wunat Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Czy widzial moze ktos ta obudowe "na zywo" a moze jeszcze lepiej jest tu jakis posiadacz tej obudowy ? moze cos o niej slyszeliscie. jakies opinie ? warto sie w to ladowac ? (oczywiscie bez zasilki mam swojego fortrona). tu link do niej: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=21154186 prosze bez podpowiedzi w stylu doloz xxxPLN do chiefteca bo w zyciu nie dozbieram kasy na niego ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 anyone ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 Mialem widzialem dotykalem przez 3 dni :) ( Komp na sprzedaz ) i powiem ze bylem mile zaskoczony . . . Zasilacza uzywalem standardowego i chodzil spokojnie na 2xnagrywarka cd-r i 1 nagrywarka dvd do tego zip + flop +120GB sata seagate + barton 2500+ na asus a7n8xdelux + gainward na fx5200 i smigalo az milo :) zadnej zwiechy przy instalacji systemu albo w trakcie 3 dniowego testowania . . . A scislej co do obudowy to : fajne "tempe" krawedzie sporo miejsc na wiatraczki = 4 ( u mnie w codegen byl standardowo 1 :( ) sporo miejsca w srodku - obudowa jest szersza niz standardowe mid-atx Jedyne co mi sprawilo problem to usuniecie sledzia z tylu obudowy na grafe bo wykonany byl z dosc grubej blachy i mocowany w 3 miejscach . . . krawedzie sledzia niestety byly ostre i troszke sie podrapalem walczac z tym bydlakiem :wink: Poniewaz zrobiona jest z dosc grubej blachy troszke tez wazy ale to nie zawsze musi byc wada :wink: Suma sumarum obudowa warta zakupu . . . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 czyli moze oplaca sie kupic obudowe z zasilaczem iz zasilaczyk opchnac ? a i jak z jakoscia panelu przedniego ? w ktorej wersji go miales ? bo widzialem 2 czarny i niebieski ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 a no i oczywiscie zapomnialem o waznej dla mnie sprawie, mianowicie czy da sie w tej obudowie wyjac ta blache na plyte glowna czy jest przynitowana i nic z tego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 wunat: napisz na GG#923951 w dzien (9-15) to Ci odpowiem szczegolowo. Ogolnie jakosc wykonania nie jest tak dobra jak np. modecomy. odstaje tez od codegenow, ale za to jest z solidnej blachy, ktora nie bedzie rezonowac. Ta przednia uchylna klapka ma jedna wade: jesli masz kieszen na HDD z wystajaca raczka to bedzie klopot z jej zamontowaniem - chyba ze glebiej od pozostalych napedow i zaslepek. Zasilacz jest normalny - Megabajt '350W'. letrev: widziales kiedys takie narzedzie podobne do kombinerek ze szczypcami podobnymi do szczypiec raka? nazywa sie to fachowo 'szczypce bocznego ciecia'. dzieki takiemu narzedziu wyjecie tej blaszki zajmuje 5 sekund - nie wszystko lepiej jest robic reka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adderek Opublikowano 13 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2005 Wiem że wątek nieco leciwy (jak i obudowa) ale jakby ktoś chciał to naskrobałem o obudowie kilka słów na sklep.tweak.pl Poniżej wklejam ten sam text: Przedni panel z tworzywa (jak w każdej taniej obudowie). Poza panelem całość wykonana z dość grubej blachy i sprawia wrażenie całkiem solidnej. Z tyłu miejsce na 2 wentylatory: 80mm i 70mm. Z przodu miejsce na 2 wentylatory 80mm. Montowanie dwu wentylatorów z przodu chyba mija się z celem ponieważ może być ciężko z dopływem powietrza od przodu (chociaż na dole jest "szpara" w którą idealnie wchodzi dłoń a samą obudowę można nieco przerobić). Drzwiczki są niestety tandetnie wykonane i należy je zawsze otwierać od dołu (ewentualnie zrobić własne - ale wtedy można od razu zrobić własny panel). Przednie przyciski... może i dobry pomysł jak komputer stoi na biurku. Jeśli jednak stoi pod biurkiem to bardzo łatwo jest je przypadkowo przycisnąć (można jednak obudowę przerobić - ten fragment wystający na górze obudowy aż się o to prosi aby na nim umieścić mikropstryczki). Diody IMHO nie pasują do obudowy - ale łatwo można je zamienić na diody UW i po dodaniu rezystorków (lub potencjometrów) zmniejszyć ich intensywność. Pod drzwiczkami jest miejsce na przycisk wysuwania napędu CD. Nie ma jednak miejsca na nic więcej i nie założymy sobie tam np. panelu do regulacji prędkości wentylatorów (przynajmniej takiego z wystającymi pokrętłami). Dla mnie ważnym był fakt, że obie kieszenie 3.5" posiadają zaślepki i nie ma szpecącej dziury na stację dyskietek (nie posiadam stacji FDD bo i po co). Dołączony zasilacz w moim przypadku był zasilaczem megabajta (to ten najgorszy zasilacz z testów na benchmark.pl - najgorszy ale wciąż lepszy od jakichś noname). Zalecam wymianę zasilacza na jakiś lepszy po zakupie obudowy (ta uwaga tyczy się każdej obudowy z zasilaczem noname lub podobnym). Na drzwiczkach znajduje się lustrzana pleksi - IMHO wygląda cool. Wyprowadzenie 2xUSB , audio i firewire znajduje się z boku obudowy. Oznacza to że jeśli obudowa stoi koło nóg pod biurkiem to nie możemy tam nic wsadzić - jeśli np. wepniemy pendrive USB to możemy o niego zachaczyć nogą. Zrobienie własnego przedniego panela może jednak rozwiązać ten problem. W mojej obudowie płytka z kabelkami którymi wyprowadzamy te USB, audio i firewire zawierała jedynie luty (oraz gniazda) dla USB. Grzebiąc w obudowie raczej się nie pokaleczymy. Obudowa wydaje mi się nieco ciasnawa, ale to dotyczy wszystkich obudów o tych wymiarach. W mojej wersji mam 5x kieszenie wew. 3.5", 2x zew. 3.5", 4x5.25" zew. no i nie wiem czy tutaj w opisie to jest błąd z tym 4x3.5"wew. Jakby ktoś miał pytania o tą obudowę to chętnie na nie odpowiem: adderek na wp kropka pl. Podsumowując: mizerna obudowa ale jeśli wziąć pod uwagę jej cene to obudowa jest całkiem niezła. Co do wywalenia płyty pod płytę główną to nie próbowałem i nie chce mi się zdejmować drugiej pokrywy. Ale chyba się da - a nawet jeśli nie to zawsze można przeciąć blachę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...