MeHow Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 ja tam nic nie powiem, bo sie nie znam ;] z reszta zawsze jak zamierzam zainstalowac swoja wl-u350 to mnie cos bierze. Nie mam szczerze mowiac teraz czasu na nowy system. W ogole mam malo czasu. Matura w tym roku i to jest primary target ;] Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 MadMat: ile masz lat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The_Structor Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 no jak zes aki mondry to powiedz dla poczatkujacego ... P.S. mam AC'97 :P jak zaisntalowalem linuksa to pierwsze co zrobilem to skompilowalem nowe jadro, wiec nie pier.. ze to jest nie dla poczatkujacego, ale dla myslacego _^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Structor :( prosze nie obrazaj mnie :( :( :( :( :( :( jestem juz bliski placzu ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morgholm Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 Dlaczego Slackware? wiesz co to sa skrypty startowe, pliki konfiguracyjne i inne rzeczy? Rzuciles sie na dosc profesjonalne distro i sie szybko zrazisz. Pomiajac to, ze w Slacku 9.1 trzeba uaktualnic polowe pakietow i to najlepiej ze zrodel zeby nie byl dziurawy - wiec moze przezuc sie na cos prostszego - chociazby Fedora core 1.1 PL albo Aurox 9.1 (ktorego nie cierpie :D) BTW - po co Ci najnowsze jajko? Nawet nie wiesz czym rozni sie od serii 2.4.x a wolasz najnowszego - 80% funkcji z niego i tak nie wykorzystasz. A 2.4.23 calkiem dobrze radzi sobie z obsluga multimediow, pod warunkiem ze nic nie skopiesz przy konfiguracji. A w Slackware konfiguracja = pisanie w plikach .conf wiec klikacze nie beda zadowoleni :D Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 Jezeli nie chcesz sie martwic o updejty to tylko gentoo i debian. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morgholm Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 Jezeli nie chcesz sie martwic o updejty to tylko gentoo i debian. Moim zdaniem gentoo jest lekko ciezkostrawne - system kompilowany ma zalety, ale ma tez wady - np u mnie kompilowalby sie ok. 20 godzin, powodujac okolo 40-50 Segmentation Fault. Gcc 3.2.3 jeszcze nadal nie jest stabilne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 ech, u mnie gentoo jeszcze nie segfaultowal, cos musiales namieszac ;) a kompilowal sie 20h bo pewnie chciales kde :D GENTOO FOREVER !!!! ;) ps. gcc version 3.3.3 20040217 (Gentoo Linux 3.3.3, propolice-3.3-7) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 A tam. Nie znacie sie. [Free]BSD rzondzi. ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 a sio, to jest temat o linuxach :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 Fajny mam avatar? 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 minimalistyczny :P ale krofa tez jest symbolem gentoo :D ^ Larry The Cow ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 I tak wracam do starego ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 A tam, nie znacie się. QNX ownz da hałs ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morgholm Opublikowano 7 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2004 A tam, nie znacie się. QNX ownz da hałs ;]QNX - system mily, szybi i leciutki, pelny RTOS, no i to microgui Photon jest ladniutkie... ale watpie czy znajdzie on zastosowanie w dziedzinach innych niz krytyczne, tj automatyka, sektor finansowy i militarny. Powody - brak wsparcia programistycznego ze strony QNX Software Systems, brak narzedzi dla developerow = brak nowych aplikacji. To nie jest system na desktop, no chyba ze ktos dysponuje linia produkcyja w Petrochemii ;-) ParanoiK, ktorej wersji QNX uzywales? 6.2.1 czy jakiejs starszej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadMat Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 dopra pytanie z innej beczki skąd moge dostac "alsa" jak to skonfigurowac - bo slysszalem ze to jest jedyne moje wyjscie bo nie mam dźwięku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 wpisac w google/dodac w jajku/zainstalowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadMat Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 ale gloownie co znalazlem to angielskie strony, polskie storny nie maja zabardzo nic z tym tylko jakies porady z których i tak nie skozystam, ale http://alsa-project.org/ co mi tutaj sciągnąc drivery czy moze tools'y a moze wszystko naraz co tam jest ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 ParanoiK, ktorej wersji QNX uzywales? 6.2.1 czy jakiejs starszej? Najdłużej bawiłem się wersją 6.1 o ile mnie pamięć nie zawodzi :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadMat Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 a ja mam pytanko. Moze jak mozna ? i jaki systen skonfigurowac zeby mi dizalal na 166mgh 16 ram i 1 gb ?? i zyeby ladnie mozna bylo posmigac po gg , www , winamp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 14 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2004 gg - ekg www - lynx winamp - mp3blaster wszystko w txt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadMat Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 a na jakim linuxsie ?? w TXT ?? a jak to sciągnąc ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 a na jakim linuxsie ?? w TXT ?? a jak to sciągnąc ??a) nie pisz podwojnych '??' bo to nie gg B) dowolnym c) txt..... d) google e) poczytaj troche o linuxie. no zeby nie znac lynxa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 15 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2004 tak sobie czytam te porady ktos tam dawal sposob na kompilacje jadra - w tych najnowszych jajkach - np 2.6.4 wystarczy wykonac: make [xg]config make make modules make modules_install to tak na marginesie alsa - w zasadzie nie spotkalem polskiej stronki z rozsadnymi pakietami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...