Skocz do zawartości
Remik

Ciekawy test P4 vs AMD

Rekomendowane odpowiedzi

[quote="Lagier

wydajność może tak ale czy stabilność i żywotność?! :roll:

Czy ja wiem mi idzie na 1,7v ( efektywnie 1,65v) na BOX COOLER na 2,7Ghz wentyl mod na 17v .

I nie sadze zeby mu to zaszkodzilo ale jak ktos przesadzi to roznie bywa.

A zreszta ma 3lata gwarancji i jak po roku padnie to mi nawet na reke.

Remik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[quote="Lagier

Czy ja wiem mi idzie na 1,7v ( efektywnie 1,65v) na BOX COOLER na 2,7Ghz wentyl mod na 17v .

I nie sadze zeby mu to zaszkodzilo ale jak ktos przesadzi to roznie bywa.

Remik.

w sumie to racja ale ze stabilnością bym polemizował :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja wiem mi idzie na 1,7v ( efektywnie 1,65v) na BOX COOLER na 2,7Ghz  wentyl mod na 17v .

I nie sadze zeby mu to zaszkodzilo  ale jak ktos przesadzi to roznie bywa.

Remik.

w sumie to racja ale ze stabilnością bym polemizował

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oznaczenie nie ma nic wspólnego z MHz. Choćby na nim 10 000+ pisało to i tak bedzie to 1, 890 GHz i porównywać go wydajnościowo można w równorzędnie taktowanym Pentkiem 4, czyli 1,9 GHz. 

Jaki sens ma porównywanie procesorów taktowanych o 600 MHz mniej??? 

Ja też moge ci wygrzebać z sieci porównanie Athlona 1.8 Ghz z Pentiumem 1,4 GHz. Zgadnij, który ma lepsze osiągi. Gwarantuje, że nie P4, ale jaki sens ma to porównanie? Nie ma żadnego. 

Powtarzać, porównywać można jedynie procesory o tych samych zegarach i najlepiej jeszcze tej samej technologi 0.18/ 0.13 microna. Porównaj Athlona 0.13 z Pentkiem 0.13 z tym samym zegarem i podaj wyniki. To samo z 0.18 i wtedy wiemy na czym stoimy, a porównywanie takie jak na tej stronie ma tyle samo sensu co porównywanie Athlona TB z Pentiumem III!

Ale co to ma do rzeczy ???? INTEL robi takie proce i tak je oznacza a AMD tak

Jak jakims cudem (teotetycznie :) ) VIA wypusci proca 6 Ghz a przy 5Ghz bedzie mial wydajnosc AMD ATLON XP 2200+ i przy tym bedzie w podobnej cenie to co mam go nie kupic bo co ???

Bede mial chore porownania ze przy 1.8Ghz (tyle ma XP 2200+)

ten procesor produkcji " VIA " bedzie mial wydajnos 400 Mhz w porownaniu do AMD :?: :?: to chore......

Przeciez kazdy producent ma inne proce AMD ma swoj Pentium Rating i tak ma byc bo ludzie dopiero by pogupieli jak by wszyscy wiedzieli ze np XP 2200+ to tak naprawde 1.8 Ghz .

Producent go oznacza na 2200+ i ma pelne prawo bo do P4 jest na tyle szybki prawie :wink:

Remik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale mi qrfa porownanie xp ma zegar slabszy o ponad pol ghz, porownajcie p4 o tymsamym zegarze to zobaczycie kto wygra, i sie jeszcze podniacaja debile ze procek o wyzszym zegarze wygrywa w testach z potencjalnie wolniejszym, taksamo jak ja bym sie chwalil ze zlalem swojego mlodszego o 4 lata brata :evil: :evil: :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale mi qrfa porownanie xp ma zegar slabszy o ponad pol ghz, porownajcie p4 o tymsamym zegarze to zobaczycie kto wygra, i sie jeszcze podniacaja debile ze procek o wyzszym zegarze wygrywa  w testach z potencjalnie wolniejszym, taksamo jak ja bym sie chwalil ze zlalem swojego mlodszego o 4 lata brata :evil:  :evil:  :evil:

Nie kumasz jednego to sa inne konstukcje procow i niemoga byc porownywane ZEGAR VS ZEGAR .

P4 przy tej konstukcji proca wyciagnie zawsze wiecej Mhz.

A AMD bedzie mialo wieksza wydajnosc przy tych samych Mhz ale niedorowna zegarowi P4.

A liczy sie jaka wydajnosc producent moze zaoferowac np przy tecznologi wytwarzania 0,13u.

I czy to bedzie P4 2,2Ghz , VIA 4,7Ghz czy AMD 1,8Ghz jest niewazne.

Jak tego nierozumiesz to trudno :cry:

Remik..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jak wyjda procki Amd Hammer to jak je bedzie is porownywalo z p4? tez benda slabsze wedlug was? testowe Hammery 800 mhz sa szybsze nish p4 1,6 :twisted:

aha i tak przy o kazji niemam brata :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

więc remik nie chrzań że porównywany athlon nie miał mniejszej częstotliwości niż pentium a gdybyś nie wiedział to była to różnica rzędu 2530-2200=330mhz!!!! ta wartość to oczywiście wartość przybliżona bo wiadomo że athlon xp 2200 nie pracuje dokładnie z tą częstotliwością

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

więc remik nie chrzań że porównywany athlon nie miał mniejszej częstotliwości niż pentium a gdybyś nie wiedział to była to różnica rzędu 2530-2200=330mhz!!!!

Kur#@ a czytać umie :?: :?:

Byly tam rozne proce i miedzyinnymi P4 2,4Ghz I AMD krecony na 1890 Mhz co w AMD rating daje dokładnie 2335+ i to wlasnie bylo porownywalbe tym bardziej ze pewnie OC przez FSB.

I sam ślepcze nie chrzan tylko czytaj albo sie naucz czytac.

Remik..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to po pierwsze a po drugie w tym teście p4 miał pamiątki rimm które są dużo szybsze od ddrów po trzecie zaś p4 ma 512kb cachu L2 co równiez ma może nie duzy ale ma wpływ na wydajność!!!!!

A po trzecie :?: :?: to jest INTEL a to je BE

Jestes zalosny.

Remik...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...