Jodlasty Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Wyłączyłem termostat i pusciłem układ na maxa Na tą chwile a jest teraz -5C na dworze udało mi się osiągnąc 8,5C "wody". Zobaczymy w nocy jak temperatura spadnie co jeszcze się da wycisnac z mojego WC Temperatura na procku w IDLE spadla do 17C... Niech wszyscy co maja chlodnice za oknem podadza swoje temperatury "wody" w ukladzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 a zabezpieczyles plyte przed wilgocia ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 nie przy takiej temperaturze nic jej sie nie stanie za wysoka jeszcze jest temperatura "wody" zeby się coś skropliło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
takaba Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Sadzicie ze to ma jakis sens? Przecierz WC ma dzialac caly czas, a nie ze w zimie bedziecie mieli niskie temp, a latem wysorkie. Z reszta czego czlowiek nie robi dla chwilowej satysfakcji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 nie przy takiej temperaturze nic jej sie nie stanie za wysoka jeszcze jest temperatura "wody" zeby się coś skropliło A jak spadnie i kapnie Ci coś np na karte graf?? :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Jodlasty zostaw wlaczone na cala noc to zobaczysz jaka kaluza rano bedzie sprawdz czy przypadnkiem nie masz juz wilgotnych wezy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 nie przy takiej temperaturze nic jej sie nie stanie za wysoka jeszcze jest temperatura "wody" zeby się coś skropliło Kolego Jodlasty, na twoim miejscu dostosowałbym się do rady RaF'a Tu prawo fizyczne mówi, że jeśli woda będzie miała niższą temperaturę niż otoczenie, czyli twój pokój, będzie się skraplać i basta, nie ma wyjątków Cóż, może lepiej poczekam :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 cholera temperatura na dworzu nie chce spadac 8,5C jest jeszcze bezpieczna wartoscia. Komputer chodzi już od rana Testowane u mojego kolegi u którego pompka chodzi cały czas nawet jak komputer ma wyłaczony :) Ale wróciłem do 15C bo miałem kilka minut temu wyciek na bloku karty graficznej i zresetował mi się komputer. Widocznie od tej niższej temperatury wody poluzował się wąż na kroćcu bloku i zaczeło kapać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Z reszta czego czlowiek nie robi dla chwilowej satysfakcji... Dokładnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoko240 Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 U mnie działa podobny układ jak u Jodlastego już jakiś czas dłuższy I NIGDY SIĘ woda nie skropliła. Pewnie u mnie zasady fizyki w pokoju są inne :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 hehe Jodlasty mam te same doswiadczenia ;) ja osiaglem wode 10*, i tez mi sie nic nie skroplilo przez 4 godziny, ale mysle, ze potem byloby juz nieciekawie... :? wiec sobie dalem spokoj, ale niedlugo znowu sie pobawie... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 U mnie działa podobny układ jak u Jodlastego już jakiś czas dłuższy I NIGDY SIĘ woda nie skropliła. Pewnie u mnie zasady fizyki w pokoju są inne :D Widocznie masz bardzo niska wilgotnosc powietrza, albo niska temp w pokoju... Ale wlasciwie jest to mozliwe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 przyszedl mi do glowy dziwnie bzdurny pomysl oczywiscie okaze sie niedorzeczny ale: Skraplanie w kompie (male kropelki na blokach i wezach) to prawie to samo jak paruja szyby w samochodzie i jak sie je cieplym podmucha do przesaja parowac wiec moze jak sobie te wiatrczki w kompie biegaja i jest tam cieplo to trudniej sie skrapla ?? :roll: Ps: WIem ze glupie ale tak tylko pytam ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 przyszedl mi do glowy dziwnie bzdurny pomysl oczywiscie okaze sie niedorzeczny ale: Skraplanie w kompie (male kropelki na blokach i wezach) to prawie to samo jak paruja szyby w samochodzie i jak sie je cieplym podmucha do przesaja parowac wiec moze jak sobie te wiatrczki w kompie biegaja i jest tam cieplo to trudniej sie skrapla ?? :roll: Ps: WIem ze glupie ale tak tylko pytam ?? Wiatr przyspiesza parowanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoko240 Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Sadzicie ze to ma jakis sens? Przecierz WC ma dzialac caly czas, a nie ze w zimie bedziecie mieli niskie temp, a latem wysorkie. Z reszta czego czlowiek nie robi dla chwilowej satysfakcji... Znaczna część roku w roku(nawet latem), jest zimniej niż na wewnątrz... Więc jednak ma to sens. Według mnie duży. kompresuje filmy często więc zysk taki jak mogę dodatkowo przyspieszyć w ten sposób proc. jest dla mnie istotny... zamiast 2h jest 1h50 przy dużej ilości ma to sens etc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 w końcu przyda mi się tabelka pokazana przez SINUSa i dowiem się jaką mam wilgotność w pokoju i w obudowie Kupiłem higrometr i juz za kilka dni będę go miał. koszt to tylko 15zł :) + koszty wysyłki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...