Skocz do zawartości
Pitur

Northwood na torturach..

Rekomendowane odpowiedzi

Ale i cos innego chcialem tym pokazac. Jak potezna bariera dzieli nas od cywilizowanego swiata :-( Procesor, na ktory Polak musi pracowac z rok, gdzie indziej traktuja.. pilnikiem. Na dodatek, ze zlym skutkiem (przeczytajcie). Przy okazji popatrzylem na cenniki. W Polsce wszystkie (zwlaszcza z gory stawki) CPU sa ok. 50% drozsze, nizby to z przelicznika NBP wynikalo.. Smutne :-(

--

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pitur masz jedne ceny na www.pcprojekt.pl ... i teraz daj mi link gdzie za granicą jest duzo taniej ... nawet w stanach ???

pokaz mi 1 sztuke słownie JEDEN procesor ktory w polsce jest o 50 % drozszy niz .... cholera niz gdzies indziej ??? hmm ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pitur masz jedne ceny na www.pcprojekt.pl ... i teraz daj mi link gdzie za granicą jest duzo taniej ... nawet w stanach ???

pokaz mi 1 sztuke słownie JEDEN  procesor ktory w polsce jest o 50 % drozszy niz .... cholera niz gdzies indziej ??? hmm ???

Witaj

Wyzsze sa wszystkie ceny. A cennik jest np. po tym samym adresem, co ten cykl zdjec powyzej. Tam wlasnie patrzylem. Zestawilem z hurtowym Action. Przelicznik x4.5zl (chyba uczciwy?). Problem jest jeden, jest to tzw. net-cennik, czyli niektore ceny sa nizsze z powodu roznych promocji. Np. kupilem dawno temu P3-850 Slot1 BOX za..$112 (w Polsce chcieli zan 870zl), i sprzedalem z zyskiem, bo z BX nie dzialal :-( (Coopermine). To bylo moje "pozegnanie z BX" bo kiwajace sie "przejsciowki" nigdy nie zdobyly mojego zaufania. A potem juz, az do i-845, Intel robil jedynie shit-chipsety :-(. Przykladowe zestawienie cen podam tu ok. 22-giej, bo sciagam i uploaduje naraz wlasnie, i nie mam teraz jak. Przepraszam. A ceny niektorych modeli CPU sa o 50% wyzsze w Polsce, powtarzam. Niektorych zas brak na polskim rynku wogole :-(. Nie klamie..

--

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musze se takie cosik zrobic z athlonem ale sie chiba nie da :(

LOL??

Pewnie ze sie nie da bo Athlon nie ma takiej pokrywki :-)

Juz widze mozliwosc usprawnienia chlodzenia P4. Tam jest pusta przestrzen powietrzna, zamiast tego mozna wstrzyknac cos przewodzacego cieplo i zwiekszyc w ten sposob powierzchnie oddawania ciepla. Jakiegos ASIII albo cos bardziej cieklego :P

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz widze mozliwosc usprawnienia chlodzenia P4. Tam jest pusta przestrzen powietrzna, zamiast tego mozna wstrzyknac cos przewodzacego cieplo i zwiekszyc w ten sposob powierzchnie oddawania ciepla. Jakiegos ASIII albo cos bardziej cieklego :P

I bys ugotowal procesor :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi tekst wydaje się troche taki engielski (nie mylić z angielsko-języczny)

Angliczy hobbiści to jak widać w TV, czy w większości artykółów mają

dwie lewe ręce. Co do heatspreadera to wystrcy cienkim nożykiem zdjąć go. W końcu trzyma się tylko na krawędziach. Ktoś już to zrobił.

Zapomniałem topic-a. Ale było to już opisywane na tweak-u.

Chociaż w sumie dobrze że pacjent nie robił tego palnikiem acetylenowym albo pilą łańcuchową.

Co do heat-spreader-a. To w sumie jest coś co by się w AMD przsydało.

Często można dostaćukruszonego Athlona z Action. (Choć w sumie nie wierze żeby to się stało w transporcie). Co do cen to może różnice

mogą występować. Jeden dystrybutor ma narzut taki a nie inny.

Niemcy jeżdzą do Polski bo mamy tanią wache. Raczej porównał bym nasze zarobki i ich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...