie funkcji wymienionej w manualu. No, zobaczę czy mi się uda sflashować i pozbyć uciążliwego problemu (vide mój thread).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W00T 8O ! Nareszcie ...

update: temp bez zmian (dalej zawyza) , aida pokazuje o 10 mb mniej w wydajnosci pamieci z 1471 wskoczylo na 1461 (test read - mam durona 700) ale to moze byc wina zasmieconego windka , sprawdzcie to .

update2: hmm nie czaje ... zaraz po flashu weszlem do biosu i temp 45 (czyli taka sama jak na TFA42) - pozniej restarcik - windek - cpucool - 39 C , strange ...

cya

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi