Pitur Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Spojrzcie: http://www.systemcooling.com/modules.php?n...article&sid=134 A swoja droga.. to bez pokrywki zawsze chlodniej :-) -- Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 ale go zamęczyli widziałem juz coś takiego z williamette tylko ze tam sciągnęli i była pasta :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pio [PL] Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Fajne 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Ale i cos innego chcialem tym pokazac. Jak potezna bariera dzieli nas od cywilizowanego swiata :-( Procesor, na ktory Polak musi pracowac z rok, gdzie indziej traktuja.. pilnikiem. Na dodatek, ze zlym skutkiem (przeczytajcie). Przy okazji popatrzylem na cenniki. W Polsce wszystkie (zwlaszcza z gory stawki) CPU sa ok. 50% drozsze, nizby to z przelicznika NBP wynikalo.. Smutne :-( -- Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Pitur masz jedne ceny na www.pcprojekt.pl ... i teraz daj mi link gdzie za granicą jest duzo taniej ... nawet w stanach ??? pokaz mi 1 sztuke słownie JEDEN procesor ktory w polsce jest o 50 % drozszy niz .... cholera niz gdzies indziej ??? hmm ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 zal mi tego p4, mogl mi go dac, ja bym to przynajmniej profesjonalnie zrobil 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 to tera beda robili copper shimy do p4 :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 musze se takie cosik zrobic z athlonem ale sie chiba nie da :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Pitur masz jedne ceny na www.pcprojekt.pl ... i teraz daj mi link gdzie za granicą jest duzo taniej ... nawet w stanach ??? pokaz mi 1 sztuke słownie JEDEN procesor ktory w polsce jest o 50 % drozszy niz .... cholera niz gdzies indziej ??? hmm ??? Witaj Wyzsze sa wszystkie ceny. A cennik jest np. po tym samym adresem, co ten cykl zdjec powyzej. Tam wlasnie patrzylem. Zestawilem z hurtowym Action. Przelicznik x4.5zl (chyba uczciwy?). Problem jest jeden, jest to tzw. net-cennik, czyli niektore ceny sa nizsze z powodu roznych promocji. Np. kupilem dawno temu P3-850 Slot1 BOX za..$112 (w Polsce chcieli zan 870zl), i sprzedalem z zyskiem, bo z BX nie dzialal :-( (Coopermine). To bylo moje "pozegnanie z BX" bo kiwajace sie "przejsciowki" nigdy nie zdobyly mojego zaufania. A potem juz, az do i-845, Intel robil jedynie shit-chipsety :-(. Przykladowe zestawienie cen podam tu ok. 22-giej, bo sciagam i uploaduje naraz wlasnie, i nie mam teraz jak. Przepraszam. A ceny niektorych modeli CPU sa o 50% wyzsze w Polsce, powtarzam. Niektorych zas brak na polskim rynku wogole :-(. Nie klamie.. -- Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 musze se takie cosik zrobic z athlonem ale sie chiba nie da :( LOL?? Pewnie ze sie nie da bo Athlon nie ma takiej pokrywki :-) Juz widze mozliwosc usprawnienia chlodzenia P4. Tam jest pusta przestrzen powietrzna, zamiast tego mozna wstrzyknac cos przewodzacego cieplo i zwiekszyc w ten sposob powierzchnie oddawania ciepla. Jakiegos ASIII albo cos bardziej cieklego :P Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Juz widze mozliwosc usprawnienia chlodzenia P4. Tam jest pusta przestrzen powietrzna, zamiast tego mozna wstrzyknac cos przewodzacego cieplo i zwiekszyc w ten sposob powierzchnie oddawania ciepla. Jakiegos ASIII albo cos bardziej cieklego :P I bys ugotowal procesor :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Niby czemu ? Ciekawie by bylo cieklego azotu tam troszke :P Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djwatoo Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Mi tekst wydaje się troche taki engielski (nie mylić z angielsko-języczny) Angliczy hobbiści to jak widać w TV, czy w większości artykółów mają dwie lewe ręce. Co do heatspreadera to wystrcy cienkim nożykiem zdjąć go. W końcu trzyma się tylko na krawędziach. Ktoś już to zrobił. Zapomniałem topic-a. Ale było to już opisywane na tweak-u. Chociaż w sumie dobrze że pacjent nie robił tego palnikiem acetylenowym albo pilą łańcuchową. Co do heat-spreader-a. To w sumie jest coś co by się w AMD przsydało. Często można dostaćukruszonego Athlona z Action. (Choć w sumie nie wierze żeby to się stało w transporcie). Co do cen to może różnice mogą występować. Jeden dystrybutor ma narzut taki a nie inny. Niemcy jeżdzą do Polski bo mamy tanią wache. Raczej porównał bym nasze zarobki i ich. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom.O Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Ciekawa rzecz - uważam że zdjęcie pokrywki i posmarowanie dobrą pastą pozwoli przyspieszyć procesor o kolejne 100 lub więcej MHz. Ale sam bym nie ryzykował takiej operacji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...