tomasir Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 A więc wczoraj wziąłem się poważnie za mojego jupiterka kyro2 Z tv-outem. 1) Najpierw w biosie zmieniłem agp aperture size z 64 na 128. 2) Potem chciałem podmienić stery z herculesa, a tu kuna mi pisze że nie mam herculesa (co za dokrycie :) ). A le widzę że je skopiował do katalogu ale tylko nie zainstalował. No to ja je ręcznie i poszło... 3) NO i wreszcie pojawiła się zakładka do kręcenia.Na razie tylko do @180 ale myśle że do 1856 dojdę( chociaż wcześniej nie wytrzymała takich ustawień). A tu wyniki: .................przed......................po 1)....................po 2)...............po 3) q3............... 74......................75 .......................84,3................86,6 3dmark2001se.2760..................2830...................2960................29 82 q3 przy 1024x768 max detali 32 bit, trilinear.... Sama zmiana sterów dała w q3 9,3 fps, czyli ok. 12 % No i mam też kilka pytań. a) Czy ta karta obsługuje fastwrite? B) Czy coś innego z ustawień w biosie dot. agp może mieć wpływ na jej działanie (pomijam agpx2 bo to oczywiste że takie musi być) c) Czy dobrze rozumuję myśląc że ograniczeniem przy kręceniu jest rdzeń (kręcić można tylko synchronicznie). Bo skoro są pamięci 5ns to powinny one przynajmniej do 200 mhz działać. Więc sprawdzę jeszcze jak się grzeją pamięci i rdzeń i najwyżej zmienię wiatrak na 80x80 i potem podam efekty... Nie odsyłajcie mnie do artykułu vegity bo go dokładnie już przestudiowałem... A jeszcze niech inni użytkownicy kyro2 się odezwą... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 cholera nie wiedzialenm ze stery od herca sa o tyle lepsze ;))), ja korzystalem z referencyjnych ;))) PS. w q3 robisz demo four czy demo1???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 myslales nad zrobieniem moda do napiecia? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 cholera nie wiedzialenm ze stery od herca sa o tyle lepsze ;))), ja korzystalem z referencyjnych ;))) PS. w q3 robisz demo four czy demo1???? testy w demo 001 Ale mój duronik z deczka wolniejszy od twojego... myslales nad zrobieniem moda do napiecia?Po pierwsze podaj jak go zrobić i ile to da... Po drugie co jest przyczyną braku dalszej możliwości kręcenia, bo jak dla mnei to rdzeń... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 rdzen, kyro ma bardzo skomplikowana architektore, ciezko pompowac duze zegary zaraz ci znajde moda do tego kyro II- aha odrazu licz sie z tym ze po modzie moze ci sie lekko zmienic obraz (kontrast/ostrosc) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Znalazłem... http://www.chip.de/produkte_tests/untersei...sts_173126.html tylko że ja kuna w ogóle nie znam niemieckiego... Może ma ktoś taki ale po angielsku??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Znalazłem... http://www.chip.de/produkte_tests/untersei...sts_173126.html tylko że ja kuna w ogóle nie znam niemieckiego... Może ma ktoś taki ale po angielsku??? Z tego co pamiętam byl opisany vmod kyro 2 w chipie kilka miesięcy temu (chyba styczen albo cos koło tego) polegalo to na wlutowoaniu jednego rezystora 20kOHM w tranzystor (z tego co pamietam..) Z tego co wiem się odmyślam powodowalo to zwiększnie napięcia podawanego na GPU i większe możliwośc @ GPU , tylko że wtedy oczywiście bardziej się grzeje i trzebaby pomysleć o dobrym chłodznieu.. rezystorki można dobierac....w zalezności jaki v chcemy usyskac.. Z tego co pamiętam to do 200 mhz mozna OC GPU zrobić. Pamiętam dobrze ten artykul bo pisalem do chipa że taki bzdet napisać i lał wode iż jak to wspaniale wlutowac rezytorek imozna kręcić, nie piszć o tym co daje wlutowanie tego rezystora itd, że lepsze chłodznie trzeba dac itd.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Znalazłem... http://www.chip.de/produkte_tests/untersei...sts_173126.html tylko że ja kuna w ogóle nie znam niemieckiego... Może ma ktoś taki ale po angielsku??? Z tego co pamiętam byl opisany vmod kyro 2 w chipie kilka miesięcy temu (chyba styczen albo cos koło tego) polegalo to na wlutowoaniu jednego rezystora 20kOHM w tranzystor (z tego co pamietam..) Z tego co wiem się odmyślam powodowalo to zwiększnie napięcia podawanego na GPU i większe możliwośc @ GPU , tylko że wtedy oczywiście bardziej się grzeje i trzebaby pomysleć o dobrym chłodznieu.. rezystorki można dobierac....w zalezności jaki v chcemy usyskac.. NO dobra... Mam http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/article...lear_21437.html próbował już ktoś coś takiego??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Znalazłem... http://www.chip.de/produkte_tests/untersei...sts_173126.html tylko że ja kuna w ogóle nie znam niemieckiego... Może ma ktoś taki ale po angielsku??? Z tego co pamiętam byl opisany vmod kyro 2 w chipie kilka miesięcy temu (chyba styczen albo cos koło tego) polegalo to na wlutowoaniu jednego rezystora 20kOHM w tranzystor (z tego co pamietam..) Z tego co wiem się odmyślam powodowalo to zwiększnie napięcia podawanego na GPU i większe możliwośc @ GPU , tylko że wtedy oczywiście bardziej się grzeje i trzebaby pomysleć o dobrym chłodznieu.. rezystorki można dobierac....w zalezności jaki v chcemy usyskac.. NO dobra... Mam http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/article...lear_21437.html próbował już ktoś coś takiego??? Było to juz na tym forum, albo na starym, pamietam że ktos się bal że w razie czego mu nie uwzględnią gwarancji jak zobacza luty itp. i sie pytal czy mozna klejem przewodzącym przykleić i w razie czego jak klej zmyć.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 na tym to chyba nie bo w końcu całe forum w poszukiwaniu wiadomości o kyro2 przeszukałem.A na starym to mnie nie było... A co do innych ustawień w biosie to nikt nie wie?? :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Próbowalem szukac na starym forum, ale tam wyszukiwarka nie działa i niestety normalnie skacząc po stronach potrwalo by to z miesiąc... tutaj link do ustwien kyro i test.. http://www.overclockers-pl.prv.pl/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Jak kogoś interesuje to moje aktualne wyniki,. Wczoraj trochę kombinowałem zmieniałem i jest tak: .............3dMark2000......2001se..............q3max(1024..).......q3max(640.. 1)(175mhz)....6065..........2954.................85,3......................141,4 2)(178)..........6073...........2963................86,5......................14 2,7 3)(180)..........6078.............2971...............87,7.....................14 2,9 A zrobiłem jeszcze jeden test na @180 i durniu @1200(8x150) .........................................3039...............88.................. ......145,4 dziwne wydaje się to ze 3dmark uzyskał o 68 ptk więcej (ponad 2 %), a q3 przy max ustawieniach na 1024x768 w granicach błędu.Być może to ma związek z odświeżaniem, dziś to sprawdzę i w poniedziałek dam wyniki... No i jeszcze jedno pytanko: Czemu nie chce przejść testu w 2000 64 MB texture rendering speed. Wali not enough agp memory, a mi się kuna wydaje że przecież powinno iśc! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...