rcube Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 Witam. Nie wiem gdzie dac ten topic wiec dalem tutaj ;) (Kiedys bym dal do dzialu sprzet ;) ) A wiec tak, pali mi sie grunt pod nogami i to doslownie :( :cry: Po zakupieniu zasilacza chieftec 360W dual fan i wsadzeniu go do obudowy no-name (wymiary 440x180x430 ) moje podzespoly sie gotuja. Chodzi o to ze ten chieftec sie grzeje i to strasznie w porownaniu z zasilka codegena 300 W jaka mialem wczesniej :twisted: Wiec mam nadzieje ze wentylacja pomoze ;) Oczywiscie moge otworzyc lewa czesc budy i wtedy wszystko (nawet cicho) jest ok no ale wtedy ladnie mi sie w srodku komp kurzy :D Miejsc do wentyli mam doslownie jedno ( z tylu), bo z przodu to prowizorka u mnie. Wiec zastanawiam sie nad buda Chiefteca: cos z serii BX lub jakis Big Tower z serii dragon lub matrix. Obie maja 5 miejsc na wentyli ;) I teraz pytanko: w ktorej budzie moje podzespoly beda sie mniej gotowac. Teoretycznie w Big Towerze ale ja jush sam nie wiem i niech ktos sie wypowie kto mial z nimi do czynienia. Bo wiecie, myslalem kupie se chiefteca zasilacz z dwoma wentylami i bedzie ladnie hulalo a tu zonk :( Zaleta BXow jest wyglad oraz te wyprowadzenia USB, audio itp (to pewna zaleta ktora zamierzam wziac pod uwage). Kaski mam absolutny max 300 zeta i ani grosza wiecej (tak naprawde mam o polowe mniej ale licze na jakas zrzutke w rodzinie ;) ). Wysalem jush emaila do angeli i czekam na odpowiedz ale byc moze Wy ja znacie: Czy cena budy u nich bez zasilki rowna sie przykladowo: 500 (buda z zasilka) - 250 (zasilka) = 250 zeta czy tez moze cos tam cos tam i cena budy bez zasilki to 400 (czyli o 100 zeta taniej tylko niz z zasilka) thz za wypowiedzi ;) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 Od tego mamy podstawowe zagadnienia ;] Przenoszę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_bart Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 oni w wersji podstawowej dają zasiłkę z jednym wentylem i słyszałem ze jak bierze sie bude bez zasiłki to odliczają 160zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:Focus Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 Nie wiem jak tam te Chiefteci się sprawują ale ze swojej strony mogę Ci polecić to co mam w podpisie. Buda jest cud miód orzeszki 8) + 7 miejsc na wiatraki. Ale piszesz, że masz max 300zł a ona kosztuje 340zł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 2 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2004 szkoda ze modecom nie robi jakis bud z miejscami na kilka wentyli zwlaszcza z tylu :/ Cena chieftecow bez zasilaczy to faktycznie mniej do zaplaty tylko o 160 zeta :/ Mysle o Hi Fi Black DA 01-BD - Big Tower chiefteca http://chieftec.pl/dragon/DA-01B-D.jpg czyli cos kolo 340 zeta... a moze to co Focus ma :? Szukam jak najtanszego Big Towera z mozliwscia wlazenia jak najwiecej wentyli i ogolnie zeby jakosc wykonania byla przywoita (Bo te Tracery to podobno jakosc marna :/ ) Hm.. mam nadzieje ze komin, ktory planuje w mojej budzie zrobic (narazie na wiatrak 80mm) w miejscu w ktorym jak reke przylorze to normalnie parzy, cos da to wtedy nie bedzie trzeba wydawac kasy na nowa bude ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Nie wiem jak tam te Chiefteci się sprawują ale ze swojej strony mogę Ci polecić to co mam w podpisie. Buda jest cud miód orzeszki 8) + 7 miejsc na wiatraki. Ale piszesz, że masz max 300zł a ona kosztuje 340zł... Gdzie mozna dorwac u nas w kraju CaseTeka :?: :?: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:Focus Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Tutaj można ->sklep Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Kurczę... teraz się zaczynam zastanawiać czy nie wymienić mojego chieftec'a... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Kurczę... teraz się zaczynam zastanawiać czy nie wymienić mojego chieftec'a... Tez sie czailem na BX-a silvero-aliena, ale teraz powaznie sie zastanawiam nad tym CaseTek-iem. Troszke wiekszy i miodzio rozwiazany, no i cena dosc latwa do przelkniecia. Martwi mnie tylko mocowanie koszyczkow HDD, nie wiem czy wystarcza mi moje nowe tasmy ABITowe :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 :roll: ale co tam rewelacyjnego w tych CaseTekach :P reed konstrukcja typowa jak w ChenMingu (protoplasta Chiefteca, Anteca, TT i reszty) wiec i rozmiar ten sam :P tylko te kawalki plastiku z boku i inny przod, a co do koszyczkow na HDD umieszczonych w poprzek to http://www.chieftec.com/news/news.htm nius z 7 stycznia 2004 jezeli chodzi o koszyczki chyba warto zastanowic sie i poczekac - skoro juz tyle ktos czeka - na Chiefteca w nowym wydaniu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 benek Nie chodzi mi o te koszyczki, tzn chodzi, ale o to ze moga mi kaszanic, moze sie okazac ze mam za krotkie kable do HDD :/ Nie jaram sie zbytnio, ale cena CaseTeka jest odrobine ciekawsza od BXa Chiefa. Fuckt ze juz dosc dlugo czekam z obudowa, ale mam dylemat, wacham sie pomiedzy jakas pozadna i ladna buda a biurkompem. Ciekawe tez jakie ceny zapodaja ze te nowsze modele :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 No szybko szybko, niech wchodzą nowe modele, bo czaje się na ANTECa AMG 1000, a jego cena narazie jest zaporowa :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 benek Nie chodzi mi o te koszyczki, tzn chodzi, ... ale mi chodzilo o to ze pisales "... Troszke wiekszy ..." ;) a nie moze bo konstrukcja jest ta sama - roznice sa czysto kosmetyczne (nie liczac tych koszyczkow 3.5 ktore tez sa/beda juz w Chieftecach) a co do biurkompa - dla mnie osobiscie podstawowa jego wada jest brak mobilnosci - wole duza obudowe niz nawet male biurko - ale to w koncu Ty bedziesz userem wiec Twoj wybor, ja tylko podalem linka zebys np za miesiac nie zalowal ... PS a co do ceny - to Chieftec MiddleTower bez zasilacza tez ma podobna do tego CaseTeka (bez zasilacza) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 ale mi chodzilo o to ze pisales "... Troszke wiekszy ..." ;) a nie moze bo konstrukcja jest ta sama - roznice sa czysto kosmetyczne (nie liczac tych koszyczkow 3.5 ktore tez sa/beda juz w Chieftecach) Chodzilo mi o to : CaseTek: Wymiary: 530 x 210 x 520 mm Chieftec: Wymiary: 470mm x 205mm x 524*mm (BX) a co do biurkompa - dla mnie osobiscie podstawowa jego wada jest brak mobilnosci - wole duza obudowe niz nawet male biurko - ale to w koncu Ty bedziesz userem wiec Twoj wybor, ja tylko podalem linka zebys np za miesiac nie zalowal ... PS a co do ceny - to Chieftec MiddleTower bez zasilacza tez ma podobna do tego CaseTeka (bez zasilacza) Raczej nie taszcze nigdzie swojego kompa, ale jest to jednak jakis minus, dlatego tez sie ciagle wacham :P Na wszelki wypadek chyba jeszcze poczekam, miesiac mnie nie zbawi :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Chodzilo mi o to : CaseTek: Wymiary: 530 x 210 x 520 mm Chieftec: Wymiary: 470mm x 205mm x 524*mm (BX) ... na stornach porducentow jest tak - 558 x 219 x 540 mm (DxWxH) - CaseTek - 473 x 205 x 522 mm (DxWXH) - Chieftec co do szerokosci i wyskosci (2 i 3 parametr to podja roznie w zaleznosci od strony) to taki rozmiar glebokosci (roznica) moze sie brac albo z tego ze Chieftec podaje wewnetrzny (bez panelu przedniego) albo nowa rama obudowy z poprzecznie umieszczonymi koszyczkami 3.5 jest glebsza i wtedy IMO te nowe Chiefteci tez powinny miec taki rozmiar :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:Focus Opublikowano 3 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2004 Moje pomiary ;) Wysokość: 52cm Szerokość: 20,5cm Długość: 51cm (z panelem: 55,5cm) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 4 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2004 Wystarczy wiec moze wyliczyc srednia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 17 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2004 No i klamka zapadla, budka stoi juz na moim biurku, miodzio normalnie :) Tego wlasnie bylo mi trzeba, czegos prostego i funkcjonalnego. Jedyne zastrzezenie mam do "zapinek" na PCI, IMHO cienki pomysl. BTW, prosilbym posiadaczy Caseteka C1018 o kontakt, najlepiej na GG lub Tlenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 25 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2005 moze troche poznie ale zapytam jak sie sprawuje ta obudowka bo rozwazam jej kupno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...