Skocz do zawartości
slg

Chieftec DA-01-BD i Nagrzewnica.

Rekomendowane odpowiedzi

Jaką nagrzewnicew proponujecie do tej obudowy(chodzi mi konkretnie o miejsce miedzy zasilaczem a górna blachą obudowy).Kadet niestety sie nie miesci,wydaje mi sie ze ta mini http://mcs.pc.pl/sklep.php?id=35 bedzie ok , tylko ciekawe jak z jej wydajnoscia ??

Proszę posiadaczy tej obudowy i WC o pomoc w podjęciu decyzji.(fotki mile widziane)

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta chlodnica to sie nadaje ewetualnie do puszczania na niej celka 300 :)) mam tego samego chiefteca i wiem ze jedyny sluszny wybór w kwestii umieszcenia nagrzewnicy to wywalenie z przodu sanek na te puszki na twardziele i umiesczenie tam chlodnicy - najlepsza wydajnosc bo bedzie ciagnela powietrze prosto z przodu obudowy a pozatym tam jest wtedy tyle miejsca ze wszystko zamontujesz :)) jednak najlepszym wyborem pod wzgledem wydajnosci jest oczywiscie black ice extreme ale jest cholernie drogi... moze black ice pro...? nie kupuj miedzianych alni aluminowchych chlodnic mcs-a tych straych znaczy sie (wstylu duza mama i mini) bo ich wydajnosc.... lepiej wtedy kupic sobie dobry cooler powietrzny... moj kumpel kupil miedziana duza...za 250 bodajrze... a ja nagrzewnice z nissana na shrocie za 20 i zgadnij która wydajniejsza: ;)))

co do twardziela to mozna go zamontowac nad dyskietka (tam sie cholernie grzeje) w kieszeni alebo na przejsciówce... jak masz duzo kasy to na tłumiku drgań do twardziela...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta chlodnica to sie nadaje ewetualnie do puszczania na niej celka 300 :))

Miales te chlodnice ze tak piszesz czy po prostu probujesz sobie nastukac postow?

mam tego samego chiefteca i wiem ze jedyny sluszny wybór w kwestii umieszcenia nagrzewnicy to wywalenie z przodu sanek na te puszki na twardziele i umiesczenie tam chlodnicy - najlepsza wydajnosc bo bedzie ciagnela powietrze prosto z przodu obudowy a pozatym tam jest wtedy tyle miejsca ze wszystko zamontujesz :))

Popieram w 100%

jednak najlepszym wyborem pod wzgledem wydajnosci jest oczywiscie black ice extreme ale jest cholernie drogi... moze black ice pro...?

Albo heater core lub nagrzewnica od chevette.

nie kupuj miedzianych alni aluminowchych chlodnic mcs-a tych straych znaczy sie (wstylu duza mama i mini) bo ich wydajnosc.... lepiej wtedy kupic sobie dobry cooler powietrzny... moj kumpel kupil miedziana duza...za 250 bodajrze...

Czekam na dokladne pomiary roznicy temperatury powietrza i wody przy tym samym zrodle ciepla i przy tym samym przeplywie powietrza. Dopiero wtedy mozesz cokolwiek mowic o wydajnosci.

Tak sie sklada, ze testowalem kiedy duza Alu i Cu (pisalem o tym na Forum) i wypadaja one zadziwiajaco dobrze (aczkolwiek wady konstrukcyjne zostaja).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lukas20 : Nie bardzo chce blokowac sobie to miejsce na dyski nagrzewnica (mam kilka dyskow).Co polecalbys w miejsce nad zasilaczem? , ta mini naprawde bedzie taka zla? (nie zalezy mi na hiper niskich temperaturach).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lukas20 : Nie bardzo chce blokowac sobie to miejsce na dyski nagrzewnica (mam kilka dyskow).Co polecalbys w miejsce nad zasilaczem? , ta mini naprawde bedzie taka zla? (nie zalezy mi na hiper niskich temperaturach).

:arrow: jesli koniecznie chcesz wykorzystac miejsce nad zasilaczem to Heater Core bedzie jak znalazl. przymierzalem ja w to miejsce u siebie w budzie i bez wiekszych przeszkod miescila sie tam. co prawda zasilacz byl o kilka cm obnizony i chlodnica lezala na jednym ze swoich bokow (tzn. obrocona o 90*). jesli nie chcesz sie bawic w takie rzeczy, dobra opcja jest Black Ice Pro. tam raczej nie bedziesz musial nic obnizac, chociaz glowy nie dam, bo nie mialem w lapkach i nie sprawdzalem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A więc sorrki zapomniałem o heater core i nagrzewnicy chevette tak jakoś na szybko pisałem...

Nie nie nabijam sobie postów... ale miałem te chłodnice dużą z mcs-a w domu i jest gorsza o kilka stopni od mojej nagrzewnicy z nissana kupionej za 20 zł :))

co do chłodnicy mini to faktycznie nie używalem jej ale wnioskując z tego ze chłodnica duża jest raczej średnia (choć całkiem zajedwabiście wygląda)... a "mini" ma dokładnie ta samą budowe tylko jest 3-4 x mniejsza to uważam że ma słabą wydajność... przecież ona ma powierzchnie oddawania ciepła dobrego coolera powietrznego ;)

pozdrawiam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi