Skocz do zawartości
cinek

GeForce4 MX 440 wyswietla wszystko w zielonym odcieniu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam problem z karta Gainwarda jak w temacie. Wyjmowalem wczoraj wszystkie czesci z kompa bo chcialem przesmarowac NB na plycie glownej. Po zlozeniu wszystkiego do kupy moj GF4 zaczal wszystko wyswietlac w odcieniu zielonym.. Poczawszy juz od biosu. W ogole robi rozne glupie rzeczy, w dosi'ie np. w trybie tekstowym wszystko to co mialo miec kolor np. czerwony ma czarny. W innym kompie to samo. Czy ktokolwiek spotkal sie z czyms podobnym? Czy istnieje jakas szansa na odratowanie go?

Z gory dziekuje ze wszelka pomoc.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podejżewam że problem tkwi w wyjściu karty (pierwsze przypuszczenia to kabel do monitora) -ale czytałem że odpada.

Przedmuchaj wyjście karty i psiknij do każdej z dziurek kontaktem 60 (płyn w aerozolu usuwający zanieczyszczenia i poprawiający przewodzenie-do kupienia w każdym elektroniku - ok12zł) Powinno pomóc jak nie będziemy myśleć ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziekuje za wszystkie odpowiedzi i propozycje.

Niestety nic nie chce karcie pomoc :( Uszkodzen fizycznych nie stwierdzono. Byla to po prostu akcja: karta dziala, wyjmuje ja z kompa, wkladam do kompa, nie dziala ;)

chyba nie bede sie tym dalej za bardzo interesowal bo udalo mi sie dogadac ze sklepem ze prawdopodobnie wezma ja na gwarancje..

Dziekuje wszystkim za zainteresowanie i pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byla to po prostu akcja: karta dziala, wyjmuje ja z kompa, wkladam do kompa, nie dziala ;)

A moze karta jest niedocisnieta kiedys tez tak mialem i komp odwalal jakies faaberie z klorami no i ja glupi niewiedzac co jest tego przyczyna poszedlem oddac do serwisu w ktorym oczywiscie stwierdzili ze karta jest dobra i jeszcze za ekspertyze kazali mi placic 20zl :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba nie taka prosta sprawa. Kombinowalem juz na wszystkie znane mi sposoby, karta byla w innych komputerach, wraz z kablem od monitora byla dociskana, naciskana, masowana itp. itd.

Najwazniejsze dla mnie ze chca ja wziac w ramach gwarancji, i w sumie z tego powodu przestaje sie zastanawiac co sie z nia tak naprawde stalo.

pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noz wlasnie cholera ten sam problem mam i wielka kicha teraz tylko ze ja mam Gf4200 GS :((((( wkladalem procka zeby sprawdzic czy dziala kolegi ale nie dzialal, i wsadzilem swoj i tak samo pisk i wylacza sie komp, no to kombinowalem przesmarowalem restes cmos, wyjmowalem baterie i wkoncu pomoglo komp sie uruchomil i restart ale za drugim razem juz ok, ale z NIE BYLO KOLORU CZERWONEGO i kicha wyjmowalem karte tez brak uszkodzen, monitor ok sprawdzalem na innym, pozostaje mi jeszcze spradzic karte u kogos innego a jak nie to bedzie trzeba sciagac zalmana i zalorzyc oryginalny cooler i zeby sie w serwisie nie skumali :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi