Lisek^ Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 Mam dysk Segate 8.4GB. Jest on rozhermetyzowany(z niewiedzy bawiłem się plombą i zerwałem ją przypadkiem). Może wiecie czy da się jeszcze coś z niego zrobić i jeżeli tak to prosze o porady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 Dyski nie są hermetyczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 Jak najszybciej zaklej to tasma. Byle zeby sie mocno trzymalo. Jezeli nic sie nie dostalo do srodka to bedzie ok. Dyski nie sa hermetyczne, maja specjalny nawet filtr zeby cisnienie wyrownac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Souler Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 powinien dzialac bez problemu, pod warunkiem ze jakis kurz sie nie dostal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek^ Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 Chodzi o to że plombę tą nakleiłem z powrotem. I teraz tak: dysk spoko działa dopóki się nie rozgrzeje. Po ok 5 min. pracy wydobywają się z niego takie dziwne dźwięki jakby przestawał się kręcić na ułamek sekundy i z powrotem się uruchamiał. Podczas takich odgłosów system się wiesza, i jeżeli na chwilę dysk załapie to chodzi przez 1 min dobrze a jeżeli nie to system wisi. Może to nie ma związku z tą plombą tylko coś innego padło? Sam już nie wiem co mam o tym myśleć :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 Mozliwe ze sie kurz dostal i dysk zdychax :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 mialem to samo na moim swietej pamieci WD!!! dysk "pyka" i nie moze sie rozkrecic. to nie wina kurzu. niektorzy twierdza ze mozna na takim twardym pracowac, ale jedynie jako dodatkowy w systemie. obys nie mial tak jak ja, nawet low-level format niepomogl... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek^ Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 Ale co jest przyczyną takiego "pykania" i czy jest nadzieja że da się to jescze naprawić? Bo jeżeli nie to będę miał podstawki pod piwo z talerzy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 Bo jeżeli nie to będę miał podstawki pod piwo z talerzy :Dszkoda by porysowac talerze ;) moga robic za lustera :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 20 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2004 czy da sie naprawic? hmmm.... mój nie wstał po tym jak warstwa boczna sie troszke zdarla. Przyklejenie tasmy nie pomoglo :( ale zawsze mozesz opchnac elektronike ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...