Skocz do zawartości
Carkon

Jedna kość na płytcie gł. Dual Channel

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie:czy na płycie głównej z obsługą Dual Channel np.Asus K7N8X Deluxe będzie chodzić jedna kość pamięci np. HyperX 512MB PC-400?

PS.Słyszałem że na płytach z nForce2 z obsługą Dual Channel jedna kość pamięci chodzi ale nie jako nForce2 tylko jako Via.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Carkon.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi ale nie jako nForce2 tylko jako Via.

:lol:

Jasne, że będzie chodzić 8)

Pewnie miałeś na myśli to, że KT600 nie obsługuje Duala 8) i jeśli do nforca2 nie włożysz duala to rzeczywiście będzie to działać jak w Via 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To i jeszcze jedno. Nie K7N8X tylko A7N8X ... tak gwoli małej korekty :).

Sorry, lekka zaćma przy pisaniu :)

Pewnie miałeś na myśli to, że KT600 nie obsługuje Duala  i jeśli do nforca2 nie włożysz duala to rzeczywiście będzie to działać jak w Via  

Nie chodziło mi o KT600 tylko o A7N8X Deluxe. Napisałeś też że nForce2 z jedną kością jako via bedzie chodzić a w/g marinsz0 nie.

w zadnych wypadku płyta na Nforce 2 nie bedzie chodzić przy 1 koscia jako Via

Jak to w końcu jest? Bo nie wiem komu wierzyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS.Słyszałem że na płytach z nForce2 z obsługą Dual Channel jedna kość pamięci chodzi ale nie jako nForce2 tylko jako Via.

Jedno z drugim nie ma nic wspólnego, nForce i Via to dwie równe konstrukcje. Kontroler pamięci na ViaKT600 jest i tak wydajniejszy, niż nForce w trybie dual. Różnica z i bez duala w nForce nie jest na tyle duża, żeby włosy rwać z powodu jego braku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...