Skocz do zawartości
metal

Dziwne rzeczy ?!?

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno kupiłem sobie grafę gf4ti4200 gainwarda ultra/650 .

Grałem trochę na kompie i pojechałem na 2 tygodnie na urlop. jak wróciłem i zaczołem grać w warcrafta 3 to nagle coś się stało z menu ?!? cały obraz się zamazał i nic nie było widać [takie ziarniste czerwono pomarańczowe paski ] a jak grałem w warcrafta 3 to gra się czasami zacinała jak nie wiem :? 3 razy mi się zrobiło tak z tym menu [aa tylko w warcraft3 tak mi się dzieje reszta gier wszystko dobrze np.gta 3 ] a teraz jest wszystko dobrze :D co to mogło być a może to nie ma nic wspólnego z gf4 tylko z win98se ??? bo ostatnio ciągle się zacina czasami się wyłancza normalnie a czasmi się wiesza :evil: hmmm więc nie wiem... :) muszę zrobic reinstalkę win98se bo mam chyba wni zaduży syf :D hehe... tylko to narazie jest nie możliwe bo poszedł mi napęd cd :evil: wrr... dobra to tyle troche się rozpisałem może ktoś wie co to ma być :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi się wydaje że takie czerwono pomarańczowe paski to przegrzewanie rdzenia a efektem przegrzewania pamięci są przekłamania w wyświetlanych obiektach w postaci rozjeżdzania się brył. może jestem w błędzie to niech ktoś zwróci mi uwagę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm, kiedyś (gf2mx) przetaktowanie pamięci owocowało kolorowymi plamkami na teksturach, teraz na gf4ti obiekty się (jak to yuri określił) rozjeżdżają... Czemu taka zmiana? Obiekty się rozjeżdżają prawie identycznie jak procek jest przetaktowany za bardzo i brakuje napięcia.

Generalnie: albo chłodniej, albo wolniej :(

no właśnie, ktoś wie dlaczego plamki zamieniły się na "rozjazdy"???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzadzam sie ze to rdzeń miałem tak na mojej bidnej rivce jak przegiołem z mhz na rdzeniu . obraz był raz nieostry raz zamazany raz jakies paski (ładne róznokolorowe były)

ale zrobiłem mały miodzik :) tzn modzil radiatorki na wszystko co sie dało w karcie i problem zniknał. wentyl 8x8 na 7V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm...grafa nie jest podkręcona chodzi na stand. 250/513 :D

ale podkręciłem proca przez co też wzrosło taktowanie szyny agp i pamięci [od kompa] a dokładniej to cele1000c@1120mhz czyli fsb 112 :D ale na początku jak dostałem ta kartę i grałem z jakieś 2 tygodnie to wszystko było dobrze dopiero jak wróciłem z wakacji to takie coś się działo :? aaa... obudowa była ciągle otwarta ale ją przeczyściłem :D ... :D hehehe komputer przez te 2 tygodnie zastygł i jak przyjechałem do nie zdążył się rozgrzać :D hehehe... zrobie reinstale win98se i zobacze jak będzie po tym ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm...grafa nie jest podkręcona chodzi na stand. 250/513  :D

ale podkręciłem proca przez co też wzrosło taktowanie szyny agp i pamięci [od kompa] a dokładniej to cele1000c@1120mhz czyli fsb 112  :D ...

na tak ale jęsli masz fsb 112 mhz to na AGP idzie 75 mhz a to przecież twój GF powinien wytrzymac bez najmniejszego zająknięcia... Tez stawiam na przegrzewanie się...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gaiwardy ge4 tak maja ze sie grzeja, sczegolnie w takie upaly jak teraz, zaistaluj np zalmana fb123 dodatkowo albo popraw wentyalcje budy, a jak nie pomoze to masz 3 lata gwarancji :)

W zupełności się zgadzam. Kumpel miał identyczny problem i pomogło lepsze wentylowanie obudowy 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...