Dziki Bill Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Mam ten dysk już ze 2 lata i do tej pory nie był podzielony na partycje, ale postanowiłem to zrobić (i to chyba był błąd),podzieliłem go FDISKiem,sformatowałem(mam go jako dodatkowy dysk)uruchomiłem po tym winde pierwszy raz i wszystko było OK,skopiowałem sobie na niego co trzeba a tu po jeszcze jednym włączeniu kompa coś nie tak .Dysk jest widoczny tylko w biosie i wmenedżerze urządzeń ale wogule nie ma do niego dostępu ,a fdisk wyświetla"brak dostępu do dysku". Czy jest możliwe coś z tym zrobić? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 pobaw sie Partition Magic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Bill Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 zainstalowałem ten program i jak tylko podłącze ten dysk to przy uruchamianiu programu w windowsie wyskakuje jakiś błąd a jak uruchomię go z dyskietki to wogule go nie widzi :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 Lookales na jednym kompie czy na kilku ? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Bill Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 ten dysk sprawdzałem na moim drugim kompie i zachowywał sie tak samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 mozliwe ze zwalony... pokombinuj jeszcze ze zwrokami :wink: a jak nie pojdzie to do serwisu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Bill Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 zworkami patrzałem na początku i nie pomagało a gwarancja juz mineła ,chyba będe musiał sobie sprawić nowy a z tego zrobić ozdobę na półkę :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limal32 Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 sprawdz udziały między fat-32 a ntsf bo mogleś go tak zapisać a inaczej chcesz odczytać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Bill Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 dzięki za podpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Bill Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 a jak to sprawdzić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Bill Opublikowano 29 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2004 a wogule jak mam go podłączonego wo winda wczytuje się chyba 5 albo więcej minut Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limal32 Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 jak go wczytuje to go słychać tzn.czy trzaska Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ModdingKing Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 jak go wczytuje to go słychać tzn.czy trzaska masz ten sam problem co ja i na 100% masz barracude 4 to wina seagate wycofali barracude 4 bo ma ona błąd sterownika głowicy skanującej talerze :) ja właśnie oddaje swoją na gwarancji do wymiany i powiem co dowiedziałem się na 100% że nie naprawiają tego tylko wymieniają na nowy. Zastanawiam się tylko czy znowu na barrakude 4 czy już mi dadzą wersję poprawioną czyli barracude 5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 1 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2004 jak go wczytuje to go słychać tzn.czy trzaska masz ten sam problem co ja i na 100% masz barracude 4 to wina seagate wycofali barracude 4 bo ma ona błąd sterownika głowicy skanującej talerze :) ja właśnie oddaje swoją na gwarancji do wymiany i powiem co dowiedziałem się na 100% że nie naprawiają tego tylko wymieniają na nowy. Zastanawiam się tylko czy znowu na barrakude 4 czy już mi dadzą wersję poprawioną czyli barracude 5 dopłać i zakup baracude VII 7.200 8mb cache :D super dysk, nic nie chrupie, nic nie stuka, nie pierdzi. :D Grzeje sie malo, bynajmniej u mnie osiaga max temp w zakresie 40C-41C bez zadnego chlodziwa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Bill Opublikowano 6 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2004 to nie iest baracuda ,raczej nie był baracuda to jest już raczej ozdoba , kupiłem caviara 120GB 8MB jak narazie fajny ,cichy . z seagatem nie szło już nic zrobić ale dzięki za podpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soultaker Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Witam. Nie chce zakładać nowego tematu więc dołącze się tutaj. Mam dysk Seagate U5 ATA-100 40Gb i ma już 3 latka. Nie był nadużywany itp. Cały czas był podpięty do kompa przez kontroler RAID (podpis) i nie stwarzał żadnych problemoow, niestety ostatnio odmoowił wspoołpracy... olałem dane i zrobiłem od nowa partycje FDisk'iem, nie dało się jej sformatować, zrobiłem partycje instalatorem Win2k3 - formatowanie nie dobiegło do końca. Formatowanie w Windowsie też nie przynosi skutkoow :? Dysk wykrywa normalnie, ale przy proobie sformatowania czymkolwiek dochodzi do 25 % - formatowanie zatrzymuje sie - rzęźi przez około 20 minut a potem wywala komunikat - ' Nie można sformatować tego dysku ! ' - dzieje sie tak z każdym programem :cry: (PM8 u mnie nie działa - Win2k3Server) Jakie mogą byc przyczyny takiego zachowania dysku, co można z tym zrobić ? Czy są może jakieś progsy ktore pozwoliłyby mi utworzyć partycje z nieuszkodzonych obszaroow ? Z goory dzięki za odpowiedzi 8) Pozdrawiam. UPDATE: Hello, żyje ktoś, potrzebooje pomocy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soultaker Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Witam. Nie chce zakładać nowego tematu więc dołącze się tutaj. Mam dysk Seagate U5 ATA-100 40Gb i ma już 3 latka. Nie był nadużywany itp. Cały czas był podpięty do kompa przez kontroler RAID (podpis) i nie stwarzał żadnych problemoow, niestety ostatnio odmoowił wspoołpracy... olałem dane i zrobiłem od nowa partycje FDisk'iem, nie dało się jej sformatować, zrobiłem partycje instalatorem Win2k3 - formatowanie nie dobiegło do końca. Formatowanie w Windowsie też nie przynosi skutkoow :? Dysk wykrywa normalnie, ale przy proobie sformatowania czymkolwiek dochodzi do 25 % - formatowanie zatrzymuje sie - rzęźi przez około 20 minut a potem wywala komunikat - ' Nie można sformatować tego dysku ! ' - dzieje sie tak z każdym programem :cry: (PM8 u mnie nie działa - Win2k3Server) Jakie mogą byc przyczyny takiego zachowania dysku, co można z tym zrobić ? Czy są może jakieś progsy ktore pozwoliłyby mi utworzyć partycje z nieuszkodzonych obszaroow ? Z goory dzięki za odpowiedzi 8) Pozdrawiam. UPDATE: Hello, żyje ktoś, potrzebooje pomocy :wink: No ludzie pomoc potzebna, gdzie sie podziali Ci wszyscy spece i mądrale z forum ? Nie mam gdzie zainstalować MGS2 przez Was :? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyp Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 sprobuj go potraktowac "hdd regerator" jeslit o nic nie da zaloz 3 partycje.. pierwsza na oko do obszaru gdzie wyskakuje blad... nastepna w miejscu bledu... a 3 z reszty... dzieki temu bedziesz mogl korzystac z 1 i 3... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soultaker Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 sprobuj go potraktowac "hdd regerator" jeslit o nic nie da zaloz 3 partycje.. pierwsza na oko do obszaru gdzie wyskakuje blad... nastepna w miejscu bledu... a 3 z reszty... dzieki temu bedziesz mogl korzystac z 1 i 3... W końcu jakakolwiek odpowiedz :wink: Dzięki, HDD Regenerator 1.41 jush zassałem zaras będę proobował coś działać :wink: Co do podziału to nie mam pojęcia jaki fragment dysku jest uszkodzony - a PM8 pod Win2003Server nie działa niestety. Mam nadzieje że HDD R pomoże 8) Jak mi sie uda coś zrobić to napisze co i jak 8) Jeszcze raz dzięki i pozdrowienia 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyp Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 sam napisales jaki to fragment dysku :D 25% ;) a podzielic pewnie sie da bez problemu za pomoca fdiska Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soultaker Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 HDD Regenerator nie radzi sobie z dyskami podpiętymi do kontrolera RAID :cry: 25 % fakt - od 0 - 25 % to będzie jakieś 9 GB a z pozostałymi 75 % dysku mam strzelać na ślepo ? Zima mnie prędzej w maju trafi zanim mi się uda :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyp Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 zaufaj mi... da sie, dwa dyski tak doprowadzilem do jako takiego uzytku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soultaker Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2004 No potrzebowałbym jakiś progs ktoory pokazałby procentowo jakie fragmenty hdd są uszkodzone, wtedy no problem 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...