Jelen Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 Cześć mam Wyświetlacz LCD do obudowy taki na LPT z standartowym kontrolerem HD44780. Polutowałem to zgodnie z tym schematem : http://www.republika.pl/artpage/html/elekt...lcd_schemat.htm .Lecz mam problem... Podlaczam wsyztsko do kompa zainstlowalem te port drivers 95 ,podpinam do LPT i niestety zonk wyświetlacz nie działa :/ tzn. świeci sie tylko jedna dolna linia (to jest 2x20) ,probowalem z wieloma programami lecz zaden niestety nie dał rady :/. Dajcie jakieś sugestie co może być źle? .Załączam foty ,troche duże rozmiarowo ale nie ważą dużo : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 dziwie się że wogóle coś działa bo zasilania nie podłączyłeś tam gdzie trzeba zasilanie masz z boku na K A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Z tego co wiem to K i A z boku służą do podłączenia podświetlania tylko i wyłącznie. Zasilanie podpinasz normalnie w tej samej okolicy co kable sygnałowe. Może ten wyświetlacz ma ciekawie podzieloną pamięć a program którego używasz o tym nie wie? ;D Spróbuj innego programu do sterowania. Była chyba nawet wtyczka do Winampa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 próbowałem wielu :DT Thorn LOL ;). Przelutowałem jeszcze raz dokładnie sprawdzajac miernikiem styki i działa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 A czym lutowałeś? Transformatorówką? Może jeden z układów jest po prostu walnięty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 11 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2004 A czym lutowałeś? Transformatorówką? Może jeden z układów jest po prostu walnięty? czytaj topic ze zrozumieniem... napisalem ze po przelutowaniu i dokladnym sprawdzeniu styków dziala... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 11 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2004 Jelen, gdzie to kupiłeś i za ile? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rangerek Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Jelen, gdzie to kupiłeś i za ile?na moj gust to padlo sterowanie czescia wyswietlacza :( a tak przy okazji to czy nie laska takie rzeczy zamieszczac w topicu PRZYKLEJONYM!!!!!!!!!!!!! dlatego prosilbym kogos o zamkniecie tego watku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 geez przeciez napisal ZE JUZ DZIALA ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 Jelen, gdzie to kupiłeś i za ile?w sumie to nigdzie od kolegów mam :D pewno z jakiejś budki telefonicznej lub kasy fiskalnej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...