MeHow Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Mam taki smieszny programik dostarczony z plyta glowna... nazywa sie Fuzzy Logic 4. On tam ma opcje, ze sam zwiekszy performance kompa. Czy pozwolic mu na to? Nic mi sie nie spieprzy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRECIO Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 ja tez go mam i nie polecam...lepiej wpadnij do biowsu napiecie vcore na max i krecisz ile wlezie! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizjonerek Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 NIE uzywaj tego bo ten progam to durnota. podaje takie dane bynajmniej u mnie ze sie włos na głowie staje .według fazjego : temperatury to mam jak w lodówce coler kreci sie 18000 (nie pomysliłem sie osiemnaście tysięcy) obrotów a napiecie na procku mam 1,65 najlepiej zmien w biosie jesli masz możliwosc a jak już chcesz progamowo( w Wingrozie) podkrecać to uzyj np. cpucool albo softfsb. ten oststni ma duze mozliwosci i zaraz napisz co ci sie udało zdziałać pozdrówka wizjo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oven75 Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Siemanko Mam już drugą płytę MSI i do FuzzyLogic nie jestem przekonany. Osobiście podkręciłem proca z poziomu biosu . Komp działa świetnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 :arrow: tak ja poprzedni koledzy, ODRADZAM. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 cpu cool polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Siemanko Mam już drugą płytę MSI i do FuzzyLogic nie jestem przekonany. Osobiście podkręciłem proca z poziomu biosu . Komp działa świetnie. :arrow: widze, ze poprzednia wypowiedz juz po czasie. gratulacje w podkrecaniu. bedziesz probowal dalej, czy obecny wynik to max.? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TanneR Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Też to miałem <span style="color:red;">[ciach!]</span>o jakich mało :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 U mnie FL3 i 4 podaja prawidlowo wszystki (z wyjatkiem temperatury ktora jest wyzsza o jakies 3C w PcAlert i FL). Podkrecalem FL3 bardzo dobrze sie sprawuje. To samo mozna uzyskac CPUFSB, SoftFSB. Dobra rzecz ze nie musimy co chwile resetowac kompa zmieniajac FSB. Nie wiem skad wasza zla opinia o tym sofcie. Moze wynika z uzywania FL na plytach nie MSI. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 U mnie FL3 i 4 podaja prawidlowo wszystki (z wyjatkiem temperatury ktora jest wyzsza o jakies 3C w PcAlert i FL). Podkrecalem FL3 bardzo dobrze sie sprawuje. To samo mozna uzyskac CPUFSB, SoftFSB. Dobra rzecz ze nie musimy co chwile resetowac kompa zmieniajac FSB. Nie wiem skad wasza zla opinia o tym sofcie. Moze wynika z uzywania FL na plytach nie MSI. Ja "prówałem" używać FL na mojej płytce MSI i skączyło się to kupą śmiechy gdy zobaczyłem FSB ok. 160MHz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Mnie nie zawiodl narazie na 3 plytach (czasem wiecej bo wersje z raid i bez raida) K7T, K7T266Pro2, KT3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deadpool Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Nie używałem, nie mam zamiaru. Wolę bios :P A jak już softwareowo to cpucool. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Powiem krotko. Softwareowe podkrecanie nie ma najmniejszego sensu!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asker Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2002 Hmmm... w cpucool nie ma do wybrania mojej plyty glownej... 8O czy jest jakas roznica jak nie podam rodzaju plyty? poza tym co sadzicie o sofcie od gigabyte'a "EasyTune" ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Powiem krotko. Softwareowe podkrecanie nie ma najmniejszego sensu!!! Czemu nie ma sensu? Oszczedza czas. Pozatym dla niektorych to jedyne wyjscie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Powiem krotko. Softwareowe podkrecanie nie ma najmniejszego sensu!!! Czemu nie ma sensu? Oszczedza czas. Pozatym dla niektorych to jedyne wyjscie. Tutaj byla mowa o plytach MSI i prgramie FuzzyLogic, po co krecic programowo jak mozna wlezc do BIOSU i zrobic to lepiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Powiem krotko. Softwareowe podkrecanie nie ma najmniejszego sensu!!! Czemu nie ma sensu? Oszczedza czas. Pozatym dla niektorych to jedyne wyjscie. Tutaj byla mowa o plytach MSI i prgramie FuzzyLogic, po co krecic programowo jak mozna wlezc do BIOSU i zrobic to lepiej. Ale w biosie to mi jakies bzdety wychodza. Tak dla jaj obnizylem sobie FSB z 133 na 130 i... black screen i znowu zworka magiczna mnie czekala... juz jestem wpieniony... teraz az strach pomyslec, co bedzie jak podniose FSB (:D - white screen :D :D :D) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Powiem krotko. Softwareowe podkrecanie nie ma najmniejszego sensu!!! Czemu nie ma sensu? Oszczedza czas. Pozatym dla niektorych to jedyne wyjscie. Tutaj byla mowa o plytach MSI i prgramie FuzzyLogic, po co krecic programowo jak mozna wlezc do BIOSU i zrobic to lepiej. Ale w biosie to mi jakies bzdety wychodza. Tak dla jaj obnizylem sobie FSB z 133 na 130 i... black screen i znowu zworka magiczna mnie czekala... juz jestem wpieniony... teraz az strach pomyslec, co bedzie jak podniose FSB (:D - white screen :D :D :D) Dlatego najpierw wyproboj na CPUCool np. Jakby co : reset i spox :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Ale w biosie to mi jakies bzdety wychodza. Tak dla jaj obnizylem sobie FSB z 133 na 130 i... black screen i znowu zworka magiczna mnie czekala... juz jestem wpieniony... teraz az strach pomyslec, co bedzie jak podniose FSB (:D - white screen :D :D :D)To jak byśchoc trochę pomyślał albo dokładnie poczytał artykuły na forum, to byś usłyszał o czymś takim jak dzielniki. Jeśli twoja płytka automatycznie łapie dzielniki to po zmniejszeniu magistrali 130 dzielnik pci spadł do 1/3, więc pci=43,33 i wtedy twój dysk albo coś innego powiedziało dość.... Jak się nei ma o czymś pojęcia to się za to nie bierze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Tutaj byla mowa o plytach MSI i prgramie FuzzyLogic, po co krecic programowo jak mozna wlezc do BIOSU i zrobic to lepiej. Zeby co chwile nie resetowac kompa jak sprawdzasz? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...