mart!nek Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Od jakiegos czasu, gdy gram w csa, to w niektorych momentach cos mi "nietentego" idzie z celowaniem. Dzisiaj wqrzyło mnie to, więc zapuszczam na lana, rzucam smokea przed siebie i ruszam myszka... Nie wiem co sie dzieje, ale mija z ok. 1/3 sekundy, zanim ruch myszka przelozy sie na ruch na ekranie... Dzieje sie to tylko wtedy, gdy przed soba mam sporo tekstur, np. dym, duzo pudeł itp. I tak we wszystkich grach... tylko wczesniej tego nie zauwazalem... Tylko wtedy, gdy odpalam na directcie, na opengl wszystko ok, ale tam mam znów 60hz i za chiny nie wiem jak to zmienic... Dx 9.0b, probowalem tez na 8 i catalysty najnowsze, ale tez probowalem na tych z plytki - wszedzie to samo. Karta to his 9000pro 128mb bez vivo. Czy ktoś wie, czego to wina? Pzdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AsTeX Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 ja tez tak mam , poprostu za mało ramek w danej chwili wyświetla gra ...... jak gram to mam około 30 ramek , a jak mam przed sobą SMOKE GRANAT to spada mi do 12 ramek ........ no i moze masz system juz zasmiecony ??? (aha zmień podpis :) bo topic zaprzecza sie z podpisem , chodzi mi o grafe) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart!nek Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Niet, fpsy są oka, 40-35 w momencie, jak patrze na smokea, albo ok. 50 jak np. na pudła... a opóźnienie dalej jest... BTW byk w podpisie, już zmieniony :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AsTeX Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 hm........a moze przez przypadek w grze cos przestawiłeś , albo nacisnąłeś i przez przypadek samo się zmieniło ........ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maku2 Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 A moze cos sie grze pokopalo, kiedys mialem podbno jazde ale ze stracraftem. Wiem ze to stara gra ale pomogl reinstall ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart!nek Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Tez odpada, to samo dzieje sie w nfs aundergrałnd i w ET... w ET jest jeszcze gorzej, tylko że tu też do roboty mogą dokładać fpsy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uSh! Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Hmmm masz zablokowane 60 klatek? Jezeli dzialasz na WinXP to on domyslnie "blokuje" klatki na poziomie 60. Nie wiem jak to jest z kartami ATI ale u nVIDI'i mozna to odblokowac w sterownikach, moje doswiadczenia wiaza sie z kartami nVIDI'i wiec moge sie mylic :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Hmmm masz zablokowane 60 klatek? Jezeli dzialasz na WinXP to on domyslnie "blokuje" klatki na poziomie 60. Nie wiem jak to jest z kartami ATI ale u nVIDI'i mozna to odblokowac w sterownikach, moje doswiadczenia wiaza sie z kartami nVIDI'i wiec moge sie mylic :). 8O 8O 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Hmmm masz zablokowane 60 klatek? Jezeli dzialasz na WinXP to on domyslnie "blokuje" klatki na poziomie 60. Nie wiem jak to jest z kartami ATI ale u nVIDI'i mozna to odblokowac w sterownikach, moje doswiadczenia wiaza sie z kartami nVIDI'i wiec moge sie mylic :).O czym Ty do nas rozmawiasz bo jakoś nie łapie?? Chodzi Ci o to że na kartach nvidii jak nie zainstalujesz sterów to masz 60hz i nie możesz tego ruszyć a jak zainstalujesz to możesz sobie zmieniać??:| Jak dla mnie to tak jest na każdej karcie graf... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uSh! Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Chodzi o to ze Windows XP domyslnie blokuje ilosc wyswietlanych klatek na poziomie 60... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Chodzi o to ze Windows XP domyslnie blokuje ilosc wyswietlanych klatek na poziomie 60...Eeee to ja o czymś nie wiem? Sorry ale albo nie kojarze po prostu tego albo czegoś takiego nie ma :| No offence... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uSh! Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 No to pewnie karty ATI nie maja takich problemow :)... niestety z GeForce'ami trzeba odblokowywac FPS'y. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Ja dopiero co miałem jeszcze nvidie i nie przypominam sobie takich myków z "blokowaniem FPS"... Pokaż opcje która to odblokowuje, zapodaj screen najlepiej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uSh! Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 Od wydania Detonatorow 53.03 (tu moge sie mylic) jest dostepna zakladka "Zmiana czestotliwosci odswiezania" i tam mozemy sobie przestawiac odswiezanie we wszystkich rozdzielczosciach. Przed wydaniem tych detonatorow sluzyly do tego takie programy jak: ReForce, Nvdia RefreshLock Fix i jeszcze ze dwa ktorych nie pamietam. Skrinow nie wkleje bo nie mam gdzie ich umiscic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uSh! Opublikowano 17 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2004 ...aha dla scislosci przypominam taki problem wysetpuje tylko pod WINDOWS XP. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hal_9k Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 Witam, Miałęm podobny problem w Q3 :) na starej karcie jak chasałem w 32 bit, problem sie rozwiązał w momencie... i tu nie pamiętam, albo włączenia Vsync, albo wyłączenia. A w chwili obecnej mam ten sam ciekawy efekt na IGI2, włącze sobie lornetkę i dam zoom na maxa... Jak wrócę z wykładów to sprawdzę :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...