jools Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 mam twinmosy 256MB DDR400, na stadardowym napieciu na razie wyciagnalem na nich 450Mhz, sa one na mtecach. niestety przy jakiejkolwiek zmianie czasow z 2.5 3 3 8 np. na 2.5 2 2 8 komputer nie wstaje i jedynie slychac piszczenie glosniczka. nie mowiac juz o ustawieniu cl2 czasy zmienialem przy ustawionych 400Mhz. probowalem dac napiecie 2.7 ale nic to nie daje, jakie mozna dac maksymalnie bez obaw o spalenie pamieci ? dzisiaj bede mial do nich radiatorki ale nie wiem jak daleko mozna z nimi poszalec i czy cos w ogole wyjdzie. czy ktos moze mi poradzic co zrobic z nimi ? pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 27 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2004 Wez sobie pierwsze poczytaj ostanie watki o twinmosach , bylo ich troche ... Obecne twinmosy tzn mtec 5d to juz nie te kosci co kiedys , o zmianach timingow na ostrzejsze mozesz raczej zapomniec , sprobuj cas 2 3 3 11 jak nie pojdzie podnies napiecie troche i znowu sprawdz , BTW szkoda marnowac kasy na radiatorki na slabe pamieci , gdybys krecil ponad 2,9V to tak , w tym przypadku beda tylko ladnie wygladac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 na tmosach mozesz dac nawet do 2.9 i nic im nie bedzie... Sproboj moze zainwestowac w chlodzenia - np. radiatorki NEXUSA - zalozysz i na pewno bedzie sie lepij krecilo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Ja bym polemizowal w sens zakladania radiatorkow na 2 kosci za 60 pln jeszcze na takie ktore sie cienko kreca , bo taka jest prawda no chyba ze chcesz zeby ladnie wygladaly :) Lepie sprzedac te i plus ta kase zainwestowac w hynixy lub jakies winbondy peace :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Kolega zavader pisze prawdę mówi że możesz im dać 2.9 i nic się nie stanie ale odnośnie radiatorków na pamiątki pisze głupoty gdyż dadzą one może 2-3 MHz nie więcej więc nie warto. Sam mam twinmosy 2x256MB 333MHz i kręcą się do 410MHz cl2( dalej nie sprawdzałem) przy napięciu w biosie ustawionym na 2.8V, zaś miernik pokazuje że realne napięcie wynosi 2.96-2.98V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Radiatorki u mnie pomogly - dawalem bez nich 200 na 6-3-3-3 a z nimi dalem 210 na 11-3-3-2 wiec ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 28 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2004 Ale mowimy o mtecach na 5D tak jak ma jools , ja mialem te pamieci i drugi raz juz ich nie kupie. A co do radiatorkow to dam Ci znac jak dojdzie do mnie kingston na bh6 to wtedy bede mial khx3000 na bh6 i zwykle kingi value tez na bh6 i zobaczymy ktore sie beda lepiej krecic :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Q Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 jaki programem można sprawdzić timmingi? Oprócz BIOSA :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 np. Aida , Sandra , Cpu-Z ..... pozdr :P:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 CPU-Z jest dobry no i AIDA... Co do TMOSOW - wykrecilem moje do takich timingow 11-2-3-2 na 400 MHZ [def - 333] na 2.9 i jest gites majonez stabilnie ;] Moze pojda na 11-2-2-2 to byloby marzenie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...