Sałata Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 witam czy ktoś wie jaki jest mniej wiecej jakie jest przeznaczenie poszczególnych kabelków w taśmie IDE 80-cio przewodowej. pytam bo popsuła mi sie wtyk w kieszeni HDD. Zmieniłem na inny ale po sprawdzeniu miernikiem okazuje się, że niektóre przewody są zwarte do tych niby masowych w środku złącza, a chyba nie powinny. Jeśli ktoś wie czy tak być powinno, lub wie jak wygląda taki rozkład, to prosze o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sałata Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 oj chyba wyraziłem się bez sensu. może lepiej będzie zapytać, czy ktoś wie jaki jest rozkład pinów w dysku twardym, bo przecież bezsensu jest robić zwarcie na taśmie. to w dysku dostają one dopiero odpowiedznich potencjałów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morris_Moore Opublikowano 25 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2004 http://www.hardwarebook.net/connector/stor...deinternal.html w twojej tasmie jest tak samo, tylko kazdy kabel ma ekran dlatego jest 80. chyba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sałata Opublikowano 26 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2004 dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...