yogi186 Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Jaką macie propozycję na przestawienie przerwań w moim kompie?? Czy coś to da???? I jak to zrobić????? Moje ustawienie przerwań: 0 Czasomierz systemowy 1 Klawiatura standardowa (101/102 klawisze) lub Microsoft Natural Keyboard 2 Programowalny kontroler przerwań 3 (wolne) 4 (wolne) 5 Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC 5 ACPI IRQ Holder for PCI IRQ Steering 6 Standardowy kontroler stacji dyskietek 7 Port drukarki (LPT1) 8 Zegar czasu rzeczywistego — system CMOS 9 SCI IRQ używany przez magistralę ACPI 10 CMI8738/C3DX PCI Audio Device 10 ACPI IRQ Holder for PCI IRQ Steering 11 NVIDIA GeForce2 MX/MX 400 11 ACPI IRQ Holder for PCI IRQ Steering 12 Port myszy zgodny z PS/2 13 Procesor numeryczny 14 Primary Bus Master IDE controller (dual fifo) 14 VIA Bus Master PCI IDE Controller 15 Secondary Bus Master IDE controller (dual fifo) 15 VIA Bus Master PCI IDE Controller Z góry dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abramakabra Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Powiedz, poco chcesz je zmieniać ? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Powiedz, poco chcesz je zmieniać ? :D To spójrz tu: http://tweak.pl/forum/viewtopic.php?t=6181 Mam nadzieję że jak coś przestawię - jak powiecie co i jak - to mi to coś pomoże :):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Raczej masz wszystko OK, nic bym nie zmieniał. http://driver.xcom.pl/index.php?lang=pl Tam pogrzeb. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 9 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2002 A tak właściwie to co to jest: ACPI IRQ Holder for PCI IRQ Steering????? bo siedzi aż na 3 przerwaniach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Qrde nikt mi nic nie pomoże więcej??????????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 A tak właściwie to co to jest: ACPI IRQ Holder for PCI IRQ Steering????? bo siedzi aż na 3 przerwaniach http://support.microsoft.com/default.aspx?...;EN-US;q182628& http://members.bellatlantic.net/~mrscary/devenum.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Jaką macie propozycję na przestawienie przerwań w moim kompie?? Czy coś to da???? I jak to zrobić????? Wyłącz ACPI, po takiej operacji mam bezproblemowo rozmieszczone przerwania: IRQ Number Device 11 NVIDIA RIVA TNT 14 Primary IDE Channel 15 Secondary IDE Channel 10 Intel 82371AB/EB PCI to USB Universal Host Controller 12 3Com EtherLink 10/100 PCI For Complete PC Management NIC (3C905C-TX) 7 Creative SB Live! Value 1 PC/AT Enhanced PS/2 Keyboard (101/102-Key) 4 Communications Port (COM1) 3 Built-in Infrared Device 6 Standard floppy disk controller 8 System CMOS/real time clock 13 Numeric data processor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Jaką macie propozycję na przestawienie przerwań w moim kompie?? Czy coś to da???? I jak to zrobić????? Wyłącz ACPI, po takiej operacji mam bezproblemowo rozmieszczone przerwania: IRQ Number Device 11 NVIDIA RIVA TNT 14 Primary IDE Channel 15 Secondary IDE Channel 10 Intel 82371AB/EB PCI to USB Universal Host Controller 12 3Com EtherLink 10/100 PCI For Complete PC Management NIC (3C905C-TX) 7 Creative SB Live! Value 1 PC/AT Enhanced PS/2 Keyboard (101/102-Key) 4 Communications Port (COM1) 3 Built-in Infrared Device 6 Standard floppy disk controller 8 System CMOS/real time clock 13 Numeric data processor No dobra wyłączyłem ACPI. Winda przestała się uruchamiać :evil: . Resowała się tuż po logowaniu do sieci. Próbowałem coś z tym zrobić ale wkońcu zrobiłem format. <span style="color:red;">[ciach!]</span>le to ACPI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burdzyk Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 http://twojepc.pl/html/przerwania_czyli/ polecam naprawde warto super art Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2002 Próbowałem coś z tym zrobić ale wkońcu zrobiłem format. <span style="color:red;">[ciach!]</span>le to ACPI :) Jaki masz system? Jesli win xp/w2k to PRZED zmiana w biosie trzeba zmienic w profilu sprzetowym ACPI system na Standart PC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2002 Próbowałem coś z tym zrobić ale wkońcu zrobiłem format. <span style="color:red;">[ciach!]</span>le to ACPI :) Jaki masz system? Jesli win xp/w2k to PRZED zmiana w biosie trzeba zmienic w profilu sprzetowym ACPI system na Standart PC. Mam 98SE i po wyłączeniu ACPI się nie chciała uruchomić - res po logowaniu :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Po właczeniu/wyłączeniu ACPI powinno sie zainstalowac system na nowo :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Jaką macie propozycję na przestawienie przerwań w moim kompie?? Czy coś to da???? I jak to zrobić????? Wyłącz ACPI, po takiej operacji mam bezproblemowo rozmieszczone przerwania: IRQ Number Device 11 NVIDIA RIVA TNT 14 Primary IDE Channel 15 Secondary IDE Channel 10 Intel 82371AB/EB PCI to USB Universal Host Controller 12 3Com EtherLink 10/100 PCI For Complete PC Management NIC (3C905C-TX) 7 Creative SB Live! Value 1 PC/AT Enhanced PS/2 Keyboard (101/102-Key) 4 Communications Port (COM1) 3 Built-in Infrared Device 6 Standard floppy disk controller 8 System CMOS/real time clock 13 Numeric data processor No dobra wyłączyłem ACPI. Winda przestała się uruchamiać :evil: . Resowała się tuż po logowaniu do sieci. Próbowałem coś z tym zrobić ale wkońcu zrobiłem format. <span style="color:red;">[ciach!]</span>le to ACPI ja gdy coś namieszam używam takiego fajnego polecenia(dla win 98): uruchamiam tylko wiersz poleceń i wpisuję: scanreg/restore przywraca ustawienia systemowe wtedy kiedy jesze coś działało (zazwyczaj) hej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Co do restore`a ustawień to nie zadziałoło wtedy :( A co do reinstalki windy - to zformatowałem dysk i windę na nowo puściłem - nadal tuż po wejściu komp się resował :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 13 Sierpnia 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2002 ja gdy coś namieszam używam takiego fajnego polecenia(dla win 98): uruchamiam tylko wiersz poleceń i wpisuję: scanreg/restore przywraca ustawienia systemowe wtedy kiedy jesze coś działało (zazwyczaj) hej Najlepsze rozwiazanie pod Win98 to ERU z Win95. Dziala bezproblemowo. A przy okazji, kopie rejestru robie raz na dzien (czasem czesciej). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...