fit Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 ciekawe gdzie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Murdoc Opublikowano 24 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2004 Na przykład tutaj: http://www.esc.pl/index.phtml?id=cennik&gr...c6a4d820834dc40 Na katowickiej gieldzie komputerowej takze ostatnio sie pojawily... Powodzenia... ____________________ P4 2.8EHT@3.5 (WCCooled) ::: ABIT IC-7 bios v.2.4 ::: 2×512MB HynixD43 ::: R9800Pro@450/740 (WCCooled) ::: i inne takie tam... :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRAND Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 W wawie są dostępne na giełdzie przy Batorego ale tylko w modułach 256 po 240 zeta za sztukę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz... Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Napisałem Maila do Arestu czy te ramki to D43 ale oczywiscie nikt nie odpisał tak sie zadzwoniłem i pa mi powiedział że to D56... Cóź to?? ma ktoś ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Napisałem Maila do Arestu czy te ramki to D43 ale oczywiscie nikt nie odpisał tak sie zadzwoniłem i pa mi powiedział że to D56... Cóź to?? ma ktoś ??Heheheehe...nie ma to jak fachowa odpowiedz fachowca......d-56....nie ma takich, zobacz sobie na stronie hynixa.... Specyfikacja kosci 256Mb Specyfikacja kosci 512Mb Oznaczenia kosci Albo ja sie nie znam albo nie ma takich kosci jesli biorac pod uwage oznaczenia to d-56 to wychodzilo by 500HMz albo 566MHz ale gdyby tak bylo to wtedy na poczatku powinna byc inna litera ....napewno nie bedzie to DJesli zle mysle niech ktos mnie poprawi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgk5 Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Napisałem Maila do Arestu czy te ramki to D43 ale oczywiscie nikt nie odpisał tak sie zadzwoniłem i pa mi powiedział że to D56... Cóź to?? ma ktoś ??Dzwoniłem przed chwilą do Arestu we Wrocławiu http://www.arest.pl/index.php?inc=cennik&katid=3 i telefonicznie sprzedawca przedyktowł mi to oznaczenia HYND -232646B8R - D43 WT ( pewnie są w oznaczeniu przekłamania - ale tak usłyszałem ??) Pytanko :?: :?: :?: Mam Epoxa 8RDA3i rev. 2.1 - czy one pójdą na tej mobo ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Mam Epoxa 8RDA3i rev. 2.1 - czy one pójdą na tej mobo ??zasada jest taka ze Hynix nie lubi sie z Epoxem.....podobnie jak ABIT nie lubi Twinmosow, oczywiscie zdarzają sie wyjątki ze ktomus dziala........jesli mialbys jak sprawdzic i mogl ewentualnie zwrocić <gdyby nie dzialało> to mozesz ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> na probe i sprawdzic ......moze pojdzie a moze nie.....to jest LOTERIA Update nawet VIP o tym kiedys pisał Juz kiedys pisalem ze te pamieci nie sa dla EPoX'a ,nawet MK1 o tym newsa pisal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 25 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2004 Na przykład tutaj: http://www.esc.pl/index.phtml?id=cennik&gr...c6a4d820834dc40 Na katowickiej gieldzie komputerowej takze ostatnio sie pojawily... Powodzenia... Kosci 512mb tez? ____________________ P4 2.8EHT@3.5 (WCCooled) ::: ABIT IC-7 bios v.2.4 ::: 2×512MB HynixD43 ::: R9800Pro@450/740 (WCCooled) ::: i inne takie tam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Mam Epoxa 8RDA3i rev. 2.1 - czy one pójdą na tej mobo ??zasada jest taka ze Hynix nie lubi sie z Epoxem.....podobnie jak ABIT nie lubi Twinmosow, oczywiscie zdarzają sie wyjątki ze ktomus dziala... m.in ja jestem tym wyjątkiem :) Twinmos 512 + 2x256 Twister dual na NF7-S v.2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 Mam Epoxa 8RDA3i rev. 2.1 - czy one pójdą na tej mobo ??zasada jest taka ze Hynix nie lubi sie z Epoxem.....podobnie jak ABIT nie lubi Twinmosow, oczywiscie zdarzają sie wyjątki ze ktomus dziala........jesli mialbys jak sprawdzic i mogl ewentualnie zwrocić <gdyby nie dzialało> to mozesz ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> na probe i sprawdzic ......moze pojdzie a moze nie.....to jest LOTERIA Update nawet VIP o tym kiedys pisał Juz kiedys pisalem ze te pamieci nie sa dla EPoX'a ,nawet MK1 o tym newsa pisal problemy z dziedziny Hynix vs EPoX skonczyly sie z nowymi revkami 8RDA/3 (2.0 , 2.1 itd.).Ale i tak fsb w granicach 240 mozna miedzy bajki wsadzic :wink: ,przewaznie zabawa sie konczy przy 220-230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 26 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2004 moje hyny w EpoXie 8rda rev 2.2 kolegi nie lecialy nawet na 220 2.5-3-4-11 u mnie tyle robia na 2-3-3-11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 27 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2004 W wawie są dostępne na giełdzie przy Batorego ale tylko w modułach 256 po 240 zeta za sztukęi na allegro.....po 200PLN-250PLN za sztuke.....od reki http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=25956110 http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=25844420 http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=25871727 moj kolega kupowal ......i juz do niego dotarly...po niecalych dwoch dnaich od zakupu.............chodza 250 przy 2.5-3-4-11 i 2,7v chodziaz 2,6 tesz im wystarcza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 czyli te nowe hynixy smigaj tak samo dobrze jak stare? kupil te z 2004 roku? 414? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 zgadza sie......414.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 29 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2004 no to zbieram jzu sieke na drugą memorke :D YEEESSS! ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Immothep Opublikowano 31 Maja 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2004 buszuje po necie i po forach juz od ok 20:00 i czytam sobie które RAM'y wybrać, bo za 2-3 dni chce kupic... i wiecie co... dostałem pier*****lca :| już nie mam pojęcia co kupić, raz czytam że TwinMOS'y są ok, spoko, buszje dalej i co się okazuje... nie nadają sie, mysle "dobra, to jakieś inne obadam", szukam szukam, bah padło na Hynix'y D-43 ... patrze dalej... oczywiscie do d**py, no ludzie, powiedzcie mi co wybrać bo osiwieje :/ Barton 2500+ EpoX 8RDA rev1.1 NB rev C1 Spodobały mi sie te Hynixy D-43 (z www.esc.pl) ale pare postów wyżej okazało sie ze na moje mobo sie nie nadają :[ ... help... bo już widze pierwszy siwy włos :[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrozpa Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 mam ten sam problem, chce kupic dobre 400tki, ale nie wiem co, a na ecs cos kiepsko sa opisane te HYNIXY, i szkoda ze nie nie ma w modulach 512. Czy one napewno beda OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 Jesli ktoś moduje z L12 pod FSB >>230MHz to raczej Hynixy timingi średnie, luźne. jesli do FSB220MHz bez moda L12 z ostrzejszymi timingami z CL2 to raczej Twistery Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 a tam gadasz maveres ... przy fsb 250 samo fsb zarabaia na timingi.. ma i tak niezly transfer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mavers Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 FSB daje wiekszego kopa niz timingi w przepustowości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 no wlasnie :) dlatego stykaja mi hynixy gdyz mierze w fsb w przedziałach 240-250 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Immothep Opublikowano 1 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2004 to jak to będzie?? Kupić TwinMOS'y czy zwykłe Kingstony lub Infineon'y, dodam tylko ze interesuje mnie fsb 200Mhz (no max 210 8) ) i w miare niskie timmingi Bo rozumiem że te Hynixy to u mnie nie pochulają na rev1.1 (NB rev C1) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ydobon Opublikowano 2 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2004 tez mialem dylemat ale trafily sie hynixy na allegro za 200zl za sztuke dzis przyszla paczka na razie ustawione 2.3.3.7 zaraz bede to meczyl dalej 400MHz nie bede przekraczal nie ta plyta :? na te zabawy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 6 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2004 dla chetnych Hynixy są w NTT Systems oto ceny z ich cennika nie wiem tylko czy istnieje mozliwosc zakupu przez net i wysyłki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roody Opublikowano 7 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2004 Co tu gadac hynixy wymiataja. Mialem do tej pory DDR333 noname na kosiacach hynixa i fsb230 na luzie W weekend zamienialem sie 1:1 na twinmosy DDR400 i fsb215 - padaka. Hynixy gryza sie z Epoxem TwinMosy z Abitem Moze ktos ma hynixy na epoxie, to sie machniemy ;))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akslow Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Hynix'y 512 mb 400 mhz d43 sa w arest po 395 zl za koste. Zamowielem 2szt zobaczymy co z tego bedzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boy Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 No to ja Wam może szybciej powiem. Ubieram się i jadę do Aresta, pokręcę je troszkę i dam znać co i jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akslow Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 Czekam na wyniki testow. Mam nadzieje ze te pamieci nie beda sie wiele roznic od starej partii hynix'ów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boy Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 No więc, sprawa przedstawia się tak: Jak widać u góry, kupiłem jedną kość 512MB. Ustawiłem od razu na 250MHz, potem zobaczę max możliwości tego sprzętu. W Arescie będą jeszcze do końca tego tygodnia, potem nie wiadomo kiedy dostaną następną partię. Powiedzcie mi jeszcze jedną rzecz, w biosie ustawiam fsb:dram by spd? Czy jak to się pisze... Bo jak ustawię ręcznie na 1:1, to max chodzi na 225MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boy Opublikowano 24 Czerwca 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2004 No i mały update: Komp wstaje na FSB 280, ale winda się już nie ładuje,nie wiem czego to jest wina, stawiam na proca, nie mam wody, więc pewnie przez to. Zrobię zaraz na takim ustawieniu kilka testów MemTestem, potem Prime95. Czy Prime95 testuje też pamięć? Albo MemTest proca? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...