Hipo Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Interesuje mnie czy istnieje jakaś możliwość podniesienia napięcia 3,3V i 12V bez otwierania zasilacza ?? szczególnie mnie interesuje 3,3 bo brakuje mi napięcia do vdimm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Nie istnieje taka możliwość bez otwierania zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Bez otwierania niema takiej mozliwosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 23 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2004 Przepraszam źle sie wyraziłem, jeśli można jakoś to zrobić otwierając zasiłke i jeśłi ktoś miałby linka najchetniej z obrazkami bo nie kumam angielskiego niestety to bede bardzo wdzięczy, moze komus też sie przyda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Był podobny temat na forum (w zeszłym roku) o przerabianiu zwykłego zasilacza ze schematami i linkami. Pisałem tam chyba o zaletach i niestety bardziej istotnych wadach (ale mój to był tani zasilacz). Mi też za bardzo nie chce się szukać, tak więc pozostawiam to tobie. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Niestety musze przyznać że mimo najdzczerszych checi nie znalazłem tego Topic'a a prześledziłem wszytkie twoje posty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radoha Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Moze >TO< w czyms pomoze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 24 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2004 Ten topic widziałem ale dotyczy on 420 a mnie interesuje 360. Hm musze rozkręcić swój i polookac do środka czy znajde analogiczne potencjometry do tech z 420 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radoha Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 Ten topic widziałem ale dotyczy on 420 a mnie interesuje 360. Hm musze rozkręcić swój i polookac do środka czy znajde analogiczne potencjometry do tech z 420 Ehh... a czytales post KRECIO :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 No czytałem i nie wiem co mam z tego wnioskować ?? Przecież on nie napisał nic co mnie interesuje tj mod napięcia 3,3V Mam podobna sytuacje, miernikiem 5v mam na poziomie 5.04 a w mbm pokazuje 4.81-4.89 Jest jest, tylko problem w tym ze nie ma bata aby to przesunac...pchalem bardzo mocno a to ani rusz A moje 5V wola o pomste do nieba!!czasami spada do poziomu 4.81V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radoha Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 Chodzilo mi o to ze jest mozliwa w 360-tce podobnie jak w 420-tce regulacja napiec. To ze jemu sie nie udalo pokrecic tymi potencjometrami nie oznacza ze w zadnej 360-tce sie nie bedzie dalo. Musisz poprostu rozkrecic i sprobowac, a noz sie uda :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Tu jest mój krótki poscik o zmianach w zasiłce. Tu znajdziesz schemat zasilacza ATX z którego ja korzystałem. Nie wiem tylko, czy pasuje do Chieftec'a. Musiałbyś to sprawdzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 Dzieki chłopaki. Teraz jeszcze troche pomyśle i pewno jednak otworze zasiłke. Jest jeden problem, mianowicie w topicu o modyfikacji 420 Szymek pisze że: Do moda napięcia 3.3V potrzebny jest tzw. brown wire mod czyli obniżenie 3.3vsense przed szeregowo połaczony rezystor z czujnikiem 3.3. Do wykonania potem... nie zabardzo kumam ten fragment ;) moze ktoś mi rozjaśni umysł bo moja wiedza nie jest narazie na tym poziomie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Zaryzykowałem dzis gwarancję i otwarłem zasiłke, oprócz tony kurzu znalazłem dwa potencjometry w identycznych miejscach jak w Chiefie 420W. Podkręceiłem co nieco i efekty są naprawde widoczne: 5V=5,16V 12V=12,1V Obciążenie proca na 100% (seti) 10x230 1,78V core Ciągle aktualny jest temat modowania 3,3V czy ktos moze to przetłumaczyć na polskie ?? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LZIggy Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 myslisz hipo ze przez pokrecenie potencjometrem przybylo ci watow w zasilaczu ?;) odkrec sobie procka i zobacz czasem czy teraz nie bedziesz mial za duzych napiec... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Odnosze wrażenie ze uważasz że ja nie wiem co robie ;) jest dla mnie jasne jak słońce że mi mocy nie przybędzie ale chodzi o to żeby przy maks OC uzyskac przyzwoite napięcia alby komp był stabilny. Odkręcić procka powiadasz :?: a po co przecież po to modyfikuje zasiłke żeby krecic jeszcze więcej ;) Dla wszytkich zainteresowanych 3,3V : nie chiało mi się samemu rysowac, ten brązowy kabelek to sensor 3.3V leci rownolegle i jest cienszy od innych kabelkow we wtyczce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Zaryzykowałem dzis gwarancję i otwarłem zasiłke, oprócz tony kurzu znalazłem dwa potencjometry w identycznych miejscach jak w Chiefie 420W. Podkręceiłem co nieco i efekty są naprawde widoczne: 5V=5,16V 12V=12,1V Obciążenie proca na 100% (seti) 10x230 1,78V core Ciągle aktualny jest temat modowania 3,3V czy ktos moze to przetłumaczyć na polskie ?? ;) opisz dokladnie prosze ktory potencjometr odpowiada za napiecie +12V bo tylko je chce troszeczke podniesc w chieftecu 360 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 To jest Foto Szymka z Chiefa 420 W 360 jest troszke inaczej ale generalnie całkiem podobnie. Jak ułożysz zasiłke jak na fotce to interesuje nas ten rezystor po prawej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 tzn ten w koleczku czerwnonym najbardziej wysuniety w gore ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 ja tam wjechałem śrubokrewtem w taki biały potencjometr i podskoczyły mi napiecia :) tylko wszyzskie :) a nie tylko 3.3v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 a jest moze taka mozliwosc w chieftecu ale z pasywnym pfc ?? :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Musisz zdjąć obudowe i zobaczyć. AMD 3,3V wymaga ingerencji w konstrukcje, tj trzeba dodać rezystorek na torze 3,3 Czekam na potencjometr wieloobrotowy i biore sie za to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...