Skocz do zawartości
_RAZOR_

Fast Write a wydajność i stabilność RADKÓW

Rekomendowane odpowiedzi

Czytałem już kilka postów, w których różni posiadacze radków wypowiadają się na ten temat w sposób mało optymistyczny pisząc, że opcja ta dla Radeonów jest tylko 5 kołem i zamiast cokolwiek poprawiać tylko zmniejsza stabilność. Ja sam też podchodzę do tego sceptycznie. Na mojej poprzedniej karcie mianowicie Asusie 7700 PRO DELUXE właczenie tej opcji dawało duże rezultaty. Teraz też się pokusiłem i przy użyciu Rivy tuner włączyłem Fast write czyli taki jest opis w sterach :

"Ustawienie umożliwia wygenerowanie żądania włączenia lub wyłączenia parametru Szybki zapis. Narzędzie SMARTGART™ zweryfikuje nowe ustawienie prędkości w pierwszej kolejności po ponownym uruchomieniu systemu i zaktualizuje Bieżący status. Szybki zapis zapewnia bezpośrednie połączenie magistralą AGP między buforem ramki akceleratora graficznego a procesorem komputera. Ponieważ wiele chipsetów nie obsługuje tej funkcji, ustawienie to jest dezaktywowane w systemach opierających się na tych chipsetach. Część chipsetów, o których twórcy twierdzą, że obsługują szybkie zapisywanie nie współpracuje poprawnie z wieloma różnymi akceleratorami graficznymi."

Jak narazie lekki przyrost FPSów a i może nawet karta jest bardziej stabilna, ale kto wie.

Co wy na to ??.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi