Skocz do zawartości
Ramzes

JAKIE PODSTAWY DO REKLAMACJI ZASILACZA????

Rekomendowane odpowiedzi

Jak zasiłka nie trzyma niapięc to czy jest podstawa do reklaacji?

Bo mam Codegena 300W i to co w opisie. Komp coraz częsciej się resetuje i nie wiem co tu zrobić. Kasy nie ma na nowy zasilcacz, boje się że jak mi się zjara to i z nim połowa sprzętu zdechnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej specyfikacji ATX znalazłe granice tolerancji napięć na poziomie 5-10%, zależy które napięcie. I wystarczy im podać odczyty z jakiegoś programiku (bo nie mam miernika)? No bo oczwiście ten mój badziew przekracza dopuszcalne normy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej specyfikacji ATX znalazłe granice tolerancji napięć na poziomie 5-10%, zależy które napięcie. I wystarczy im podać odczyty z jakiegoś programiku (bo nie mam miernika)? No bo oczwiście ten mój badziew przekracza dopuszcalne normy.

Nie, miernik w łape i mierzymy, możliwe też, że płyta fałszuje odczyty. BTW podpinam się do tematu, mam szefa 360 z jednym wentylem i skoki na lini 12v BEZ OBCIAZENIA wynosza 0,4v (12.2-12.6), z obciazeniem to samo, mierzone miernikiem, czy to bedzie podstawa do reklamacji? Niby normy nie przekroczone, ale... w koncu to szef...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy są jakieś normy jeśłi chodzi o możliwość obciążenia zasilacza?Bo normalne że można za dużo sprzętu prodążernego podłączyć i taki 300W nie wyrobi.

Wydaje mi się że na mój sprzęt 300W powinno wystarczyć.......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi