Skocz do zawartości
Lipny

GigaByte Radeon7500 64MB DDR

Rekomendowane odpowiedzi

Czemu nie kupujesz tego Palita :?:  8O

Bo nie moge go nigdzie dostac!!!!! Wszedzie mowia/pisza ze nie maja go na stanie i mam sie spytac za 2 dni to juz bedzie. I tak juz tydzien go szukam :evil:

ja tez z niego zrezygnowalem i zmowilem Gainwarda :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktos ta karte? Co o niej myslicie? Oplaca sie ja kupic za 439zl w Komputroniku?

Sporo kosztuje. IMO nie oplaca sie.

Dokladasz 50 pln i masz to

Moge to miec w innym sklepie internetowym za 480zl+10zl wysylka (by servisco) :) I nawet wlasnie sie dowiedzialem ze jest na stanie :D Wie moze ktos jaka to ma jakosc obrazu na wyjsciu TV?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktos ta karte? Co o niej myslicie? Oplaca sie ja kupic za 439zl w Komputroniku?

NI opłaca się. Tu znalazłem za 559 radeona 8500. nie wiem jaki to ale zawsze można sprawdzić...A wydanie 439 a 559 to już nie aż taka duża różnica a wydajnościowo to chyba każdy wie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NI opłaca się. Tu znalazłem za 559 radeona 8500. nie wiem jaki to ale zawsze można sprawdzić...A wydanie 439 a 559 to już nie aż taka duża różnica a wydajnościowo to chyba każdy wie...

Toz to roznica 120 pln.

A tu Twoj cytat z watku o Kyro II

To zwróć jeszcze uwagę na ceny:  

Kyro2 - 259  

radeon 7500 - 350  

Róznica cen 90 PLn (co jak dla mnie znaczy bardzo dużo)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Toz to roznica 120 pln.

A tu Twoj cytat z watku o Kyro II

To zwróć jeszcze uwagę na ceny:  

Kyro2 - 259  

radeon 7500 - 350  

Róznica cen 90 PLn (co jak dla mnie znaczy bardzo dużo)

Wiesz co Kaeres ale żałosny się robisz, a ponadto to nawet nie umiesz liczyć!

po pierwsze te 81 (bo 90 to na wyrost chyba dałem) to ponad 31 % (a jeśli policzymi 90 to prawie 35 %) a te 120 to 27 % więc już mniej. Ponadto jeśli ktoś ma 259 to znacznie trudniej mu wykrzesać te 81 niż 120 mając 439.

ps. Nie wspomnę już o tym jak chciałeś na rivie w 2001se osiągać 2500 ptk :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz co Kaeres ale żałosny się robisz, a ponadto to nawet nie umiesz liczyć!  

po pierwsze te 81 (bo 90 to na wyrost chyba dałem) to ponad 31 % (a jeśli policzymi 90 to prawie 35 %) a te 120 to 27 % więc już mniej. Ponadto jeśli ktoś ma 259 to znacznie trudniej mu wykrzesać te 81 niż 120 mając 439.  

ps. Nie wspomnę już o tym jak chciałeś na rivie w 2001se osiągać 2500 ptk

Totalnie bezsensu piszesz. Roznica 120 to 120 - nie bedzienikt patrzal w procentach. Najpierw piszez, ze 90 pln to duza roznica i sie nie oplaca, a nastepnie ze 120pln mozna spokojnie dolozyc aby miec lepszy sprzet. Nie wierze Ci. Nie lap sie brzytwy.

A tu masz prosze wyniki na rivie tnt2 pro na zegarze 1650Mhz wiec calkiem mozliwy do osiagniecia na tym TB 1400.

http://service.madonion.com/compare?2k1=1958407

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIe łąpię siężadnej brzytwy. Bo jeśl idobrze rozumiem ciebie (co czasem jest trudne) to:

mam 100 000 (sto tysięcy) a mój kolega 100 (sto) więc dla ciebie w obu przypadkach wydanie 100 pln będzie znaczyło to samo???

a co do rivy to nie wiem czy czytałeś to koleś pisał że na niepodkręconej to ma a jak podkręci trochę to ma 2700.

A ponadto wcześniej mówiłeś o tb1400 (test jest na 1650 i to być może xp) co jest sporą różnicą.

Ale nie powiem udowodniłeś mi że to możliwe :( , choć musiałbym to zobaczyć by uwierzyć....(może jakieś peltiery dawali czy cosik).

Normalnie nie da się zaprzeczyć 2500 na rivie (nie ultrze) jest praktycznie niemożliwe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIe łąpię siężadnej brzytwy. Bo jeśl idobrze rozumiem ciebie (co czasem jest trudne) to:

mam 100 000 (sto tysięcy) a mój kolega 100 (sto) więc dla ciebie w obu przypadkach wydanie 100 pln będzie znaczyło to samo???

a co do rivy to nie wiem czy czytałeś to koleś pisał że na niepodkręconej to ma a jak podkręci trochę to ma 2700.

A ponadto wcześniej mówiłeś o tb1400 (test jest na 1650 i to być może xp) co jest sporą różnicą.

Ale nie powiem udowodniłeś mi że to możliwe :( , choć musiałbym to zobaczyć by uwierzyć....(może jakieś peltiery dawali czy cosik).

Normalnie nie da się zaprzeczyć 2500 na rivie (nie ultrze) jest praktycznie niemożliwe.

Oczywiscie, ze przy takiej rozbierznosci nie bedzie to mialo znaczenia. Jednak mi chodzilo tylko o Twoje stwierdzenie, ze 90 pln to dla Ciebie juz za duzo aby dokladac po czym polecasz dolozyc 120 pln. Rozbierznosc cen w tych przypadkach nie jest taka jak podales 100k i 100 :)

A na TB do 1600 Mhz mozna tez znalezc rive TNT2 pro z takimi wynikami - sprawdzilem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze ze dyskusja troche zboczyla z tematu :D Ale wracajac do tematu: ma ktos R7500 na C733 lub cos kolo tego? Obawiam sie ze GF3Ti200 nie bedzie specjalnie wydajniejszy na takim sprzecie od R7500. Ten GigaByte kosztuje 439 ale jest dosc "wypasiony" nie wspominajac jakosci obrazu.

No niewiem. W koncu gram raczej malo(ostatnio tylko GTA3).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiscie, ze przy takiej rozbierznosci nie bedzie to mialo znaczenia. Jednak mi chodzilo tylko o Twoje stwierdzenie, ze 90 pln to dla Ciebie juz za duzo aby dokladac po czym polecasz dolozyc 120 pln. Rozbierznosc cen w tych przypadkach nie jest taka jak podales 100k i 100 :)

A na TB do 1600 Mhz mozna tez znalezc rive TNT2 pro z takimi wynikami - sprawdzilem :)

rozbieżność jest duża bo ja radziłem przy 259 a on chce wydać 439

różnica wynosi 70 %. więc patrząc na moje rozumowanie gdzie twierdziłem że 90 pln do dołożenia to sporo to tu :90x170 % =153 pln.

Te 153 toby było dużo. A tu mamy 120 czyli kwotę o 20 % mniejszą.

Już więcej nie będą się o tym rozpisywał bo to do ciebie i tak nie trafia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze ze dyskusja troche zboczyla z tematu :D  Ale wracajac do tematu: ma ktos R7500 na C733 lub cos kolo tego? Obawiam sie ze GF3Ti200 nie bedzie specjalnie wydajniejszy na takim sprzecie od R7500. Ten GigaByte kosztuje 439 ale jest dosc "wypasiony" nie wspominajac jakosci obrazu.

No niewiem. W koncu gram raczej malo(ostatnio tylko GTA3).

Poogladaj testy miedzy gf3ti200 a R7500 :)

Przeciez to jest przepasc !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...